Nieuws

Bewoners geven de warmtepomp een 8

30.11.2021 | Nieuws

Over het algemeen zijn mensen die hun woning verwarmen met een warmtepomp buitengewoon tevreden, meldt het AD. Het gemiddelde cijfer dat zij toekennen in een enquête van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal is een 8.

Het kan verkeren

30.11.2021 | Column

Nog geen half jaar geleden durfde ik de stelling aan dat de marktpartijen klaar staan om de BV Nederland te helpen bij het afkicken van haar fossiele brandstof verslaving, maar dat onze toekomstige klanten niet staan te trappelen om zich door ons te laten ontzorgen naar een energiezuinige woning.

Waarom de warmtepomp zo populair is in Zweden

30.11.2021 | Analyse

Wat kunnen wij op het gebied van verwarmen leren van Zweden? Dit land loopt lichtjaren voor bij de implementering van warmtepompen. Waar we hier nog druk zijn met het introduceren op grote schaal, zijn de Scandinaviërs inmiddels toe aan de grootschalige vervanging van de eerste generatie.

Emissievrije gascentrale? In Texas kan het

29.11.2021 | Nieuws

De Amerikaanse start-up NET Power heeft een demonstratieversie van hun innovatieve gasturbine succesvol getest. De turbine draait op aardgas, pure zuurstof en eigen (gerecyclede) CO2, en heeft geen schoorsteen, valt te lezen op wattisduurzaam.

29.11.2021 | Interview

In de afgelopen tien jaar heeft klimaatbeheersingsbedrijf Stulz Groep de omzet zien verviervoudigen. CEO Carlo Brouwer: "Dat komt ook omdat alle productgroepen die wij verkopen toen net aan hun beginpunt in de markt stonden.

Berlijn onderzoekt mogelijkheid geothermie

26.11.2021 | Nieuws

In het kader van het GeoFern-project van het Duitse Centrum voor Geo-Onderzoek (GFZ) wordt binnenkort een proefboring gedaan op een terrein in Berlijn, dat schrijft Think Geoenergy.

26.11.2021 | Actueel

De experts zijn op de hoogte van het reilen en zeilen van de warmtetransitie, maar het draagvlak van de burger heeft een veto. Hoe krijg je de bewoners overtuigd? Sven Ringelberg, strategisch adviseur duurzaamheid voor gemeente Rotterdam, trekt lessen uit het verleden en deelde deze tijdens zijn seminar op consumentenbeurs Huis & Energie.

Elektrische warmtepomp meest duurzame oplossing

25.11.2021 | Nieuws

Elektrische warmtepompen zijn de beste en meest duurzame oplossing voor individuele verwarming, zo blijkt uit een vandaag gepubliceerde studie van de Europese Consumentenorganisatie (BEUC).

De hobby van: Remy Oomens van Libra Energy

25.11.2021 | 't Hoekje

Dat Remy Oomens van jongs af aan fanatiek bezig is met zeilen, hadden zijn ouders van mijlenver kunnen zien aankomen. Hij werd immers letterlijk op een boot geboren.

Reducd trekt verduurzaming door naar geluidskast

25.11.2021 | Innovatie

Het geluidsniveau is een heikel punt bij warmtepompen. Een geluidskast biedt de oplossing. Maar wie verduurzaamt, wil dat natuurlijk zo volledig mogelijk doen. Reducd biedt eerlijk geproduceerde en duurzame geluidskasten om de lijn door te zetten.

Juist de armste huurder zit in de kou

24.11.2021 | Nieuws

Vooral in de armste wijken van de Randstad zijn veel corporatiewoningen nog niet goed geïsoleerd. Bij meer dan 90.000 woningen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is de isolatie ondermaats.

Tientallen miljarden in klimaatfonds

24.11.2021 | Nieuws

De formerende partijen zouden tientallen miljarden willen steken in een klimaatfonds en een investeringsfonds voor de aanpak van de stikstofcrisis. Ook wordt er ingestoken op een sterkere reductie van broeikasgassen.

Hoe zouden de industriële clusters sneller kunnen verduurzamen?

24.11.2021 | Analyse

Om de Nederlandse industrie te vergroenen is groene industriepolitiek in het leven geroepen. Een nationale strategie die ervoor moet zorgen dat de industriële activiteiten emissievrij plaats zullen vinden, zonder negatieve economische gevolgen.

Werkinstructie plaatsen schakelklok door wegvallen TF-signaal gereed

23.11.2021 | Nieuws

Vorig jaar waarschuwde Techniek Nederland installateurs al: doordat netbeheerders stoppen met het uitzenden van het TF-signaal (Toon Frequent-signaal) zullen sommige elektrische boilers niet meer automatisch opstarten.

Zijn warmtepompen klaar voor het elektriciteitsnet van de toekomst?

23.11.2021 | Actueel

Om overbelasting van het elektriciteitsnet te voorkomen, moet belasting van het net flexibel worden. Warmtepompen kunnen daarbij – net als bijvoorbeeld elektrische auto’s – een belangrijke rol spelen door als energiebuffer te fungeren en via slimme aansturing op het juiste moment te worden aan- of afgeschakeld.

Parijs: opwarming MET de aarde

23.11.2021 | Column

De aarde warmt in snel tempo op. In Parijs werd in 2015 een historisch akkoord gesloten, om klimaatverandering tegen te gaan en zo opwarming van de aarde te voorkomen.

Britten willen kosten warmtepomp bij hypotheek optellen

22.11.2021 | Nieuws

De kosten van 15.000 pond voor een warmtepomp zouden kunnen worden doorberekend in de hypotheeklening om het gebruik van het groenere alternatief van de gasketel aan te moedigen.

Waar moet een installateur op letten bij lage temperatuurverwarming?

22.11.2021 | Seminar

Wanneer je een lage temperatuurverwarming (LTV) gebruikt, heb je minder gas nodig om je woning of bedrijfspand te verwarmen. Dat is beter voor het milieu en voordeliger.

Vliegtuigen zoeken geothermische activiteit in Californië

19.11.2021 | Nieuws

Het Bureau voor Geothermische Technologieën (GTO) van het Amerikaanse ministerie van Energie en de Amerikaanse Geologische Vereniging (USGS) hebben een project gelanceerd om verborgen geothermische systemen te verzamelen.

Infographic: Wat zijn warmtenetten?

19.11.2021 | Actueel

Ze worden in nieuwbouwwijken en bij grote renovatieprojecten graag aangehaald als de collectieve oplossing voor aardgasvrije woningen. Maar wat zijn warmtenetten nu precies? Dutch New Energy Research en Stichting Warmtenetwerk ontwikkelden een overzichtelijke infographic over de innovatie.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu