Nieuws

Vol stroomnet bedreigt Amsterdamse warmtetransitie

16.09.2021 | Nieuws

In grote delen van Amsterdam-West en -Noord is de maximale capaciteit van het stroomnet bereikt. Het gaat onder meer om de Houthavens, het Centraal Station, en de hele westelijke helft van stadsdeel Noord.

Innovaties van thermische opslag in de praktijk: de warmtebatterij

16.09.2021 | Seminar

Bijna iedereen die wat te vertellen heeft in de duurzame warmte- of solarindustrie heeft hem al een hele tijd in zijn agenda staan: de beurs Solar Solutions International en Duurzaam Verwarmd (28 tot en met 30 september in Expo Haarlemmermeer).

Wat gaan we zien op Duurzaam Verwarmd?

16.09.2021 | 't Hoekje

Op de vakbeurs Duurzaam Verwarmd verzamelen ruim 250 exposanten zich in de Expo Haarlemmermeer om hun nieuwste innovaties en bevindingen wereldkundig te maken. Maar hoe gaan ze dat doen? We vroegen enkele exposanten om een voorproefje van wat ze ons straks zullen laten zien.

Vlaming met PV krijgt investeringspremie voor warmtepomp

15.09.2021 | Nieuws

Per 1 oktober kunnen onze zuiderburen met terugwerkende kracht een investeringspremie aanvragen voor warmtepompen en microwarmtekrachtinstallaties als zij ook zonnepanelen hebben geplaatst, meldt De Tijd.

‘Maak verduurzamen een makkie voor de consument’

15.09.2021 | Seminar

Als er een ding duidelijk werd tijdens de Warmtepomp Business Day vorige week is het wel dat het succes van de uitrol van warmtepompen van veel factoren afhankelijk is.

Nieuwegeinse aardwarmtewinning afgeblazen om gebrek publieke steun

14.09.2021 | Nieuws

Onderzoeksproject Lean keek naar de mogelijkheden van aardwarmtewinning in Nieuwegein. Het project wordt stopgezet omdat het raadplegen van het publiek te veel tijd in beslag neemt en de periode om de benodigde subsidies hierdoor te krap worden, dat meldt initiatiefnemer Warmtebron Utrecht.

De ongewenste effecten van subsidie

14.09.2021 | Column

Op korte termijn verduurzamen door grootschalig gebruik te maken van zon en wind lijkt bijzonder lastig. Zo laten de langlopende bezwaren van omwonenden van een windpark bij het Gelderse Ressen zien dat de strijd om de publieke ruimte voorlopig niet gestreden is.

"Dode leidingen verhogen risico op legionella"

14.09.2021 | Actueel

Tijdens de presentatie van de conceptversie van het kennisdossier Legionella in de Energietransitie zijn de eerste bevindingen uiteengezet. David van Petersen van TKI Urban Energy deelt waar de risico’s van legionella in duurzame warmtesystemen zich bevinden.

Partijen willen tegoedbon voor isolatie

13.09.2021 | Nieuws

Een aantal politieke partijen hebben samen een plan gelanceerd dat met name de armere huiseigenaar zou moeten helpen om sneller te verduurzamen. Bewoners met een laag inkomen krijgen volgens het plan recht op een tegoedbon waarmee ze hun woning kunnen isoleren.

De warmtepomp en de politiek. Hoe blijven we groeien?

13.09.2021 | Actueel

Ruim 60.000 nieuwe systemen werden in 2020 geïnstalleerd en naar verwachting zal eind dit jaar de totale marktomvang met 64 procent zijn toegenomen ten opzichte van eind 2019.

‘Warmtewet 2 kan nog wel een jaar op zich laten wachten’

10.09.2021 | Nieuws

Volgens Niels Hanskamp, adviseur marktordening warmte van Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), kan het ‘nog wel enkele maanden tot een jaar’ duren voordat een hernieuwd voorstel van Warmtewet 2 naar de Tweede Kamer kan, dat zegt hij tegenover Stichting Warmtenetwerk.

Collectieve warmtenetten: "Het speelveld maakt het ingewikkeld"

10.09.2021 | Seminar

Op de lijst van sprekers op Duurzaam Verwarmd mag Ernst Japikse niet ontbreken. Als voorzitter van Stichting Warmtenetwerk zet hij zich in voor verbinding en samenwerkingen binnen de duurzame warmtesector.

Propaanraad ziet kansen tegen klimaatverandering

09.09.2021 | Nieuws

De Amerikaanse Propane Education and Research Council (PERC) wil dat propaangas wordt beschouwd als een deel van de oplossing voor de klimaatproblemen van het land.

‘Wij zijn er voor iedere installateur’

09.09.2021 | Innovatie

Al jarenlang is LG Climate Solutions een graag geziene gast bij de groothandels. Jeroen Bustin, Business Developer Heating bij het bedrijf: “Groothandels als Centercon, Maxicool en Rexel zijn bij ons kind aan huis.

3x flauwe grappen over de bouw van Evert Kwok

09.09.2021 | 't Hoekje

Dat bouw en flauw rijmen mag geen toeval zijn. Wie wel eens op een bouwplaats gestaan heeft, weet dat er gestrooid kan worden met woordgrappen en scherpe opmerkingen.

Aedes: ‘draai tijdelijk stopzetting RVV voor verduurzaming terug’

08.09.2021 | Nieuws

In een recent verstuurde Kamerbrief aan de Tweede Kamer heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken aangekondigd dat de Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV) voor verduurzaming per 1 oktober sluit.

Ondanks recordgroei warmtepompen blijft klimaatdoel onzeker

08.09.2021 | Actueel

Het totale aantal warmtepompen in Nederland stijgt dit jaar tot boven de 330.000, dankzij een recordaantal van meer dan 70.000 nieuw geïnstalleerde systemen.

Twee kleine warmtepompen voor slecht geïsoleerd huis

07.09.2021 | Nieuws

Jan Putman van Solar Energy Booster bedacht een oplossing voor gebouwen waar goed isoleren niet goed mogelijk is of alleen tegen hele hoge kosten: twee in serie geschakelde kleine warmtepompen die samen een afgiftetemperatuur van 80 graden halen en door slimme zonering een flinke efficiëntieslag maken.

Maar liefst 414 groene initiatieven op Duurzame Dinsdag

07.09.2021 | Nieuws

Het is vandaag Duurzame Dinsdag. Staatssecretaris Steven van Weyenberg zal namens het kabinet de Duurzame Dinsdagkoffer, met maar liefst 414 groene initiatieven van betrokken burgers en ondernemers, in ontvangst nemen.

VVD en D66: ‘Forser investeren in isolatie en hybride warmtepompen’

07.09.2021 | Actueel

Vorige week gaf informateur Mariëtte Hamer haar eindverslag aan de Tweede Kamer, waarna ook het Document op hoofdlijnen van VVD en D66 publiek werd gemaakt.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu