Caleffi lanceert warmtepompsets, voor iedere unit een passende set

22 november 2021

Caleffi lanceert warmtepompsets, voor iedere unit een passende set

Caleffi introduceerde recent complete installatiesets om het warmtepompsysteem snel en gemakkelijk te installeren. Met de in totaal 8 sets, zit er altijd één bij die past bij de situatie en weet je ook zeker dat je de juiste appendages hebt gekozen. Omdat alle benodigde onderdelen zijn samengevoegd in één complete set, ben je gegarandeerd van een snelle installatie. Voor zowel monoblock warmtepompen als split units, is er de keuze tussen verschillende vermogens én tussen een basic of premium pakket.

De volgende onderdelen zijn te vinden in de warmtepompsets van Caleffi:

Vorstbeveiligingsklep (enkel voor monoblock)
Omdat een monoblock warmtepomp buiten staat, en er dus ook buiten leidingen geplaatst worden, moet de gehele installatie worden beschermd tegen vorst. De vorstbeveiligingsklep beveiligt het buitendeel inclusief leidingen tegen bevriezingsgevaar en voorkomt zo eventuele schade. Wanneer de watertemperatuur in de leiding 3 °C bereikt, zal het thermostatisch element van de vorstbeveiligingsklep ervoor zorgen dat de sluiter opengaat, waardoor het systeemwater kan worden geledigd. Deze beveiliging wordt in zowel de aanvoer als de retour geplaatst.

Expansievatconsole
Een expansievat beschermt de warmtepomp en de rest van de installatie tegen mogelijke drukveranderingen. De expansievatconsole is uitgerust met een overstortventiel 3 bar, automatische ontluchter, manometer en een expansievatkoppeling. Doordat deze onderdelen al zijn voorgemonteerd, verkort dit de installatietijd.

Drukverschilregelaar
De compressor van een warmtepomp moet altijd blijven draaien. De drukverschilregelaar zorgt ervoor dat het water kan blijven circuleren ook al is er geen warmtevraag. Bij een monoblock systeem kan de monoblock, die buiten staat, zichzelf ook ontdooien indien nodig.

Vuilafscheider (premium set)
Warmtewisselaars worden alsmaar compacter. Vuil in de installatie vermindert de werking en efficiëntie van de wisselaar, waardoor het energieverbruik hoger wordt. De multifunctionele vuilafscheider met vuilfilter DIRTMAGPLUS® verwijdert alle onzuiverheden en magnetiet uit het installatiewater. Dit is nodig om een optimale werking en hoog rendement van de warmtepomp te kunnen garanderen.

Luchtafscheider (premium set)
Om slijtage van de warmtepomp te vermijden en om de levensduur ervan te verlengen, wordt luchtafscheider DISCAL® geplaatst. De luchtafscheider wordt toegepast om op continue wijze lucht uit de hydraulische circuits van klimaatregelingsinstallaties af te voeren. De ontluchtcapaciteit is zeer hoog. Het is in staat om alle lucht, tot zelfs microbellen in de circuits, automatisch af te scheiden bij zeer lage drukverliezen. De circulatie van volledig ontlucht water zorgt ervoor dat de installaties optimaal kan functioneren zonder dat problemen als geluidsoverlast, corrosie, plaatselijke oververhitting en mechanische beschadigingen optreden.
De luchtafscheider is universeel toepasbaar en kan dus op zowel horizontale als verticale leidingen worden gemonteerd. 

Gecombineerde lucht- en vuilafscheider (basic set)
De kunststof gecombineerde lucht- en vuilafscheider met magneet DISCALDIRTMAG® is uiterst geschikt voor toepassing is warmtepompsystemen. Niet alleen verwijdert hij effici:ent alle lucht uit de installatie, maar dankzij de magnetische vuilafscheider ook vuil en magnetiet. Doordat de twee producten zijn gecombineerd in één toestel, levert dat een fijne tijds- én ruimtebeparing op.

Dit artikel is 22 november 2021 geplaatst door: Caleffi

 

Bedrijvenregister

Agenda

Training: F-gassen categorie 2 / warmtepompen

Logo Wasco
22 november 2021 - 23 december 2021
8.30 - 16.00 uur
Rotterdam - Ede

Wasco

Lees verder

Event: ‘Energietransitie: denken in de breedte én diepte!’

2 december 2021
13:30 - 16:30
online

Branchevereniging Bodemenergie

Lees verder

Webinar: AxiEco EC-ventilatoren van ebm-papst

Logo ebm-papst Benelux
9 december 2021
10.00-10.30 uur

ebm-papst Benelux

Lees verder

Training: Toekomstbestendig verwarmen met de HR-ketels van Vaillant

Logo Rensa Verwarming & Ventilatie
14 december 2021
19.00
Online

Rensa Verwarming & Ventilatie

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu