Nieuws

Panasonic’s Nanoe X technologie bewijst zich als virusdodend en veilig

26.02.2021 | Actueel

Hoewel de functie van Nanoe X momenteel relevanter dan ooit is, is de innovatieve luchtreiniging van Panasonic het resultaat van jarenlang onderzoek. Michael Maessen, Key Accountmanager, vertelt in een webinar hoe de technologie in elkaar zit.

All electric, óók voor oude huizen

25.02.2021 | Nieuws

In het AD vertelt Jan van der Meer, GroenLinks-politicus, gedeputeerde in Gelderland met energie en klimaat in zijn portefeuille, waarom hij besloot om zijn bovenwoning uit 1909 zelf aardgasvrij te maken.

Alle handen zijn nodig in de techniek

25.02.2021 | Actueel

Het kabinet trekt het enorme bedrag van 8,5 miljard euro uit voor het wegwerken van de achterstanden in het onderwijs.  "Maar waar blijft de impuls voor het techniekonderwijs?" vraagt Doekle Terpstra van Techniek Nederland zich af.

De thuisklusser: Mandy Feller en Mike Houtman

25.02.2021 | 't Hoekje

Vaak hoor je dat het huis van de schilder niet altijd goed in de lak staat en de aannemer zijn eigen woning laat versloffen. Deze vooroordelen zijn zeker niet van toepassing op de hoofdpersoon uit de rubriek ‘de thuisklusser’.

Subsidie voor ventilatie schoolgebouwen bijna op

24.02.2021 | Nieuws

De subsidieregeling waarmee gemeenten de ventilatie van hun schoolgebouwen kunnen aanpakken, is al een goed eind op, zo meldt de Algemene Onderwijsbond. Na zes weken zijn 547 aanvragen binnen gekomen, samen goed voor 82 van de beschikbare 100 miljoen euro.

Miljoenen huishoudens pakken verwarming of isolatie aan

24.02.2021 | Nieuws

In 2020 heeft 51% van de Nederlanders duurzame aanpassingen aan de woning gedaan of laten uitvoeren. Dit komt neer op ruim vier miljoen huishoudens die hun woning hebben verduurzaamd, zo meldt marktonderzoeker Multiscope.

Duurzaam Verwarmd verplaatst naar september

24.02.2021 | Nieuws

Vakbeurs Duurzaam Verwarmd en vakbeurs Solar Solutions International zullen dit jaar plaats vinden van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 september 2021, in de gebruikelijke locatie Expo Haarlemmermeer.

De verkiezingen: duurzaam verwarmen

24.02.2021 | Actueel

17 maart zijn de verkiezingen. Wij spraken daarom met Matthijs Sienot (D66), Mark Harbers (VVD), Agnes Mulder (CDA), Joris Thijssen (PvdA), Tom van der Lee (GroenLinks) en Sandra Beckerman (SP) over een aantal onderwerpen.

Twents bedrijf test met gasgestookte warmtepomp

23.02.2021 | Nieuws

Een gasgestookte warmtepomp van het Twentse bedrijf Cooll is in een jaren ’60 woning geplaatst om de functionaliteit te kunnen testen. De vervanger van de CV won de wedstrijd ‘Warmtewissel’ van Brabantse woningbouwverenigingen.

Zijn klachten over de WKO-systemen terecht?

23.02.2021 | Actueel

Niemand zit te wachten op een haperende verwarming of een koude douche. Vorige week, bij temperaturen ver onder nul, kwamen er klachten bovendrijven bij sommige wijken met een WKO-systeem.

Duurzaam verwarmen begint bij elektra

23.02.2021 | Column

Om van het gas af te komen wil ik mijn woning elektrificeren. Daarvoor is het belangrijk om alle nodeloze verliezen te reduceren en het elektriciteitsverbruik te optimaliseren.

Nieuwe zonneboiler zonder antivries en met hoge efficiëntie

22.02.2021 | Nieuws

Start-up Infinity Solar introduceert een nieuw type zonneboiler met zonnecollectoren op basis van vacuümbuizen en een leegloopprincipe valt te lezen op Nieuwe Oogst.

Nieuwe directeur NVKL wil aanpakken

22.02.2021 | Interview

De nieuwe directeur van brancheorganisatie NVKL, Coen van de Sande, heeft grote ambities. Zo pleit hij voor registratie van wettelijk verplichte keuringen voor woningen en gebouwen, voor een centrale regie op de uitrol van duurzame warmte en koude, en bekijkt hij alle mogelijke manieren om meer installateurs te werven.

Wat zijn de knelpunten voor aardgasvrije wijken in wording?

19.02.2021 | Nieuws

Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) interviewde veertien betrokken voorloper-wijken over de transitie naar aardgasvrij wonen. Het onderzoek maakte structurele knelpunten zichtbaar.

Daikin: “een warmtepomp maakt geluid, geen lawaai”

19.02.2021 | Actueel

Drie jaar geleden had nog bijna niemand van warmtepompen gehoord, dat is inmiddels wel anders. “Het feit dat een warmtepomp ook kan koelen is wel zo lekker nu de zomers steeds warmer worden.

Bewonersverenigingen Amsterdam roepen op tot isoleren

18.02.2021 | Nieuws

Uit cijfers van gemeente Amsterdam blijkt dat 8 procent van de corporatiewoningen energielabel F en G scoren valt te lezen in het Parool. Toch presenteerde het stadsbestuur een plan om in 2040 van het aardgas af te zijn.

Aardgasvrij maken woonwijken lukt niet zonder ingrijpen Rijk

18.02.2021 | Actueel

Er doen zich structurele knelpunten voor in het aardgasvrij maken van Nederland die extra aandacht vragen op rijksniveau. Worden die knelpunten niet aangepakt, dan zal het aardgasvrij maken van woonwijken achter gaan lopen op de planning.

Dagboek van een installateur

18.02.2021 | 't Hoekje

Schakel altijd een erkend installateur in! Op een mooie ochtend in augustus zaten mijn collega’s en ik aan een ‘bakkie’ alvorens in onze bussen richting de klant te stappen.

CBS: in 2019 nog 92 procent woningen op aardgas

17.02.2021 | Nieuws

Nieuwe cijfers van het CBS laten zien dat op 1 januari 2019 5,7 procent van de woningen aardgasvrij was. Twee jaar daarvoor was dit 5,0 procent. Met een groei van 0,7 procent lijkt het doel om voor 2030 anderhalf miljoen huizen van het aardgas te ontkoppelen dus nog een behoorlijke uitdaging.

2 miljard voor verduurzaming bedrijven – hoe geven we het uit?

17.02.2021 | Actueel

Nederland zou het budget dat wordt uitgetrokken voor investeringskorting voor bedrijven, in moeten zetten voor de verduurzaming van deze bedrijven. Het gaat om een bedrag van twee miljard euro per jaar.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu