Nieuws

Consumentenbeurs Huis & Energie succes met ruim 8.000 bezoekers

15.11.2021 | Nieuws

Afgelopen weekend trok consumentenbeurs Huis & Energie in de Expo Haarlemmermeer 8.029 enthousiaste woningeigenaren die graag stappen willen zetten bij het verduurzamen van hun huis.

Gebouwde omgeving en slotakkoord werden nooit echt concreet op COP26

15.11.2021 | Analyse

In de tweede week van de Klimaatconferentie van Glasgow (COP26) stond Cities, regions & built environment op het programma. Mooie beloften over energie en de financiering in de eerste week, maar de gebouwde omgeving kwam er behoorlijk bekaaid vanaf.

G40-gemeenten pleitten voor meer wijkgericht maatwerk

12.11.2021 | Nieuws

De G4 en G40-gemeenten, Woonbond en Aedes pleiten in een brief aan de Tweede Kamer voor een wijkgerichte aanpak op maat om woningen te isoleren en te verwarmen met alternatieven voor aardgas.

Klanttevredenheid warmteleveranciers zeer laag: wat nu?

12.11.2021 | Actueel

Hoe overtuig je mensen ervan dat het noodzaak is om de energievoorziening zoals zij hem gewend zijn 180 graden te laten draaien? Draagvlak is een heikel punt voor de energietransitie.

Eerste woning krijgt individuele aansluiting op ondergronds waterstofnet

11.11.2021 | Nieuws

Medio november krijgt voor het eerst in Europa een bestaande woning een individuele aansluiting op een lokaal, ondergronds waterstofnet. Daardoor kunnen de bewoners hun huis en tapwater volledig met waterstof verwarmen.

Inwendige corrosie: sluipmoordenaar van installaties

11.11.2021 | Innovatie

Stel: je ontwikkelt een dure verwarmings- of koelwaterinstallatie, dan wil je natuurlijk dat hij feilloos werkt voor de gestelde levensduur en misschien wel langer.

Vijf bijzondere en verwarmende kostuums om je warm te houden op de 11e van de 11e

11.11.2021 | 't Hoekje

Het is vandaag de 11e van de 11e! Dat de officiële festiviteiten in duigen vallen, betekent niet dat de feestvreugde buiten de deur moet blijven. Sterker nog: met deze kostuums houd je je gasrekening op peil.

Ruim 45.000 sociale huurwoningen worden verduurzaamd

10.11.2021 | Nieuws

De komende drie jaar zullen verhuurders zo’n 45.700 huurwoningen drastisch verduurzamen, schrijft NU.nl. Hiermee zullen de woningen uitkomen op minimaal energielabel B, terwijl er ook verhuurders zijn die op label A++++ inzetten.

Doet de gasprijs de cv-ketel in de ban?

10.11.2021 | Analyse

Nu de gasprijs de lucht in schiet, lijkt het een logische zet om de cv-ketel in de ban te doen en te stoppen met aardgas. Maar is dit wel de oplossing? Peter Cool, CTO van Intergas, legt uit dat het iets gecompliceerder zit dan dat.

Bouw WarmtelinQ van start

09.11.2021 | Nieuws

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Gasunie hebben vandaag het definitieve investeringsbesluit genomen voor de aanleg van een warmteleiding van de Rotterdamse haven naar Den Haag.

Win vertrouwen en ontzorg, dan heb je een klant voor het leven

09.11.2021 | Column

Vanwege de oplopende gasprijzen en de duidelijk zichtbare klimaatverandering, zijn steeds meer Nederlandse huiseigenaren bereid om vooruitstrevende stappen te zetten bij het verduurzamen van hun woning.

De zin en onzin van zoneregeling

09.11.2021 | Seminar

Slimmer verwarmen is tegenwoordig verplicht, maar wat zijn nou de voor- en nadelen van zoneregeling? Reinder Sanders, CEO van Plugwise, legde het tijdens zijn seminar op Duurzaam Verwarmd uit.

Canada geeft gratis warmtepomp aan eilandbewoners

08.11.2021 | Nieuws

De regering van het Canadese eiland Prince Edward Island (P.E.I.) heeft een nieuw programma aangekondigd dat vanaf 1 december gratis warmtepompen zal verstrekken aan eilandhuishoudens die jaarlijks 35.

Wat werd er op COP26 besproken over de toekomst van energie en de financiering?

08.11.2021 | Analyse

De eerste week van de Klimaatconferentie van Glasgow (COP26) stond in het teken van Finance en Energy. Het financiële gedeelte is zelfs een “topprioriteit” voor de klimaattop, stelde COP26-voorzitter Alok Sharma.

Stakingen in Metaal & Technieksector op komst

08.11.2021 | Nieuws

Sinds 1 oktober is de cao Metaal & Techniek  verlopen. Ondanks dat de werkgeversorganisatie (FWT) en de werknemersorganisatie (FNV) al sinds 31 augustus aan het onderhandelen zijn, is er nog altijd geen overeenkomst over een nieuwe cao bereikt.

Rijkste 1 procent stoot twee keer meer CO2 uit dan armste helft

05.11.2021 | Nieuws

De 70 miljoen rijkste mensen ter wereld stoten gezamenlijk twee keer meer CO2 uit dan de armste 3,5 miljard. Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut voor Europees Milieubeleid en het Stockholm Energie Instituut, dat in opdracht van Oxfam Novib werd uitgevoerd.

Vattenfall en Shell bouwen fabriek duurzame kerosine in Zweden

05.11.2021 | Nieuws

Samen met Zweedse luchtvaartmaatschappij SAS bouwen onder meer Vattenfall en Shell een fabriek waar synthetische kerosine wordt geproduceerd, dat meldt de NOS. De initiatiefnemers stellen dat het de eerste fabriek is waar op grote schaal duurzame brandstof voor vliegtuigen kan worden geproduceerd.

Iedereen aan de isolatie, maar wanneer?

05.11.2021 | Actueel

Nederland zit al een tijdje rechtop omdat ze door het stijgen van de gasprijzen daar geraakt gaat worden waar het pijn doet: de portemonnee. Den Haag heeft inmiddels aangegeven dat er voor iedereen met een woning een financiële tegemoetkoming door het verlagen van de energiebelasting komt en dat er extra geld beschikbaar is voor isolatie.

Tropenmuseum gaat van het gas af

04.11.2021 | Nieuws

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) wordt vanaf 2023 verwarmd middels een ondergrondse warmte-koudeopslag, schrijft Het Parool. Het rijksmonument uit 1926 is het grootste Amsterdamse rijksmonument dat tot nu toe deze stap durft te zetten.

EU wil aardgas als groene financieringsbron:

04.11.2021 | Nieuws

In Brussel circuleert een voorstel om zowel kernenergie als aardgas toe te voegen aan de lijst van groene financieringsbronnen van de Europese Unie. Het document is door campagnevoerders bestempeld als een "wetenschappelijke schande", omdat het de geloofwaardigheid van de EU op het gebied van groene financiering zou aantasten.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu