Isobooster onderworpen aan bijzondere prestatietest: Meer dan 45% energiereductie!

9 februari 2021

Isobooster onderworpen aan bijzondere prestatietest:  Meer dan 45% energiereductie!

Isobooster onderworpen aan bijzondere prestatietest:

Meer dan 45% energiereductie

Isobooster maakt de resultaten bekend van een meerjarig onderzoek naar de energiebesparing met Isobooster ten opzichte van standaard isolatiematerialen. Deze blijkt op te lopen tot meer dan 45% op jaarbasis.

Hoe test je de isolatiewaarde van bouwmaterialen? De meest gangbare methode in de branche is een laboratoriumtest. Maar mensen zijn geen voorspelbare labmuizen. Isobooster zocht daarom samenwerking met het Zeeuwse vakantiepark Parc Ganuenta als de ideale testlocatie voor een stevige en serieuze praktijktoets en kwam met historische uitkomsten. 

De uitkomsten zijn niet minder dan spectaculair: De implementatie van Isobooster levert een jaarlijkse besparing op van 500 tot 700 euro t.o.v. standaard isolatieplaten, dat is een reductie van meer dan 45%.

De test
Het vakantiepark biedt een minimum aan variabelen. De woningen zijn per type bouwkundig en installatietechnisch identiek, de factor bewonersgedrag speelt vrijwel geen rol in de meting en onafhankelijke partijen hielden het energieverbruik over langere periode bij. Het isolatiemateriaal werd getest ten opzichte van traditionele (spouw)isolatie en gevalideerd door onafhankelijke partijen. De volledige case-study is te lezen op pxanederland.nl.

Samenwerking
In het project werd samengewerkt met onafhankelijk en goed aangeschreven partijen, te weten Bruil Bouw, B&B Vastgoedontwikkeling en Fraanje BV.  Ontwikkelaar Evert van de Beek van B&B Vastgoedontwikkeling: “Wij zien op jaarbasis dat de woningen met Isobooster een veel gunstiger energieverbruik hebben. Om die reden worden alle nieuw op te leveren woningen nu standaard geïsoleerd met Isobooster. Een bijkomend voordeel is dat deze woningen stiller zijn door de toepassing van zachte isolatiematerialen en in de zomer ook koeler.”


Wat is Isobooster
Isobooster is ontwikkeld door de Nederlander Arthur Horeman. Het is een duurzaam en  energiebesparend isolatiemateriaal. Het product bestaat uit meerdere lagen reflecterende PET-folie die omgeven zijn door LDPE-luchtkussenfolies. Hierdoor wordt vrijwel alle warmte in de woning gereflecteerd. Bovendien is het materiaal makkelijk in het gebruik en veilig voor verwerker en bewoner. Isobooster heeft een lage CO2-footprint en is volledig recyclebaar. Isobooster wordt gedistribueerd door PXA Nederland

De Isobooster7 serie voor de professional komt in aanmerking voor subsidie (ISDE).   

https://pxanederland.nl/case-study/

Dit artikel is 9 februari 2021 geplaatst door: ISOBOOSTER

 

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Webinarreeks na-isoleren van woningen: Lancering Routekaart Na-isolatie

2 maart 2021
10:15 - 12:00

TKI Urban Energy

Lees verder

Webinar: All in One Compact Lucht-Water Warmtepomp 5 maart 2021

Logo Panasonic
5 maart 2021
10:00-11:00

Panasonic

Lees verder

Webinar: Smart Energy Community: Build Together!

6 maart 2021
15:00 tot 16:00 uur.

TKI Urban Energy

Lees verder

Webinar: All in One Compact Lucht-Water Warmtepomp 10 maart 2021

Logo Panasonic
10 maart 2021
19:00-20:00

Panasonic

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu