Plug & play axiaal ventilatoren voor toepassingen met hoge tegendruk

17 december 2021

Plug & play axiaal ventilatoren voor toepassingen met hoge tegendruk

Axiaal ventilatoren worden veelal gebruikt in situaties met een hoog volume en een relatief lage tegendruk. Daarom zijn ze vaak niet de favoriete ventilator voor ventilatie- en airconditioning apparatuur met onderdelen die een hoge tegendruk veroorzaken. Maar nu is dat allemaal veranderd.

De nieuwe axiaal ventilatoren van ebm-papst zijn ook geschikt voor toepassingen met hoge tegendruk, waardoor ook dit soort toepassingen kunnen profiteren van hogere luchtdebieten. De kant-en-klare plug & play-oplossingen zijn uiterst energiezuinig en zowel de EC- als de AC-versies voldoen aan de volgende fase van de ErP-richtlijn.

ebm-papst introduceerde haar AxiEco Protect axiaal ventilatoren met beschermroosters, die hoge tegendruk kunnen weerstaan en geen zadelpunt hebben. De ventilator- en motorspecialist heeft zijn bestaande AxiEco-serie uitgebreid met de AxiEco Perform. De AxiEco Perform heeft een nog hoger rendement en drukstabiliteit en wordt geleverd met een eenvoudig te installeren behuizing van composietmateriaal. De maximaalcurve is veel steiler dan die van vergelijkbare axiaal ventilatoren en het rendement blijft hoog, zelfs als de tegendruk toeneemt. Als compacte plug & play-oplossing met CE-markering zijn de ventilatoren eenvoudig te integreren in applicaties. Gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over uitblaasmonden of lange luchtkanalen.

De AxiEco-serie dekt een zeer breed scala aan toepassingen. De AxiEco Protect-ventilator met beschermrooster is bijvoorbeeld bijzonder geschikt voor geluid kritische toepassingen, omdat de geluid uitstraling erg laag is. De AxiEco Perform-ventilator compleet met behuizing wordt aanbevolen wanneer een kant-en-klare ventilator nodig is. Met volumes tot 12.000 m³ / h en drukken tot bijna 500 Pa zijn ze ideaal voor een breed spectrum aan toepassingen, van warmtepompen en verdampers tot industriële ventilatiesystemen en het koelen van luchtcompressoren. De nieuwe ventilatoren met behuizing zijn er in de diameter 300, 350, 400, 450 en 500 mm en zijn verkrijgbaar in EC- en AC-uitvoering. Zowel de EC- als AC-varianten van deze serie voldoen ook aan de eisen van de toekomstige ErP-richtlijn en kunnen zowel zuigzijdig als uitblaaszijdig worden ingezet.

Dit artikel is 17 december 2021 geplaatst door: ebm-papst Benelux

 

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Zet uw collectieve warmteproject in de spotlights tijdens de Open Energiedag!

17 september 2022
10:00 - 17:30

NVDE

Lees verder

Event: Open Energiedag

17 september 2022
09:00 - 17:00
Verschillende locaties

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf branche-organisaties: NWEA (windenergie), Holland Solar (zonne-energie), EnergieSamen (energiecoöperaties), Vereniging Warmtepompen en Branchevereniging Bodemenergie.

Lees verder

Webinar: ‘Gasloos met Bodemenergie in de bestaande bouw! Maar hoe dan?

21 september 2022
13:00 - 15:30
online

Gebruikersplatform Bodemenergie

Lees verder

Event: Energeia Energy Tour

26 september 2022
10:00 - 17:00
Beeld en Geluid

Energeia

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu