Coldplay vliegt de wereld over met biobrandstoffen van Neste

05.05.2022 | Nieuws Jan de Wit

Coldplay vliegt de wereld over met biobrandstoffen van Neste

In 2019 zette de bekende Britse band Coldplay het touren rondom de wereld op een lager pitje. Pas wanneer een wereldtournee op een duurzamere manier kon gebeuren, waren de leden bereid weer internationaal te gaan spelen. Sindsdien heeft de band verschillende manieren gevonden om zijn CO2-uitstoot terug te dringen, waaronder met de biobrandstoffen van Neste.

Neste is ’s werelds grootste producent en leverancier van duurzame vliegtuigbrandstof en hernieuwbare diesel. Het bedrijf produceert zijn biobrandstoffen uit 100 procent hernieuwbare grondstoffen, zoals afgewerkt frituurvet. Dit kan de koolstofemissies van vliegen tot 80 procent verminderen.

Leadzanger van Coldplay Chris Martin zegt erg blij te zijn met de samenwerking met Neste die hun Music Of The Spheres World Tour zo duurzaam mogelijk maakt. "Hun hernieuwbare brandstoffen met lage uitstoot spelen een belangrijke rol bij onze inspanningen om de impact van de tournee op het klimaat te minimaliseren."

Coldplay zal daarnaast de Neste MY Renewable Diesel gaan gebruiken voor de vrachtwagens die de apparatuur van de band van de ene concertlocatie naar de andere vervoeren. In totaal hebben deze oplossingen de potentie om de transportgerelateerde koolstofvoetafdruk tot 50 procent te verlagen.

"Veel oplossingen om de klimaatverandering tegen te gaan bevinden zich nog in een vroeg ontwikkelingsstadium, maar de hernieuwbare brandstoffen van Neste zijn al beschikbaar en worden op grote schaal ingezet”, stelt Minna Aila, senior vice president sustainability and corporate affairs bij Neste.

“En nu zelfs door Coldplay, een van de populairste bands ter wereld – om de koolstofvoetafdruk van hun transport te verkleinen. We hopen dat hun voorbeeld ook veel anderen inspireert om te gaan doen wat ze kunnen om een gezondere planeet voor onze kinderen te creëren.”

Ook inzet op hernieuwbare elektriciteit
De hernieuwbare diesel van Neste zal ook worden gebruikt in stroomgeneratoren, waardoor hernieuwbare elektriciteit met een lage uitstoot wordt opgewekt voor het concert. Eerder maakte de band al bekend dat er onder meer zonnepanelen en een energieopslag worden geïntegreerd in de podia.

Lees ook: Op de duurzame tour: Coldplay neemt zonnepanelen mee tijdens concerten

In totaal zal Coldplay de biobrandstoffen van Neste in gaan zetten bij zeven concerten in de VS en bij 22 concerten in Europa. De band schat in zijn transportgerelateerde koolstofvoetafdruk hiermee te kunnen halveren.

ColdplayNestebiobrandstoffenduurzame vliegtuigbrandstofhernieuwbare dieselhernieuwbare elektriciteitco2-uitstootCO2-reductiekoolstofvoetafdruk

Bedrijvenregister

Agenda

Training: Opleidingen Advieskunde en Duurzame Energie

Logo PHOE
12 april 2022 - 28 juni 2022
13.00 - 17.00 uur Duurzame Energie 8.30 - 12.30 uur Advieskunde
Naarden

PHOE

Lees verder

Event: 22 juni 2022: Kennissessie ‘Startmotor katalysator voor energietransitie?’

Logo Stichting Warmtenetwerk
22 juni 2022
van 12.00 tot 18.00 uur
Beeld en Geluid, Zeestraat 82 in Den Haag

Stichting Warmtenetwerk

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu