Triple Solar lanceert PVT-warmtepomp met propaan als koudemiddel

27 september 2021

Triple Solar lanceert PVT-warmtepomp met propaan als koudemiddel

Op 28 september tijdens de beurs Duurzaam Verwarmd presenteert Triple Solar haar nieuwe Triple Solar® PVT-warmtepomp. Deze werd specifiek ontwikkeld voor PVT-panelen als energiebron en is zowel hybride (bestaande bouw) als all-electric (nieuwbouw) in te zetten. 

De Triple Solar® PVT-warmtepomp is op drie punten een revolutionaire verbetering ten opzichte van de reguliere water/water-warmtepomp die tot nu toe voor PVT-systemen worden gebruikt.

1. Alle energie die met deze warmtepomp wordt opgewekt uit daglicht, zonlicht en de buitenlucht (-20 tot +50 °C) wordt optimaal gebruikt voor warmte of warm tapwater.

2. Dankzij het moderne milieuvriendelijke koudemiddel propaan, expliciet geschikt voor dit brede werkingsvenster, en een vermogen van 3,5 kW kan tot 80% gas worden bespaard op verwarmen en het maken van warm tapwater.

3. De Triple Solar® PVT-warmtepomp is uiterst compact (83 x 48 x 45 cm), weegt minder dan 50 kg en kan in twee delen van 25 kg naar zolder gedragen worden. Reguliere warmtepompen wegen 100-120 kg en mogen volgens de Arbo-wet niet zonder takel verplaatst worden.

CEO Cees Mager: “Hybride is de toekomst. Wij leveren de methode om stapsgewijs gas te besparen. Hierdoor kan Nederland vandaag beginnen met de verduurzaming van verwarmen, in plaats van nog zo’n vijftien jaar te moeten wachten tot alle huizen eindelijk geschikt zijn voor gasloos verwarmen.”


 

Over het Triple Solar® PVT-systeem:

No regret

De warmtepomp van Triple Solar is uit te breiden van een hybride toepassing met gasketel naar een all-electric installatie zonder gas. De warmtepomp heeft een ingebouwde voorziening om warm tapwater te maken.


 

Nieuwbouw

In de nieuwbouw is de PVT-warmtepomp geschikt voor kleinere woningen en appartementen tot 100 m2. De compacte maatvoering maakt de warmtepomp geschikt om in een kast in te bouwen, waardoor een aparte technische ruimte overbodig is. De warmtepomp is modulair toe te passen. Voor grotere woningen kunnen er twee in cascade geplaatst worden.

Propaan

Het koudemiddel propaan is een primeur voor dit type water/water-warmtepompen. Propaan is niet alleen milieuvriendelijk (GWP=3), het geeft ook de mogelijk om een aanvoertemperatuur van +70 ˚C te maken. Dat is ideaal voor de bestaande bouw waar vaak nog radiatoren gebruikt worden.

Koelen

Een andere bijzonderheid van de PVT-warmtepomp is de optie om te kunnen koelen. Vooral voor nieuwbouw is dit belangrijk vanwege de nieuwe norm om oververhitting in de maand juli te voorkomen.

Onderhoudsarm

Een jaarlijkse servicebeurt is niet nodig. Zo kunnen de kosten zo laag mogelijk worden gehouden. Onderhoud vindt alleen plaats als dat op basis van monitoring noodzakelijk is.

Praktisch
Drie Triple Solar® PVT-panelen leveren de bronenergie voor de hybride warmtepomp, waardoor een lawaaiige buitenunit overbodig is.


-

Meer over Triple Solar: https://triplesolar.eu/

Perscontact:

Triple Solar

Mark Hoff

+31629481548

Mark.hoff@triplesolar.eu

Dit artikel is 27 september 2021 geplaatst door: Triple Solar

 

Bedrijvenregister

Agenda

Training: F-gassen categorie 2 / warmtepompen

Logo Wasco
22 november 2021 - 23 december 2021
8.30 - 16.00 uur
Rotterdam - Ede

Wasco

Lees verder

Event: ‘Energietransitie: denken in de breedte én diepte!’

2 december 2021
13:30 - 16:30
online

Branchevereniging Bodemenergie

Lees verder

Webinar: AxiEco EC-ventilatoren van ebm-papst

Logo ebm-papst Benelux
9 december 2021
10.00-10.30 uur

ebm-papst Benelux

Lees verder

Training: Toekomstbestendig verwarmen met de HR-ketels van Vaillant

Logo Rensa Verwarming & Ventilatie
14 december 2021
19.00
Online

Rensa Verwarming & Ventilatie

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu