Sluiting dreigt voor duizenden kantoorgebouwen.

25 maart 2021

Sluiting dreigt voor duizenden kantoorgebouwen.

Nederlandse kantoorpanden moeten volgens het bouwbesluit 2021 vanaf 2023 verplicht geregistreerd zijn met energielabel niveau C. Aan deze eis voldoet nu slechts 38% van alle kantoren. Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle kantoren helemaal nog geen energielabel bezitten, hierdoor dreigt sluiting voor deze panden per 1 januari 2023.

Wie dan niet aan de eisen voldoen, moet per 2023 verplicht sluiten. Dit betekent dat nog heel veel kantoren de komende jaren ingrijpend gerenoveerd moeten worden en energiezuiniger moeten worden gemaakt, bijvoorbeeld door middel van isolerende maatregelen en het plaatsen van zuinigere klimaat installaties.
Gebouwen tot 100 m2 zijn uitgezonderd van deze plicht tot vergroening wat niet wil zeggen dat dit in de toekomst ook zo blijft en het nu een goed moment is om zowel het energie verbruik als de lucht kwaliteit te verbeteren, verder zijn gebouwen waarbij het gebruik van het kantoor minder dan de helft van het gehele gebouw is en rijksmonumenten uitgezonderd van de regels.
U kunt uw eigen Energielabel opvragen deze staan geregistreerd bij de RVO. U kunt hier opvragen welk label uw kantoor bezit. Bedrijven die energiezuinige maatregelen hebben genomen, moeten hun pand opnieuw laten keuren en een energielabel aanvragen, anders staat het pand nog steeds te boek met een onvoldoende energielabel.


Bij het verbeteren van uw kantoorgebouw heeft u mogelijk recht op de energie- of milieu investeringsaftrek. 
Deze extra aftrek wordt gerelateerd aan de winst, en de omvang van de investering. Informatie hierover is te vinden op de site van de RVO (rvo.nl). Daarnaast bestaat de ISDE subsidie die los staat van de bedrijfsresultaten.
 

Horos klimaattechniek helpt u graag onderzoeken hoe aan deze eisen te voldoen, ons uitgebreide programma energiezuinige klimaatinstallaties biedt hiertoe alle mogelijkheden Heeft u vragen over de verduurzaming van jouw installaties? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat voor u klaar.

Dit artikel is 25 maart 2021 geplaatst door: Horos Klimaattechniek

 

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Warmtepomp Business Day

8 september 2021
11:30 - 17:30
Bimhuis Amsterdam

Dutch New Energy Research

Lees verder

Event: Duurzaam Verwarmd

Logo Duurzaam Verwarmd
28 september 2021 - 30 september 2021
9:00 - 17:00
Expo Haarlemmermeer

Duurzaam Verwarmd

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Urgenda aanpak naar gasloos wonen

29 september 2021
10:00 - 11:30
online

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Blauwgroene daken

6 oktober 2021
10:00 - 11:30
online

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu