Nieuws

17.06.2020 | Nieuws

Investeren in zonnewarmte is een goede manier om van het aardgas af te gaan. Veel gemeenten zien zonnewarmte echter over het hoofd, meldt Kees Molenaar, accountmanager bij G2 Energy.

Zonnewarmte wint snel terrein

17.06.2020 | Nieuws

Nederland is bezig met een inhaalslag op gebied van zonnewarmte. Ons land heeft in 2019 een record aan zonnewarmtesystemen geïnstalleerd, blijkt uit cijfers van het CBS.

Verwarmen doe je samen!

17.06.2020 | Nieuws

De aankomende Warmtewet is gericht op een standaard aanpak en biedt te weinig ruimte voor innovatie en maatwerk. Dat schrijft Simon Bos in een opiniestuk voor Duurzaam Verwarmd.

17.06.2020 | Nieuws

De Warmtecoalitie, bestaande uit 39 partijen waaronder energiecoöperaties, marktpartijen en netbeheerders, roept de Tweede Kamer op om in de Warmtewet 2.0 ruimte te scheppen voor meer diversiteit op de warmtemarkt.

03.06.2020 | Nieuws

Woningeigenaren zullen voor de vervanging van hun gasketel vooral kiezen op basis van de prijs. Dan vormt de hybride warmtepomp een logische optie, zegt Willem Peters van Technische Unie.

Meningen verdeeld over aardgasvrije woning

03.06.2020 | Nieuws

Nederlanders zijn sterk verdeeld in hun mening over het aardgasvrij maken van woningen. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). ‘Niet iedereen wil en kan op dezelfde manier mee in deze transitie’, schrijft het SCP in het rapport.

Verse lucht tegen het virus

03.06.2020 | Artikel

Iedereen vindt ventilatie belangrijk. Maar het ontwerpen, aanleggen  en onderhouden van een ventilatie-installatie in gebouwen komt er vaak wat stiefmoederlijk van af.

23.04.2020 | Analyse

Vorig jaar was een goed jaar voor warmtepompen. Hoe gaat het nu? Ondanks de coronacrisis heeft de warmtepompsector het druk, zegt Frank Agterberg, voorzitter van Vereniging Warmtepompen.

Aardwarmte: een rijzende ster voor de energietransitie

22.04.2020 | Nieuws

Aardwarmte heeft een grote potentie om bij te dragen aan de warmtetransitie en Nederland van het aardgas af te halen, maar er zijn ook nog hindernissen te nemen.

Duurzaam Verwarmd lanceert initiatief

22.04.2020 | Nieuws

Good! Events & Media, de organisator van vakbeurzen Duurzaam Verwarmd en Solar Solutions International, heeft het initiatief genomen voor een protocol waarmee vakbeurzen straks hun rol als aanjager van de economie weer kunnen vervullen.

Wat zijn de belangrijkste warmtepompinnovaties?

22.04.2020 | Nieuws

Onze warmte- en koudelevering in de gebouwde omgeving kan stiller, compacter, slimmer en goedkoper. Daarvoor is nog flink wat innovatie met warmtepompen noodzakelijk, aldus Rik te Raa.

Deze innovaties ziet u in september

19.03.2020 | Nieuws

Duurzaam Verwarmd zou deze week plaats vinden, maarvanwege het coronavirus is de nationale vakbeurs voor duurzame klimaattechnieken uitgesteld van maandag 7 tot en met 9 september.

Treft het coronavirus de warmtepomp-installateur?

18.03.2020 | Nieuws

Installateurs van warmtepompen moeten op hun hoede zijn als ze hun klanten ziek thuis aantreffen vanwege het coronavirus. Techniek Nederland roept monteurs in heel Nederland op om de richtlijnen van het RIVM nauwlettend te volgen.

Interview met de CEO: Rob Harms, Monarch

18.03.2020 | Interview

Na eerst twintig jaar als verkoper wist Rob Harms zich via learning-on-the-job op te werken tot eigenaar van Monarch Nederland BV, een positie die hij nu al 21 jaar met passie bekleedt.

Vakbeurzen Duurzaam Verwarmd en Solar Solutions International uitgesteld tot september

03.03.2020 | Nieuws

Vanwege de verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) hebben wij besloten om vakbeurzen Duurzaam Verwarmd en Solar Solutions International te verplaatsen naar maandag 7 tot en met woensdag 9 september.

Heat Home toont innovaties voor duurzame warmte

25.02.2020 | Nieuws

Op de vakbeurs Duurzaam Verwarmd is het innovatieplatform Heat Home ingericht. Dit is een levensgrote replica van een huis met 14 innovaties op gebied van duurzame verwarming.

Duurzaam Verwarmd en Solar Solutions International: De energiecombinatie van de toekomst

24.02.2020 | Nieuws

De verduurzaming van de gebouwde omgeving wordt steeds zichtbaarder. Inmiddels zijn de daken van meer dan 600.000 woningen in Nederland al voorzien van zonnepanelen.

Interview met de CEO: Carlo Brouwer, STULZ

22.02.2020 | Interview

Na meerdere (technische) opleidingen te hebben afgerond en diverse posities in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland te hebben vervuld is Carlo Brouwer sinds 2012 verantwoordelijk voor STULZ in de Benelux als 100% dochteronderneming van STULZ GmbH in Hamburg.

SpeedComfort: De no-regret-maatregel om gas te besparen

18.02.2020 | Nieuws

Het realiseren van CO2-reductie, dat is de drijfveer van Pieter van der Ploeg, directeur van SpeedComfort. Met hun gelijknamige product, een slimme radiatorventilator, is een ruimte in de helft van de tijd op temperatuur en wordt de warmte gelijkmatig verdeeld.

De hybride warmtepomp en waterstof: twee schakels in de energietransitie

17.02.2020 | Nieuws

“De Nederlandse markt biedt veel kansen op het gebied van duurzaamheid. Verschillende situaties behoeven echter verschillende oplossingen. Wij willen ons dan ook niet fixeren op één energiedrager,” vertelt Sjoerd Langereis, accountmanager midden-Nederland bij Remeha.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu