Nieuws

STULZ:

07.06.2021 | Interview

De grote baas van STULZ Groep B.V. is zo druk als een klein baasje. Carlo Brouwer, managing director, heeft momenteel, buiten het leiden van het klimaatbeheersingsbedrijf, een erg drukke agenda.

Dutch Climate Systems’ ICECUBE wint Innovation Award 2021

04.06.2021 | Nieuws

Dutch Climate Systems is de winnaar van de XIC Innovation Award 2021. Ze ontvingen de prijs voor hun ICECUBE, een energiezuinige airconditioning die geen gebruik maakt van F-gassen.

CBS: Helft Nederlanders ziet aardgasvrij zitten

04.06.2021 | Nieuws

Het CBS heeft cijfers bekendgemaakt die laten zien hoe Nederlanders tegenover klimaatverandering en de energietransitie staan. Bijna de helft van inwoners boven de 18 jaar geeft aan voorstander te zijn van minderen met aardgas.

De warmtetransitie op bedrijventerreinen: gaat het lukken?

04.06.2021 | Actueel

Als er één ding zeker is bij bedrijventerreinen, dan is het dat er veel potentieel is aan warmte- en koudevraag en –aanbod. Het is dan ook op zijn minst opmerkelijk te noemen dat deze terreinen in eerste instantie niet waren meegenomen in het energietransitieplan voor de gebouwde omgeving.

Utrechtse proefboring voor landelijk geothermie-onderzoek

03.06.2021 | Nieuws

Energie Beheer Nederland gaat binnen enkele jaren een proefboring uitvoeren in de gemeente Utrecht, De Bilt of Zeist om nader onderzoek te doen naar de mogelijkheden van aardwarmte.

De Thuisklusser: drie generaties op één terrein leven off-grid

03.06.2021 | 't Hoekje

Vaak hoor je dat het huis van de schilder niet altijd goed in de lak staat en de aannemer zijn eigen woning laat versloffen. Deze vooroordelen zijn zeker niet van toepassing op de hoofdpersoon uit de rubriek ‘de thuisklusser’.

Techniek Nederland waarschuwt: ‘Installateur, let op je rendement’

02.06.2021 | Nieuws

Een onderzoek van Techniek Nederland laat een verontrustend beeld zien. Bijna alle installateurs hebben te maken met prijsstijgingen en langere levertijden. Bovendien verwachten de meeste ondernemers dat het eind van die ontwikkeling nog niet in zicht is.

Vattenfall wil eerste Nederlandse E-boiler in Diemen bouwen

01.06.2021 | Nieuws

Het besluit om de elektrische boiler in Diemen te gaan bouwen is nog niet definitief, die beslissing wordt medio 2022 genomen. Als de uitkomst positief is, kan de grote E-boiler in 2024 in gebruik genomen worden, dat meldt Warmtenetwerk.

Energieverbruik uit biomassa met 10 procent gestegen

01.06.2021 | Nieuws

Vorig jaar is het energieverbruik uit biomassa met 10 procent gestegen ten opzichte van 2019, dat blijkt uit cijfers van het CBS. Het aandeel van alle vormen van hernieuwbare energie in Nederland steeg in 2020 ook tot een nieuwe recordhoogte van 11,1 procent, toch is dit niet genoeg.

‘Veilige klimaattechniek draait altijd om maatwerk’

01.06.2021 | Interview

Om explosies te voorkomen of de kans hierop zoveel mogelijk te beperken, werkt Horos zoveel mogelijk met explosieveilige uitvoeringen. Het bedrijf adviseert, levert en installeert installaties voor ieder soort binnenklimaat.

Regeljungle installatiebranche vraagt om goede gids op certificeringsgebied

01.06.2021 | Column

Toen ik als teamleider installatie en fabrikanten bij Kiwa werd gevraagd om een column te schrijven voor Warmte365 ontging de ironie me niet. Want bij Warmte365 ligt de focus op duurzaamheid en slimme innovaties op dit gebied, terwijl de grootste uitdaging waarmee we de komende tijd bij Kiwa te maken krijgen, draait om doodgewone ouderwetse gasverbrandingstoestellen.

Whiskystokerij destilleert met aquathermie

31.05.2021 | Nieuws

De Japanse brouwer Shin Group maakte bekend een whiskystokerij te zullen bouwen. Voor de distillatie zal aquathermische warmte uit het nabijgelegen Kanose-gebied worden gebruikt.

‘Forse subsidie in beginfase goedkoper op lange termijn’

31.05.2021 | Analyse

Dat concluderen onderzoekers van het Rochester Institute of Technology in hun studie What is the optimal subsidy for residential solar? De hoge kosten in de beginfase worden ruimschoots gecompenseerd door toekomstige besparingen, waardoor hogere subsidies uiteindelijk de goedkopere optie blijkt.

Hoe ventileer je corona de deur uit?

28.05.2021 | Nieuws

Van het RIVM moet je ventileren tot je een ons weegt. Maar hoe ventileer je nu eigenlijk op de juiste manier? Trouw zocht het uit, samen met een hoogleraar van de Delftse Universiteit.

Het Waterstofhuis geeft een kijkje in de toekomst

28.05.2021 | Actueel

Netwerkbedrijf Alliander en Kiwa, een bedrijf dat zich specialiseert in testen, inspectie en certificering, bouwen momenteel samen in Apeldoorn een waterstofhuis.

De sponsoring: Tonzon, Yara van Kerkhof en Johan Reekers

28.05.2021 | 't Hoekje

Veel bedrijven sponsoren een sporter, vereniging of club. In deze rubriek lichten we de band tussen de sponsor en gesponsorde uit. Deze editie is het podium voor Tonzon en de twee bijzondere sporters die aan het bedrijf verbonden zijn.

Coalitie adviseert nieuw kabinet grootschalige elektrificatie

27.05.2021 | Nieuws

Holland Solar, NWEA en Energie Nederland hebben een advies aan de regering aangeboden over de toekomst van duurzame energie. Samen adviseren zij om middels bepaalde beslissingen in te zetten op elektrificatie.

Tweede Kamer stelt derde fase aardgasvrije wijken uit voor onderzoek bewoners

27.05.2021 | Nieuws

Omwille van het bewonerstevredenheidsonderzoek is de derde en laatste ronde van de proeftuinen voor aardgasvrije-wijken met een maand verschoven. De Tweede Kamer nam hier gister een motie over aan.

27.05.2021 | Interview

Panflex is specialist in flexibele rookafvoersystemen en ventilatieslangen en al die producten komen gewoon uit Ede. “Wij produceren inderdaad alles in Nederland.

Energy Skid van ACR Klimaat helpt corporatie verduurzamen

27.05.2021 | Innovatie

Nu de geluidsnorm per 1 april strenge eisen stelt aan het niveau dat de buitenunit van een warmtepomp produceert, is het aan leveranciers en fabrikanten om hier slim op in te spelen.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu