Geit in de tuin: Maurice Baars van Panflex

29.04.2021 | 't Hoekje Jan de Wit

Geit in de tuin: Maurice Baars van Panflex

Pas toen een van onze collega's al jaren bij Solar Solutions International had gewerkt, ontdekten wij dat zij een geit in haar kleine Amsterdamse stadstuin had lopen. Dit werd een gevleugelde uitdrukking die betekent: een bijzondere persoonlijke interesse waar je tijdens professioneel contact niet zo snel achter komt. In deze rubriek vragen wij mensen met een functie in de solar-wereld wat zij gaan doen... en wat hun geit in de tuin is!

Wie: Maurice Baars

Wat: Hoofd Logistiek

Waar: Panflex in Ede

“Ik werk nu alweer acht jaar met veel plezier bij Panflex, producent van allerlei typen ventilatiematerialen en dat doe ik sinds vier jaar als Hoofd Logistiek. De variatie in de producten die wij leveren spreekt mij enorm aan, dat maakt het werk afwisselend en leuk om te doen. Panflex zit daarnaast in Ede en ik woon zelf in Arnhem, dus dat is lekker dichtbij. Voor mijn vorige werk sliep ik doordeweeks nog in een hotel. Nu kan ik mijn drie kinderen gewoon elke dag zien.

Naast mijn werk maak ik heel graag muziek. Ruim 36 jaar nu al. Als kind speelde ik altijd trompet, maar later is mijn instrumentvoorkeur gaan verschuiven. Helemaal toen ik in militaire dienst moest, kwam ik ook in de militaire kapel terecht. Ik was al overgestapt naar de bariton, maar eenmaal in de kapel ben ik trombone gaan spelen. Daar is mijn liefde voor de schuifinstrumenten ontstaan, waardoor ik nu schuiftrombone speel.

Dat doe ik nu sinds drie jaar in de Rijnmondband Schiedam, een show- en marchingband van een hoog niveau. Het afgelopen jaar heeft dat helaas helemaal stil gelegen vanwege de pandemie. Echt zonde, want ik mis het enorm. Met de band hebben we ook wel met videobellen wat geprobeerd te spelen, maar dat vind ik helemaal niks. Je mist dan toch het samen zijn, samen muziek maken en de gezelligheid die daarbij komt kijken.

Gelukkig heb ik daarin veel aan mijn gezin. We zijn namelijk allemaal behoorlijk muzikaal. Mijn vrouw en een van mijn zoons spelen ook in de Rijnmondband Schiedam, en ook mijn andere twee zoons zijn erg muzikaal. Het is erg leuk om samen muziek te kunnen maken en nog iets kan voelen van die gezelligheid die daarbij komt kijken. Maar ik hoop wel dat we snel weer buiten kunnen optreden met de band. Dat blijft toch het mooiste.”

geit in de tuinpanflexshow- en marchingband

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Warmtepomp Business Day

8 september 2021
11:30 - 17:30
Bimhuis Amsterdam

Dutch New Energy Research

Lees verder

Event: Duurzaam Verwarmd

Logo Duurzaam Verwarmd
28 september 2021 - 30 september 2021
9:00 - 17:00
Expo Haarlemmermeer

Duurzaam Verwarmd

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Urgenda aanpak naar gasloos wonen

29 september 2021
10:00 - 11:30
online

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Blauwgroene daken

6 oktober 2021
10:00 - 11:30
online

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu