EnergieCoalitie brengt technisch personeel naar warmtesector

10.05.2021 Joyce Beuken

EnergieCoalitie brengt technisch personeel naar warmtesector

De groeiende behoefte aan technisch personeel in de duurzame warmtesector heeft geleid tot de gloednieuwe EnergieCoalitie. Deze stichting gaat de instroom van professionals bevorderen.

De EnergieCoalitie bestaat uit Aannemingsbedrijf A.Hak, Ingenieursgroep UPA (Rotterdam Engineering, Amsterdam Engineering, Ede Wageningen Engineering en Ingenieursbureau op Zuid) en energieleverancier Vattenfall. Er worden traineeships georganiseerd om de jonge professionals kennis te laten maken met de energietransitie en wat deze voor hun loopbaan kan betekenen.

Traineeship verbindt
Om te beginnen start de EnergieCoalitie op 1 september dit jaar met de WarmteCarrousel, een twee jaar durend traineeship waarin er bij drie verschillende bedrijven uit de keten ervaring kan worden opgedaan. Deelnemers krijgen bovendien baangarantie: na afloop mag de trainee zelf zijn nieuwe werkgever kiezen uit de drie bezochte bedrijven.

Het traineeship is bedoeld voor starters met een afgeronde opleiding en minimaal twee jaar werkervaring. Meer informatie vind je op de website.