Eneco neemt het heft in eigen handen en gaat warmtepompen volledig zelf aanbieden

05.04.2022 Jan de Wit

Eneco neemt het heft in eigen handen en gaat warmtepompen volledig zelf aanbieden
©Eneco

Eneco heeft per 1 april Suniverse overgenomen, inclusief het label Energie in Huis. Hiermee wil de energieleverancier zijn klanten voortaan direct helpen met het verduurzamen van de eigen woning. Eneco wil zijn klanten sneller van het aardgas af hebben en neemt daarin nu initiatief van “advies tot installatie”, aldus Joris de Groot, directeur Consumenten.

Vanuit het streven om in 2035 klimaatneutraal te zijn, wil Eneco zich meer inzetten om met haar klanten sneller van het aardgas af te gaan. Eneco gaat voortaan zelf (hybride) warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers aanbieden, inclusief een optioneel financieringsadvies om de onderdelen binnen zijn eigen keten beter op elkaar te laten aansluiten.

“Eneco gaat voortaan warmtepompen van advies tot installatie zelf aanbieden aan klanten die hun woning willen verduurzamen en tegelijkertijd willen besparen op energiekosten. Zo werken we samen aan een klimaatneutrale energievoorziening”, zegt De Groot.

Energie in Huis heeft zich volgens Eneco de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de marktleiders van Nederland in duurzame energieoplossingen voor thuis, zowel onder het eigen label als onder het label Eneco Duurzaam Wonen. Daarin had Eneco al een minderheidsbelang, wat nu is omgezet in een volledig eigendom.