Duitsland zegt voorbereid te zijn om de winter door te komen

02.09.2022 Jan de Wit

Duitsland zegt voorbereid te zijn om de winter door te komen

Door de vroege maatregelen die Duitsland heeft genomen om zijn eigen energievoorziening veilig te stellen is het nu klaar voor de komende winter, zo citeert Clean Energy Wire Robert Habeck, de Duitse minister van Economische Zaken en Klimaat. Bondskanselier Olaf Scholz zei dat de regering "binnenkort het werk zou afmaken" en een derde hulppakket voor de stijgende energieprijzen zou presenteren.

In een persconferentie zei Habeck dat er genoeg vooruitgang was geboekt om te kunnen zeggen dat Duitsland de winter door zou komen. Door de vroege start zou de energievoorziening voldoende zijn.

“We hebben heel snel zeer ingrijpende beslissingen genomen, met als resultaat dat men met alle voorzichtigheid kan zeggen dat we waarschijnlijk het nodige in gang hebben gezet en ook verdere maatregelen in gang kunnen zetten om deze winter en ook tot volgende winter”, zo zei Scholz een dag daarvoor.

Scholz noemde de regels voor gasopslag en de bouw van binnenlandse importterminals voor vloeibaar aardgas (LNG) als belangrijkste zetten. Hij waarschuwde tegelijk dat het werk nog niet af is. De regering komt volgens hem binnenkort met een derde hulppakket om burgers te helpen omgaan met stijgende prijzen.