De runner-up van de Duurzaam Verwarmd Innovation Award 2022: Thermaflex

21.04.2022 Jan de Wit

De runner-up van de Duurzaam Verwarmd Innovation Award 2022: Thermaflex
©Thermaflex

Waar Resolar er met zijn O'so Easy zonneboiler vandoor ging met de Best Innovation Award tijdens de vakbeurs Duurzaam Verwarmd, was er ook een zeer geschikte runner-up: de kant-en-klare voorgeïsoleerde buis, inclusief fittingen, voor Monobloc warmtepompen van Thermaflex.

De voorgeïsoleerde leidingen zijn alles-in-een leidingen voor ondergrondse toepassingen en bieden daarom een enkele oplossing voor stadsverwarming, koelnetwerken en huishoudelijke watervoorziening en voor geothermische waterdistributie. Inclusief fittingen zijn de voorgeïsoleerde buizen ideaal voor Monobloc warmtepompen.

Ze combineren hoge en stabiele prestaties met gemak en snelheid van installatie, zelfs in moeilijke omstandigheden. De buizen zijn licht van gewicht, zeer flexibel en daardoor gemakkelijk te hanteren.

De jury noemt de voorgeïsoleerde buizen daarom ronduit “praktisch”. Volgens de vaklui kan het product “een boost geven aan de huidige hybridiseringstrend, omdat isolatie altijd een belangrijke eerste stap is voordat een duurzame installatie überhaupt zin heeft.”

Op een verdiende derde plek: Radson
Ten slotte was er nog een eervolle vermelding voor Radson. Hun nieuwste generatie ventilo-convectoren veroverden de bronzen plak om de Duurzaam Verwarmd Innovation Award 2022.

Volgens de jury zijn de ventilo-convectoren “geschikt om met lage aanvoertemperaturen hoge verwarmingsprestaties te leveren”. Hierdoor kunnen ze “goed worden gecombineerd met een warmtepomp als opwekker”. Dat de convector ook mogelijkheden biedt om te koelen noemde de jury “een extra pre”.

De jury van de Duurzaam Verwarmd Innovation Award 2022 bestond uit voorzitter Paul Smorenburg (hoofdredacteur van E&W Installatietechniek), Frank Agterberg (voorzitter Vereniging Warmtepompen en voorzitter Branchevereniging Bodemenergie) en Coen van de Sande (directeur NVKL).