Nieuws

Europese Commissie wil F-gassen versneld terugfaseren

20.04.2022 | Actueel

Onlangs publiceerde de Europese Commissie zijn voorstel voor de herziening van de F-gassenverordening. Het voorstel bevat verschillende voorstellen om gefluoreerde broeikasgassen in warmtepompen dit decennium te verbieden en ligt nu ter consultatie bij het Europees Parlement en de Raad van Ministers van de Europese Unie.

Ook Metaalunie akkoord met nieuwe cao

19.04.2022 | Nieuws

Werkgevers en vakbonden waren onlangs al tot een akkoord gekomen voor nieuwe cao’s in de sector Metaal & Techniek. De grootste werkgeversorganisatie, de Metaalunie, had zijn handtekening toen nog niet gezet onder het akkoord.

VVD en D66 willen 8 gigawatt groene waterstof in 2030

19.04.2022 | Nieuws

De Tweede Kamerfracties van VVD en D66 hebben zeer ambitieuze groene waterstofplannen voorgelegd aan Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, dat meldt NRC.

Warmtenetten, klaar voor opschaling?

19.04.2022 | Column

Er is alweer een derde ronde proeftuinen van het Programma Aardgasvrije Wijken bekend gemaakt. Fantastisch, met in totaal zo’n zestig proeftuinen zijn we nu echt ‘op stoom’.

Aardgas als politiek instrument, dat vraagt ook om een geopolitieke strategie

19.04.2022 | Analyse

De afgelopen maanden heeft er zich een perfect storm ontwikkeld op de energiemarkt, waardoor de prijzen voor onder andere gas en elektriciteit enorm gestegen zijn.

‘De Amsterdamse BENG-norm is nog een tikje strenger’

18.04.2022 | Interview

Tijdens het congres Duurzaam Bouwen op de beurs Duurzaam Verwarmd sprak Marieke van Doorninck, wethouder ruimtelijke ontwikkeling en duurzaamheid van de gemeente Amsterdam.

Hoe kun je uit de voeten met vloerverwarming?

15.04.2022 | Innovatie

De naam WARP Systems gonst inmiddels maanden over de Nederlandse ether. Middels een radioreclame bereikt het Zuid-Hollandse bedrijf het hele land. Toch blijft algemeen directeur Joop Voogd altijd kritisch kijken naar zijn product.

Resolar wint Duurzaam Verwarmd Innovation Award 2022

14.04.2022 | Actueel

Resolar is de winnaar geworden van de Best Innovation Award tijdens de vakbeurs Duurzaam Verwarmd. De O'so Easy zonneboiler werd door de jury beoordeeld als een “gemakkelijk te installeren zonneboiler”.

Duurzaam Verwarmd 2022 in vijf foto

14.04.2022 | 't Hoekje

Van 12 tot en met 14 april stond Expo Haarlemmermeer in het teken van de energietransitie. Grote spelers uit de verduurzamingssector kwamen bijeen in Expo Haarlemmermeer om kennis en innovaties voor het voetlicht te doen treden.

‘De knelpunten van de warmtetransitie kunnen niet wachten, we moeten nú aan de slag’

13.04.2022 | Seminar

Onlangs organiseerde Branchevereniging Bodemenergie de themamiddag Duurzaamheid Dendert Door. Hierop kwam onder andere de stand van zaken en te verwachte ontwikkelingen met betrekking tot het klimaatakkoord en de warmtetransitie aan bod.

Duurzaam Verwarmd 2022 is van start

12.04.2022 | Actueel

Het is dinsdag 12 april, het is heerlijk warm en de parkeerplaats in Haarlemmermeer stroomt langzaam vol. Het is tijd voor het startschot van drie geweldige dagen op de beurs.

Met infraroodpanelen van het gas af

12.04.2022 | Nieuws

Een huis volledig verwarmen met infrarode verwarmingspanelen is heel goed mogelijk zegt Greeniuz, een bedrijf gespecialiseerd in de productie van geavanceerde infrarode verwarmingspanelen.

Waterpompen?

12.04.2022 | Column

Woningcorporaties zijn dé startmotor van het klimaatakkoord. Als verhuurder van 30 procent van de Nederlandse woningvoorraad kunnen zij in één klap grote impact maken op de verduurzaming van huurwoningen, zo is het idee.

Record: 54 procent gebruikte energie uit hernieuwbare bronnen

11.04.2022 | Nieuws

Uit cijfers van Energieopwek.nl, een samenwerkingsverband van Tennet, de Gasunie en Netbeheer Nederland, blijkt dat afgelopen week meer dan de helft van alle gebruikte elektriciteit uit hernieuwbare bronnen kwam.

‘We moeten blijven innoveren om het momentum vast te houden’

11.04.2022 | Innovatie

Op Duurzaam Verwarmd zal Rob Harms, directeur van Monarch, de vertrouwde Weishaupt-producten tentoonstellen. Daarin blijven ze verrassen, stelt hij. “Ze blijven hun producten maar bijschaven totdat het echt tiptop is.

Nieuwe cao

08.04.2022 | Nieuws

Werkgevers en vakbonden zijn tot een akkoord gekomen voor nieuwe cao’s in de sector Metaal & Techniek, dat meldt Techniek Nederland. De grootste werkgeversorganisatie, de Metaalunie, heeft zijn handtekening nog niet gezet onder het akkoord.

TU Delft en TNO gaan samenwerken aan de elektrificatie van de chemische industrie

08.04.2022 | Nieuws

Om ervoor te zorgen dat chemische industrie in 2050 ook klimaatneutraal is, gaan TU Delft en TNO samenwerken. De partijen willen inzetten op het daadwerkelijk bouwen van de schone fabriek van de toekomst.

08.04.2022 | Actueel

Jaap Brouwers is van de Netbeheer Nederland-werkgroep die zich bezig houdt met nieuwe kleinverbruiktarieven voor elektriciteit. Hij vertelt tijdens zijn seminar op Duurzaam Verwarmd welke stappen de regionale netbeheerders de komende tijd gaan nemen op dat vlak.

Consumentenbond:

07.04.2022 | Nieuws

De Consumentenbond roept het kabinet op om een isolatievoucher toe te voegen aan het Nationaal Isolatieprogramma dat op 2 april werd gepresenteerd. Hiertoe hebben ze eerder opgeroepen, maar nu de voucher het programma niet gehaald heeft, pleiten ze opnieuw voor de oplossing die isoleren laagdrempeliger maakt.

Borrels en meer op Duurzaam Verwarmd

07.04.2022 | 't Hoekje

Op Duurzaam Verwarmd kijken bezoekers hun ogen uit. Met duizenden producten en honderden stands is er overdag genoeg te beleven. Aan het einde van iedere dag kan er gelukkig worden nagepraat en ontladen op een van de vele borrels die bedrijven organiseren.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu