Duurzaam Verwarmd lanceert initiatief 'Veilig naar de vakbeurs'

22.04.2020 | Nieuws

Duurzaam Verwarmd lanceert initiatief

Good! Events & Media, de organisator van vakbeurzen Duurzaam Verwarmd en Solar Solutions International, heeft het initiatief genomen voor een protocol waarmee vakbeurzen straks hun rol als aanjager van de economie weer kunnen vervullen. Via het platform ‘Veilig naar de vakbeurs’ geeft de zakelijke evenementensector gehoor aan de oproep van de overheid om plannen aan te leveren voor de aanstaande anderhalvemetereconomie.

“Om de verspreiding van het coronavirus te stoppen zijn alle soorten evenementen nu terecht opgeschort,” aldus Peter Groot, directeur van Good! Events & Media. “Het maakt echter nogal wat uit of 1000 mensen op elkaar gepropt staan in een concertzaal of dat ze verspreid over een dag door een gigantische beurshal lopen. Wij vragen de overheid dan ook om in een volgende fase te differentiëren tussen publieksevenementen en vakbeurzen.”

Een vakbeurs als Duurzaam Verwarmd heeft relatief weinig bezoekers in verhouding tot de beschikbare ruimte. Door te werken met tickets met een specifiek tijdstip is het mogelijk om bezoekers zo te spreiden dat afstand altijd gegarandeerd is. Andere onderdelen van het protocol zijn de invoering van aangepaste routing bij knelpunten, ruime beschikbaarheid van hygiënemiddelen en instructies aan exposanten om ook hun stands in te richten met genoeg ruimte.

Peter Groot: “Veel uit dit protocol is vergelijkbaar met de maatregelen die bouwmarkten en tuincentra nu ook al nemen. Onze hoogste prioriteit is de gezondheid van onze bezoekers en exposanten. Tegelijkertijd staan veel van onze relaties te springen om hun onderneming weer op gang te brengen. Wij hebben er vertrouwen in dat wij een manier gevonden hebben om op verantwoorde wijze weer bedrijven met elkaar in contact te brengen.”

Het initiatief ‘Veilig naar de vakbeurs’ wordt ondersteund door ruim 400 bedrijven uit de zakelijke evenementensector, met in totaal meer dan 8.500 werknemers. Onder deze bedrijven zijn grote namen als Ahoy, Beurs van Berlage, Easyfairs en RAI Amsterdam.

Peter Groot: “Inmiddels zijn wij samen met branchevereniging CLC Vecta in gesprek om het protocol zo vorm te geven dat het aan de overheid aangeboden kan worden. Dit moet gebeuren ruim voordat het kabinet bijeen komt om te beslissen welke maatregelen er nodig zijn voor de periode na 19 mei.”

Zodra het concept-protocol voltooid is, zal dit beschikbaar worden gesteld op www.veilignaardevakbeurs.nl. Geïnteresseerde bedrijven kunnen nu al op de site terecht om het initiatief te ondersteunen.

Veilig naar de vakbeurscoronavirusPeter GrootGood! Events & Media

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Energeia Energy Tour

26 september 2022
10:00 - 17:00
Beeld en Geluid

Energeia

Lees verder

Webinar: Webinar - Aardgasvrij maken van wijken en gebouwen

28 september 2022
19:30 - 21:00

RES

Lees verder

Event: Workshop over toepassing Bodemenergie op NS Station Eindhoven

29 september 2022
13:00 - 17:30
NS Station Eindhoven

Gebruikersplatform Bodemenergie

Lees verder

Training: Cursus Warmtenetten in 2 dagen

11 oktober 2022
09:00 - 16:30
Woerden

TVVL

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu