Nieuws

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming ten opzichte van radiatoren?

07.01.2022 | Seminar

Tijdens het seminar Vloerverwarming is toekomstbestendig op Huis & Energie legde Floris van der Wolf, technisch adviseur bij WARP Systems, precies dat uit wat de titel doet vermoeden: waarom vloerverwarming een toekomstbestendige manier is om een huis te verwarmen.

Verplichte verduurzaming renovatie vanaf 1 februari 2022 van kracht

06.01.2022 | Nieuws

Huiseigenaren die hun huizen renoveren, moeten vanaf 1 februari een minimale hoeveelheid hernieuwbare energie genereren. Dit zal bijna zeker de installatie van een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen betekenen, zo meldt Installatie.

‘Wij leveren het onderdeel, al is het midden in de nacht’

06.01.2022 | Interview

Ze hebben al dertig jaar ervaring en ze zijn er goed in: de installateur ontzorgen bij storingen en helpen bij het leveren van onderdelen. De storingservice van Wasco technische groothandel loopt als een goed gesmeerde machine.

Dit waren de favoriete artikelen van de redactie

06.01.2022 | 't Hoekje

Na een jaar vol hete nieuwtjes en geestige verhalen, blikt de redactie terug op hun eigen werk. Welke artikelen zijn het meest blijven hangen bij de schrijvers? Joyce Beuken De bioketelbranche stort in, hoe erg is dat? "Begin dit jaar moest ik een artikel schrijven over de stagnatie van de bioketelindustrie.

13 procent groei hernieuwbare energie in 2021

05.01.2022 | Nieuws

De productie van hernieuwbare energie groeide het afgelopen jaar met 13 procent. Wind op zee was met ruim 30 procent de grootste groeier. Zonne-energie kwam met 25 procent op de tweede plaats.

Lichten uit in kassen door hoge gasprijs

05.01.2022 | Nieuws

De hoge energieprijzen nopen een deel van de telers hun lichten in hun kassen geheel of gedeeltelijk te doven. Ze komen in de financiële moeilijkheden, schrijft de NOS.

Gestapelde corporatiewoningen snel en goedkoop verduurzamen

05.01.2022 | Analyse

Bestaande gestapelde corporatiewoningen vormen zowel in technisch als financieel opzicht een interessante uitdaging binnen de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Meer subsidie voor isolatie en warmtepomp

04.01.2022 | Nieuws

Per 1 januari gelden nieuwe subsidieregels bij het verduurzamen van een woning, schrijft Rijksoverheid.nl. Vanaf die datum krijgt men, bij twee verduurzamingsmaatregelen, niet twintig maar dertig procent van de kosten vergoed.

Warmwateroplossing voor residentiële en industriële behoefte

04.01.2022 | Innovatie

Als men voor thuis of op de werkvloer naar een oplossing voor warm tapwater zoekt, waarmee energie wordt bespaard én je een alles-in-één-unit hebt die bijzonder compact en stil is, dan lijkt het erop dat klimaatbeheersingsbedrijf STULZ Groep daar de oplossing voor heeft.

Ondernemers met het hart op de groene plek

04.01.2022 | Column

Soms verdienen bedrijven een podiumplek. Omdat zij staan voor hun medewerkers; omdat ze verantwoordelijkheid dragen voor de energietransitie; omdat ze innoveren, omdat ze maatschappelijk betrokken zijn.

Ramen, deuren en scholen open

03.01.2022 | Nieuws

De scholen gaan weer open. Het kabinet heeft vandaag besloten dat leerlingen op 10 januari weer fysiek naar school kunnen gaan. Ventilatie in gebouwen speelt een belangrijke rol bij het tegengaan van de verspreiding van het virus.

Aardgas is ‘groen’ volgens Europese Comissie

03.01.2022 | Nieuws

De Europese Commissie heeft vlak voor de jaarwisseling haar voorstel ingediend omtrent investeringen in bepaalde vormen van gas- en kernenergie in de toekomst als ‘groen’ te kwalificeren rondgestuurd.

Hoe Fjernvarme Fyn warmte levert aan 100.000 huishoudens in het Deense Odense

03.01.2022 | Actueel

De Deense Vereniging voor warmtenetten bestaat al sinds 1978. Het ontstaan van de vereniging was een logisch gevolg van de keuze van de Deense overheid tijdens de oliecrisis in de jaren zeventig vol in te zetten op het verwarmen van het land via deze netten.

Winterstop op Warmte365

24.12.2021 | Actueel

Van 25 december tot en met 2 januari verschijnen er geen nieuwe artikelen op Warmte365. De redactie laadt op om duurzame verwarmingsprofessionals in het nieuwe jaar van het laatste nieuws, uitgebreide analyses en bijzondere innovaties te kunnen voorzien.

De bestgelezen artikelen van 2021

23.12.2021 | Actueel

Van superbatterijen tot een tripje naar Zweden: deze artikelen trokken de meeste aandacht tijdens het eerste jaar van Warmte365. 1. Consumentenorganisatie: ‘Elektrische warmtepomp wordt goedkoopste oplossing’ Een studie van de European Consumer Organisation laat zien dat de elektrische warmtepomp de goedkoopste groene verwarmingsoptie in meerdere landen.

ILT handhaaft bij verkopen verwarmingsapparatuur met ander gebruiksdoel

22.12.2021 | Nieuws

Tijdens inspecties van verwarmingsapparatuur constateerde de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) dat sommige aanbieders zoals technische groothandels en webwinkels, verwarmingsapparatuur verkopen die volgens de fabrikant voor een ander gebruiksdoel is gemaakt.

Warmte Powerman: Steven Heshusius (Dutch New Energy Research)

22.12.2021 | 't Hoekje

Naast hoofdonderzoeker van Dutch New Energy Research is Steven Heshusius ook fervent wielrenner. Wat heet, naast het bestuderen van warmtenetten en warmtepompen, maakt hij zelfs kans op de publieksprijs Fietser van het Jaar van Bicycling.

Is

22.12.2021 | Analyse

Het belang en de rol van hybride warmtepompen voor de transitie naar een duurzame gebouwde omgeving is een onderwerp dat tot discussie leidt. Houden ‘hybrides’ die samenwerken met een gasketel ons aan het aardgas, of zijn ze cruciaal voor een succesvolle overgang naar ‘het nieuwe verwarmen’? Rokus Wijbrans, directeur bij CarbonCapital Solutions, ging tijdens zijn presentatie op het Warmtepompcongres in op deze en andere vragen.

TNO en TU Eindhoven krijgen extra miljoenen van EU voor warmtebatterij

21.12.2021 | Nieuws

TNO en TU Eindhoven werken al een tijdje aan de ontwikkeling en het vermarkten van een warmtebatterij voor thuisopslag. Dat harde werk is niet onopgemerkt gebleven en er lijkt nu schot in de zaak meldt DeepResource.

Versnellen

21.12.2021 | Column

Wat vliegt die tijd. Ik ben alweer bijna een jaar ‘onderweg’ als voorzitter van Stichting Warmtenetwerk. Een organisatie die volop in ontwikkeling is, waarin we met onze leden op verschillende manieren samenwerken aan duurzame, collectieve warmte.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu