Nieuws

“Onze luchtbehandelingskasten zorgen voor een zo optimaal mogelijk binnenklimaat”

20.05.2021 | Innovatie

STULZ is een prominente naam als het gaat om de koeling van datacenters, maar je treft hun systemen ook aan in veel ziekenhuizen, hotels, kantoren, scholen, openbare gebouwen, wijnhuizen, banken, industrieën en ga zo maar door.

De pionier: Jacques Robeerst

20.05.2021 | 't Hoekje

ACR Klimaat is sinds ruim 20 jaar een gevestigde naam in het Nederlandse klimaatlandschap. Oprichter en eigenaar Jacques Robeerst vertelt over het ontstaan van het bedrijf vanuit de puurste interesse in zijn vakgebied.

Problemen met elektrische boiler door stoppen TF-signaal

19.05.2021 | Actueel

Techniek Nederland waarschuwt installateurs voor een mogelijk naderend probleem. Doordat netbeheerders per 1 juli stoppen met het uitzenden van het TF-signaal zullen sommige elektrische boilers niet meer automatisch opstarten.

Motie tegen onderuitputting SDE++ aangenomen

19.05.2021 | Nieuws

De Tweede Kamer wil onderuitputting van de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE++) tegengaan en stemde met een ruime meerderheid voor een motie van de Christenunie om hier een eind aan te maken.

RES-regio Flevoland is koploper, hoe komt dat?

19.05.2021 | Analyse

Een blik op de Klimaatmonitor (zie onderstaande afbeelding, het deel van het energieverbruik dat hernieuwbaar is, staat als percentage aangegeven) leert dat Flevoland relatief de meeste hernieuwbare energie opwerkt van alle RES-regio’s.

IEA eist keuzes van internationale gemeenschap

18.05.2021 | Nieuws

Het Internationaal Energieagentschap (IEA) zegt in zijn nieuwste rapport dat er wereldwijd radicale keuzes gemaakt moeten worden om de klimaatdoelen van Parijs te halen.

De aarde, bron voor betaalbare warmte

18.05.2021 | Column

Je hoeft de radio of TV maar aan te zetten en de discussie gaat over de energietransitie. Gemeenten zijn momenteel hun warmtevisies aan het opstellen, waarin ze ingaan op hoe ze de komende decennia hun burgers en bedrijven duurzaam warm gaan houden.

De vliegende start van SpeedComfort

18.05.2021 | Interview

“Een jongen uit mijn netwerk heeft altijd duizenden ideeën, ik heb er maar eens een opgepakt en uitgewerkt.” Toen Pieter van der Ploeg besloot om de radiatorventilator te bouwen had hij niet durven dromen dat het zo’n succes zou worden.

Winactie april: winnaar bekend

18.05.2021 | Nieuws

April deed wat 'ie wil, en wij dus ook! In april maakten onze LinkedIn-volgers kans op een gepersonaliseerde messenset. De winnaar van deze actie is Erwin Smits geworden.

Nederlandsche Bank pleit voor duidelijker klimaatbeleid vanwege financieringsmogelijkheiden

17.05.2021 | Nieuws

Door een te hoog risico en een te laag rendement wordt er te zuinig geïnvesteerd in duurzame projecten, meent De Nederlandsche Bank (DNB). Hierdoor zouden onze klimaatdoelen weleens in gevaar kunnen komen, is te lezen in een rapport van een onderzoeksbureau.

“Overstap op waterstof is slechtste voor klimaat”

17.05.2021 | Nieuws

Duitse wetenschappers waarschuwen voor de gevolgen van stoken op waterstof. Huizen hebben veel meer baat bij warmtepompen. In zijn column in Trouw behandelt Vincent Dekker het imago van waterstof, dat volgens hem teveel wordt toegejuicht.

Superbatterij met basalt werkt als straalkachel

17.05.2021 | Innovatie

Cees van Nimwegen (77) is uitvinder en slaat energie op in stenen. Zijn systeem valt op door zijn eenvoud. Met basalt, metaal en steenwol als hoofdingrediënten bouwde hij een zeer doeltreffende superbatterij.

FNV presenteert groene toekomstschets voor Tata Steel

14.05.2021 | Nieuws

Om een kleine 40.000 banen én de staalindustrie voor de Nederlandse economie te behouden heeft FNV een verduurzamingsplan voor Tata Steel gepresenteerd, dat meldt NRC.

Natuurlijke koudemiddelen in warmtepompen afhankelijk van situatie

14.05.2021 | Actueel

De warmtepomp speelt een grote rol binnen de transitie naar duurzame energie. Maar zelfs deze pomp heeft nog terrein te winnen op het gebied van verduurzaming. Met welke natuurlijke koudemiddelen kan het apparaat goed functioneren en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk verder verminderen? Tijdens een webinar over het gebruik van natuurlijke koudemiddelen zijn de belangrijkste bevindingen uit het rapport over dit onderwerp gepresenteerd door partijen die eraan mee hebben gewerkt.

Geen jeuk bij installeren Master ISO AKS Demper

13.05.2021 | Innovatie

Viel ventilatie voorheen nog wel eens onder de afdeling ‘sluitpost’, sinds corona wordt het uitermate serieus genomen. Henry Kale, accountmanager bij Panflex, specialist in flexibele rookafvoersystemen en ventilatieslangen, vertelt dat ontwikkelingen een enorme vlucht hebben genomen.

Dagboek van een installateur

13.05.2021 | 't Hoekje

Zo nu en dan tref je als installateur dingen aan die een soort plaatsvervangende schaamte opwekken. In een klein cafétje moest ik een paar dingen inspecteren.

Prefab integraalvloer moet woningbouw versnellen

12.05.2021 | Nieuws

We moeten sneller bouwen maar hebben te weinig handjes om dat voor elkaar te krijgen. VBI, producent van vloersystemen, ontwikkelde een prefab-vloeroplossing waar de technische installaties al in zitten om de bouw van seriematige, grondgebonden woningen te versnellen.

Met geld EU groeifonds en herstelfonds zijn doelen te halen

12.05.2021 | Nieuws

Al vaker kwam De Nederlandsche Bank (DNB) met ongevraagd advies richting Den Haag. Naar aanleiding van een onderzoek dat vandaag verschijnt, meldt de NRC hun visie op het klimaatbeleid: “Nederland loopt achter bij de gestelde klimaatdoelen.

Duitsland scherpt klimaatdoelen aan, wat doet Nederland?

12.05.2021 | Analyse

De hoogste rechtelijke macht in Duitsland besloot dat het land zijn klimaatdoelstellingen scherper moet stellen. Nog geen week later had de Duitse regering dit gerealiseerd.

Bodemenergie risico voor kwaliteit drinkwater

11.05.2021 | Nieuws

Door boringen voor bodemenergie loopt het diepe grondwater in Nederland, waar op veel plaatsen drinkwater uit wordt gewonnen, loopt het risico vervuild te raken.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu