Nieuwe EC-centrifugaalventilatoren met meer vermogen en hoger rendement

30 juni 2021

Nieuwe EC-centrifugaalventilatoren met meer vermogen en hoger rendement

Ventilatoren worden voortdurend ontwikkeld omdat de vraag van gebruikers naar regelmogelijkheden en vooral energie-rendement snel toeneemt. Wettelijke eisen, het vergroten van het bewustzijn van milieukwesties en mogelijke besparingen op de bedrijfskosten dragen hier ook aan bij.

Met de nieuwe RadiPac-serie is ebm-papst erin geslaagd de bestaande centrifugaalventilatoren opnieuw aanzienlijk te verbeteren. De nieuwste generatie RadiPac-ventilatoren hebben fors verhoogde rendementen. Hogere toerentallen zorgen voor een grotere luchtstroom en hogere drukken, waardoor ook hogedruktoepassingen kunnen worden afgedekt.

Nieuwe waaier: efficiënter en stiller
De aerodynamische geoptimaliseerde waaier zorgt ervoor dat stromingsverliezen drastisch worden verminderd en de geluidsproductie verder wordt gereduceerd. Afhankelijk van het werkpunt is dit tussen de 3 en 7 dB(A) lager dan die van de vorige serie. Er wordt een zeer sterk, glasvezelversterkt composietmateriaal gebruikt, wat een complexe vorm mogelijk maakt en de stabiliteit van de waaier garandeert.

GreenTech EC-motoren: krachtiger, flexibeler en nog compacter
De in de ventilatoren geïntegreerde EC-motoren in het vermogensbereik van 500 W tot 8 kW bereiken rendementen  in overeenstemming met de vereisten voor efficiëntieklasse IE5 die zijn vastgelegd in IEC/TS 60034-30-2. De nieuwe 8 kW-motor stelt op het gebied van krachtige elektronica en compactere afmetingen de norm. Hij is voorzien van een uitgebreide configureerbare interface, inclusief een MODBUS RTU-aansluiting en een geïntegreerde resonantiesensor. Deze resonantiesensor meet trillingen en resonanties en meldt onregelmatigheden voordat de ventilator beschadigd raakt - allemaal in de geest van IIOT en GreenIntelligence.

Flexibele opties en geschikt voor montage achteraf
Om in verschillende installatiesituaties inzetbaar te zijn, zijn de nieuwe RadiPacs verkrijgbaar in twee versies: standaard en kort. Beide versies zijn verkrijgbaar als motor-waaiercombinatie of als kant-en-klare plug & play-oplossing in een stevig frame voor eenvoudige wandmontage. Als optie is er een volledig “gesloten” FlowGrid luchtinlaatrooster dat geluid door turbulentie in de instroom reduceert en tevens als beschermrooster fungeert. Retrofitten is over het algemeen mogelijk zonder enige wijziging van de applicatie, omdat de nieuwe ventilatoren geometrisch kleiner zijn ondanks een hoger vermogen in dezelfde waaierdiameter. De maten 310 t/m 630 met luchtcapaciteit tot 20.000 m³/h en een statische drukverhoging van ruim 2.000 Pa zijn vanaf oktober 2021 leverbaar. Samples zijn vanaf heden op aanvraag leverbaar via verkoop@nl.ebmpapst.com.

Dit artikel is 30 juni 2021 geplaatst door: ebm-papst Benelux

 

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Warmtepomp Business Day

8 september 2021
11:30 - 17:30
Bimhuis Amsterdam

Dutch New Energy Research

Lees verder

Event: Duurzaam Verwarmd

Logo Duurzaam Verwarmd
28 september 2021 - 30 september 2021
9:00 - 17:00
Expo Haarlemmermeer

Duurzaam Verwarmd

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Urgenda aanpak naar gasloos wonen

29 september 2021
10:00 - 11:30
online

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Blauwgroene daken

6 oktober 2021
10:00 - 11:30
online

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu