Duurzaam Verwarmd breidt uit naar Düsseldorf

14.04.2021 Christian Sparborth

Duurzaam Verwarmd breidt uit naar Düsseldorf

Op 1 en 2 december vindt de eerste editie plaats van Solar Solutions Düsseldorf, waar onder de naam Green Heating Solutions ook veel ruimte is voor de duurzame HVAC-sector. Volgens directeur Henriette Vrisekoop wordt deze vakbeurs ook aantrekkelijk voor Nederlandse bedrijven. "Noordrijn-Westfalen is het economisch meest interessante Bondsland. Het speelt een voortrekkersrol op het gebied van aardwarmte en vele andere vormen van groene energie. Op de beurs vinden installateurs dan ook de nieuwste producten om in hun assortiment op te nemen."

Solar Solutions Düsseldorf richt zich op de regionale duurzame industrie. "Wij willen installateurs, ontwikkelaars, overheden en bouwbedrijven informeren over technieken en producten die zij direct kunnen toepassen," vertelt Vrisekoop. "Exposanten zijn fabrikanten, importeurs, groothandels en dienstverleners die actief zijn in Noordrijn-Westfalen, of dit willen worden. De beurs is exclusief gericht op het faciliteren van zakelijke contacten en het stimuleren van handel."

Green Heating Solutions vormt een fors onderdeel van de nieuwe beurs, opgebouwd rondom een seminargebied dat beide beursdagen volledig in het teken staat van duurzame warmte. Bezoekers kunnen zich hier laten informeren door onafhankelijke experts, waarna zij bij ruim 20 exposanten zelf de nieuwste warmtepompen, zonneboilers en andere producten op het gebied van elektrische klimaatcontrole kunnen bewonderen.

Samenwerking met Architect@Work

Solar Solutions Düsseldorf wordt de eerste buitenlandse editie van Solar Solutions International, dat eind september ook gewoon plaatsvindt in Expo Haarlemmermeer. Voor de internationale uitrol werkt de beurs samen met Kortrijk Xpo, de organisator van de internationale vakbeurzen Architect@Work.

Vrisekoop: “Architect@Work heeft inmiddels edities in meer dan 16 landen. Met Kortrijk Xpo krijgen wij toegang tot de beste beurslocaties in Europa, en kunnen wij de bezoekers en exposanten aanspreken in hun eigen taal. Zelf blijven we verantwoordelijk voor het klantcontact en de inhoud, zodat we kunnen garanderen dat ook in Duitsland alleen de nieuwste producten op de innovatie-boulevard te zien zijn, en de seminars altijd actueel zijn.”

Meer dan 50 geïnteresseerde bedrijven

Volgens de organisatie is het duidelijk te merken dat de markt verwacht dat de coronasituatie binnenkort achter de rug is. Vrisekoop: “Ik ben met mijn salesteam pas net begonnen met de verkoop, maar er zijn nu al meer dan 50 geïnteresseerde bedrijven. We hebben al opties op ruime stands van 100 vierkante meter, maar bieden daarnaast ook laagdrempelige en kwalitatieve ‘instapstands’ aan voor bedrijven die voor het eerst de grens over willen. Extra leuk is dat sommige bedrijven juist door onze beurs hebben besloten om voor het eerst de Duitse markt te betreden. Het team van Kortrijk Xpo richt zich ondertussen op de verkoop aan Duitstalige exposanten.”

Net als in Nederland zal Solar Solutions Düsseldorf zich richten op het steeds bredere scala aan producten voor de solar-sector. Uiteraard gaat het dan om omvormers, montagesystemen en alle soorten panelen, maar ook de nieuwste ontwikkelingen rondom energieopslag, slimme producten en elektrische auto’s komen aan bod. Na Düsseldorf staan nog meer edities van Solar Solutions in de planning, zowel in Duitsland als in andere landen. Ook hierbij wordt een belangrijke rol voor duurzame HVAC voorzien.

Heeft u ook interesse om in december aan Solar Solutions Düsseldorf deel te nemen of om de beurs te bezoeken? Indien u zich aanmeldt voor de Warmte365-nieuwsbrief, zullen wij u in het najaar informeren hoe u gratis een ticket kunt verkrijgen. Als uw bedrijf interesse heeft om op de beurs te exposeren, kunt u hier meer informatie vinden.