Dagboek van een installateur: Geen cv meer nodig

17.06.2021 Joyce Beuken

Dagboek van een installateur: Geen cv meer nodig

Naast het installeren van warmtepompen, is het inmiddels ook niet ongebruikelijk dat ik af en toe een module moet verplaatsen. Consumenten hebben geen besef van de problemen die het kan opleveren als de pomp onhandig geplaatst wordt. Denk aan tegenover een open raam van de buurman, of richting de tuin van een ander.

Een aantal jaar terug kwam ik over de vloer bij een gezin die naast een warmtepomp ook nog een cv hadden. Er werd wel gekookt, en de cv-ketel gebruikten ze alleen van 23:00 tot 8:00. Ik vond dat natuurlijk gigantische onzin, want aan hun warmtepomp hadden ze meer dan genoeg.

Ik kon ze er echter niet van overtuigen dat ze met enkel een warmtepomp ook comfortabel zouden zitten. Toen besloot ik om het heft in eigen hand te nemen. Aangezien de bewoners klaarblijkelijk geen verstand hadden van de gang van zaken, zette ik de cv uit.

Inmiddels genieten ze al een goede twee jaar van hun warmtepomp. We hebben nooit een klacht gehad. Zo zie je maar weer: je kunt beter vertrouwen hebben in de kennis van een vakman dan in je eigen weten.

Wil jij ook anoniem een verhaal delen dat je hebt meegemaakt op de werkvloer? Stuur ons een mailtje.