Nieuws

Hoe ventileer je corona de deur uit?

28.05.2021 | Nieuws

Van het RIVM moet je ventileren tot je een ons weegt. Maar hoe ventileer je nu eigenlijk op de juiste manier? Trouw zocht het uit, samen met een hoogleraar van de Delftse Universiteit.

Het Waterstofhuis geeft een kijkje in de toekomst

28.05.2021 | Actueel

Netwerkbedrijf Alliander en Kiwa, een bedrijf dat zich specialiseert in testen, inspectie en certificering, bouwen momenteel samen in Apeldoorn een waterstofhuis.

De sponsoring: Tonzon, Yara van Kerkhof en Johan Reekers

28.05.2021 | 't Hoekje

Veel bedrijven sponsoren een sporter, vereniging of club. In deze rubriek lichten we de band tussen de sponsor en gesponsorde uit. Deze editie is het podium voor Tonzon en de twee bijzondere sporters die aan het bedrijf verbonden zijn.

Coalitie adviseert nieuw kabinet grootschalige elektrificatie

27.05.2021 | Nieuws

Holland Solar, NWEA en Energie Nederland hebben een advies aan de regering aangeboden over de toekomst van duurzame energie. Samen adviseren zij om middels bepaalde beslissingen in te zetten op elektrificatie.

Tweede Kamer stelt derde fase aardgasvrije wijken uit voor onderzoek bewoners

27.05.2021 | Nieuws

Omwille van het bewonerstevredenheidsonderzoek is de derde en laatste ronde van de proeftuinen voor aardgasvrije-wijken met een maand verschoven. De Tweede Kamer nam hier gister een motie over aan.

27.05.2021 | Interview

Panflex is specialist in flexibele rookafvoersystemen en ventilatieslangen en al die producten komen gewoon uit Ede. “Wij produceren inderdaad alles in Nederland.

Energy Skid van ACR Klimaat helpt corporatie verduurzamen

27.05.2021 | Innovatie

Nu de geluidsnorm per 1 april strenge eisen stelt aan het niveau dat de buitenunit van een warmtepomp produceert, is het aan leveranciers en fabrikanten om hier slim op in te spelen.

Gaat biomassacentrale in Meppel over de kop?

26.05.2021 | Nieuws

Voortschrijdend inzicht, maar dan wel een hele dure: tien jaar geleden leek de biomassacentrale voor de verwarming van 400 woningen middels een warmtenet nog een goed idee.

Aardgasvrij wonen in Haarlemse kerk

26.05.2021 | Actueel

Verduurzaming van de bestaande bouw is een uitdaging, met name als we kijken naar zeer oude woningen. Maar ook monumentale gebouwen moeten op een punt de verduurzamingsslag maken.

Scholieren zetten een raampje open

25.05.2021 | Nieuws

Volgens het kabinet kan het voortgezet onderwijs worden heropend. Ondertussen hecht het RIVM steeds meer belang aan ventilatie. Een artikel op de website van Trouw vraagt zich af of het ventilatievraagstuk al is opgelost.

Samen werken aan de warmtetransitie

25.05.2021 | Column

Van de warmtesector wordt er de komende jaren het nodige verwacht. We nemen als sector een prominente rol in de plannen van het Klimaatakkoord in. Dat is natuurlijk een heel mooi perspectief, maar het verplicht ons ook om daar invulling aan te geven.

Airco-doorbraak zonder F-gassen komt uit Nederland

24.05.2021 | Innovatie

De grote ironie van de opwarming van de aarde is dat de manier waarop we koelen juist de opwarming bespoedigt. Airconditioning levert wereldwijd de grootste bijdrage aan klimaatverandering door het enorme energiegebruik en het gebruik van super-broeikasgassen.

ISDE nu te combineren met lokale subsidies

21.05.2021 | Nieuws

Tot voor kort was het voor huizenbezitters niet mogelijk om ISDE-subsidie aan te vragen als zij ook al een subsidie van hun lokale gemeente of provincie hadden ontvangen.

Waterstof: het ei van Columbus?

21.05.2021 | Actueel

Ze staan bekend om het transporteren van aardgas, maar gezien de publieke rol die ze vervullen en de ophanden zijnde energietransitie richt Gasunie de blik naar de toekomst en verdiepen ze zich momenteel in het transport van waterstof, vertelt René Schutte, programmamanager waterstof van Gasunie, tijdens een kennissessie van Smart Energy Nederland.

Steeds minder leerlingen kiezen voor technisch onderwijs

20.05.2021 | Nieuws

Ondanks de steeds grotere vraag naar installateurs die de energietransitie kunnen verwezenlijken, neemt het aantal leerlingen dat kiest voor een technische richting nog steeds af.

“Onze luchtbehandelingskasten zorgen voor een zo optimaal mogelijk binnenklimaat”

20.05.2021 | Innovatie

STULZ is een prominente naam als het gaat om de koeling van datacenters, maar je treft hun systemen ook aan in veel ziekenhuizen, hotels, kantoren, scholen, openbare gebouwen, wijnhuizen, banken, industrieën en ga zo maar door.

De pionier: Jacques Robeerst

20.05.2021 | 't Hoekje

ACR Klimaat is sinds ruim 20 jaar een gevestigde naam in het Nederlandse klimaatlandschap. Oprichter en eigenaar Jacques Robeerst vertelt over het ontstaan van het bedrijf vanuit de puurste interesse in zijn vakgebied.

Problemen met elektrische boiler door stoppen TF-signaal

19.05.2021 | Actueel

Techniek Nederland waarschuwt installateurs voor een mogelijk naderend probleem. Doordat netbeheerders per 1 juli stoppen met het uitzenden van het TF-signaal zullen sommige elektrische boilers niet meer automatisch opstarten.

Motie tegen onderuitputting SDE++ aangenomen

19.05.2021 | Nieuws

De Tweede Kamer wil onderuitputting van de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE++) tegengaan en stemde met een ruime meerderheid voor een motie van de Christenunie om hier een eind aan te maken.

RES-regio Flevoland is koploper, hoe komt dat?

19.05.2021 | Analyse

Een blik op de Klimaatmonitor (zie onderstaande afbeelding, het deel van het energieverbruik dat hernieuwbaar is, staat als percentage aangegeven) leert dat Flevoland relatief de meeste hernieuwbare energie opwerkt van alle RES-regio’s.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu