Canada geeft gratis warmtepomp aan eilandbewoners

08.11.2021 Joyce Beuken

Canada geeft gratis warmtepomp aan eilandbewoners

De regering van het Canadese eiland Prince Edward Island (P.E.I.) heeft een nieuw programma aangekondigd dat vanaf 1 december gratis warmtepompen zal verstrekken aan eilandhuishoudens die jaarlijks 35.000 dollar of minder verdienen. Dat schrijft CBC News.

Het belooft ook het proces om over te stappen op elektrische warmte eenvoudiger te maken. Eilandbewoners die in aanmerking komen, hoeven geen aanvraag in te dienen, niet te betalen en vervolgens niet te wachten op een korting van de provincie – in plaats daarvan betaalt de provincie vooraf voor de units en regelt ze de installatie ervan.

Netto-nul
"We werken eraan om het makkelijker en betaalbaarder te maken voor eilandbewoners om te investeren in de energie-efficiëntie van hun huizen en bij te dragen aan de netto-nuldoelstellingen van onze provincie," zei Steven Myers, minister van Milieu, Energie en Klimaatactie op P.E.I., in een schriftelijk nieuwsbericht.

De provincie heeft toegezegd om in 2030 een netto nul-energieverbruik te hebben en in 2040 een netto nul-uitstoot van broeikasgassen. "Met de stijgende brandstofkosten en de voortdurende impact van koolstofuitstoot, is het helpen van eilandbewoners om af te stappen van fossiele brandstoffen het juiste om te doen", zegt Myers.