Consumentenbeurs Huis & Energie succes met ruim 8.000 bezoekers

15.11.2021 Simone Tresoor

Consumentenbeurs Huis & Energie succes met ruim 8.000 bezoekers

Afgelopen weekend trok consumentenbeurs Huis & Energie in de Expo Haarlemmermeer 8.029 enthousiaste woningeigenaren die graag stappen willen zetten bij het verduurzamen van hun huis. De aanwezige standhouders en organisator Good! Events & Media zijn meer dan tevreden.

Good! is meer dan tweeënhalf jaar bezig geweest met de organisatie. Al een keer of vier stonden zij in de startblokken maar de pandemie strooide roet in het eten. Nu kon het evenement dan toch eindelijk plaatsvinden. Aan alles was te merken dat het hoog tijd was voor een dergelijke beurs: tevreden standhouders en 8.029 bezoekers die hun duurzaamheidsvragen beantwoord kregen.

Veel belangstelling seminars
Opmerkelijk was ook het grote aantal belangstellenden die de diverse seminars bezochten. Met regelmaat waren de ruimtes volledig vol. Vooral de seminars over het plaatsen van warmtepompen en over isoleren waren in trek.

Maar ook de verhalen van ervaringsdeskundigen die met hun huis van het gas af zijn gegaan konden rekenen op veel belangstellenden die vol vragen zaten. Wat wel liet zien dat er publiek van allerlei pluimage rond liep. Zij die net begonnen zijn met verduurzamen en zij die al wat stappen hebben gemaakt.

Duurzaam Droomhuis
In het hart van het beursterrein stond het Duurzaam Droomhuis waarin de bezoekers alle duurzame snufjes die je maar bedenken kunt in een woning konden aanschouwen. Van inductiekookplaat tot duurzame meubels, van zonnepanelen tot batterijen en van warmtepomp tot vloerverwarming en isolatie.

Henriëtte Vrisekoop, directeur Huis & Energie: “Mijn hart klopt voor consumentenbeurzen. Na de Woonbeurs Amsterdam en de Libelle Zomerweek is het mijn ambitie van Huis & Energie de grootste beurs te maken die ik ooit heb georganiseerd. De tijd is rijp. Veel consumenten zijn al bezig met het verduurzamen van hun woning en er is al veel kennis. Men wil graag aan de slag nu de energieprijzen door het dak gaan.”

Editie 2022
Volgend jaar zal de beurs van 10 tot en met 12 juni in de Brabanthallen 's Hertogenbosch plaatsvinden. “Maar ik droom groot”, zegt Vrisekoop. “Mijn ambitie is in 2022 een tweede editie te organiseren in de Expo Haarlemmermeer.”