Nieuws

De grootste risico’s van ultradiepe geothermie

06.01.2021 | Nieuws

Verlies van putcontrole wat resulteert in een blow-out, integriteitsverlies van de put of bovengrondse installatie en personeel dat wordt blootgesteld aan een gevaarlijke situatie.

Paus keurt warmtepompen goed

06.01.2021 | Nieuws

Volgende week begint de grootschalige renovatie van De Onze Lieve Vrouwe Abdij aan de Zandheuvel. Daarbij is, met groot gebruik van warmtepompen, ook aan het milieu gedacht.

Geluidseis warmtepompen uitgesteld tot 1 april

05.01.2021 | Nieuws

De aanscherping van de geluidseis voor buiten-units van warmtepompen en airco’s is uitgesteld tot 1 april 2021 valt te lezen op Techniek Nederland. Eigenlijk zou deze eis op 1 januari ingaan, maar het ministerie geeft de bouw- en installatiesector meer tijd om aan de nieuwe geluidseisen te voldoen.

Geen winnaar test Consumentenbond: ‘Perfecte pomp voor elk huis bestaat niet’

04.01.2021 | Nieuws

Waar een test normaal een ranglijst tot gevolg heeft, was dit bij een onderzoek van zes populaire warmtepompen ditmaal niet het geval. De reden? Geen enkele pomp is perfect voor elke situatie, zo schrijft het AD.

Vakbeurzen Duurzaam Verwarmd en Solar Solutions International uitgesteld tot maart 2021

15.07.2020 | Nieuws

Op verzoek van de exposanten hebben wij besloten om de vakbeurzen Duurzaam Verwarmd en Solar Solutions International nogmaals uit te stellen, en wel naar dinsdag 16 t/m donderdag 18 maart 2021.

06.07.2020 | Nieuws

Voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving moet je geen opties uitsluiten. Dat zegt David Peters, CTO van Stedin en voorzitter van de Taskforce Warmte van Netbeheer Nederland.

29.06.2020 | Nieuws

Warmtenetten hebben een slecht imago, maar dat is aan het veranderen. “Als bewoners zelf mogen nadenken komen ze meestal uit bij een warmtenet als beste optie,” zegt Sible Schöne, adviseur voor klimaatstichting HIER.

Verkoop airco

29.06.2020 | Nieuws

Nederlanders blijven deze zomer vaker thuis, zowel met werk als vakantie. Dat zorgt voor een recordstijging in de verkoop van airco’s. Dat meldt NVKL, brancheorganisatie voor koudetechniek & klimaatbeheersing.

Uithoorn test verwarmen met waterstof

29.06.2020 | Innovatie

In  Uithoorn wordt een woonblok van veertuin woningen dit najaar verwarmd met waterstof. De test moet duidelijk maken over het verwarmen op waterstof veilig kan gebeuren.

Slimme ramen besparen op koeling en verwarming

25.06.2020 | Nieuws

Slimme thermochrome ramen houden zonnewarmte in de zomer buiten en laten de warmte binnen in de winter. Dit leidt tot een aanzienlijke energiebesparing, blijkt uit onderzoek door TNO.

17.06.2020 | Nieuws

Investeren in zonnewarmte is een goede manier om van het aardgas af te gaan. Veel gemeenten zien zonnewarmte echter over het hoofd, meldt Kees Molenaar, accountmanager bij G2 Energy.

Zonnewarmte wint snel terrein

17.06.2020 | Nieuws

Nederland is bezig met een inhaalslag op gebied van zonnewarmte. Ons land heeft in 2019 een record aan zonnewarmtesystemen geïnstalleerd, blijkt uit cijfers van het CBS.

Verwarmen doe je samen!

17.06.2020 | Nieuws

De aankomende Warmtewet is gericht op een standaard aanpak en biedt te weinig ruimte voor innovatie en maatwerk. Dat schrijft Simon Bos in een opiniestuk voor Duurzaam Verwarmd.

17.06.2020 | Nieuws

De Warmtecoalitie, bestaande uit 39 partijen waaronder energiecoöperaties, marktpartijen en netbeheerders, roept de Tweede Kamer op om in de Warmtewet 2.0 ruimte te scheppen voor meer diversiteit op de warmtemarkt.

03.06.2020 | Nieuws

Woningeigenaren zullen voor de vervanging van hun gasketel vooral kiezen op basis van de prijs. Dan vormt de hybride warmtepomp een logische optie, zegt Willem Peters van Technische Unie.

Meningen verdeeld over aardgasvrije woning

03.06.2020 | Nieuws

Nederlanders zijn sterk verdeeld in hun mening over het aardgasvrij maken van woningen. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). ‘Niet iedereen wil en kan op dezelfde manier mee in deze transitie’, schrijft het SCP in het rapport.

Verse lucht tegen het virus

03.06.2020 | Artikel

Iedereen vindt ventilatie belangrijk. Maar het ontwerpen, aanleggen  en onderhouden van een ventilatie-installatie in gebouwen komt er vaak wat stiefmoederlijk van af.

23.04.2020 | Analyse

Vorig jaar was een goed jaar voor warmtepompen. Hoe gaat het nu? Ondanks de coronacrisis heeft de warmtepompsector het druk, zegt Frank Agterberg, voorzitter van Vereniging Warmtepompen.

Aardwarmte: een rijzende ster voor de energietransitie

22.04.2020 | Nieuws

Aardwarmte heeft een grote potentie om bij te dragen aan de warmtetransitie en Nederland van het aardgas af te halen, maar er zijn ook nog hindernissen te nemen.

Duurzaam Verwarmd lanceert initiatief

22.04.2020 | Nieuws

Good! Events & Media, de organisator van vakbeurzen Duurzaam Verwarmd en Solar Solutions International, heeft het initiatief genomen voor een protocol waarmee vakbeurzen straks hun rol als aanjager van de economie weer kunnen vervullen.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu