Hittebestendig (en droog) wonen? The Green Village test het

13.10.2022 Nina Groot

Hittebestendig (en droog) wonen? The Green Village test het
©TU Delft

We krijgen te maken met steeds extremer weer. Maar liefst twee hittegolven deden zich deze zomer voor in Nederland. Langere periodes van droogte worden afgewisseld met grote hoeveelheden regen in korte tijd. Om in de toekomst beter bestand te zijn tegen de extremere weersomstandigheden is op het terrein van de TU Delft The Green Village opgebouwd. Daar test men verschillende manieren om met deze veranderingen om te gaan.  

Maar, een duurzame toekomst vraagt om innovatieve ideeën en nieuwe bruikbare methoden en technieken. Op The Green Village onderzoeken, experimenteren, valideren en demonstreren kennis- en onderwijsinstellingen, ondernemingen, overheden én burgers hun duurzame innovaties.

The Green Village wordt ook wel een 'openlucht-laboratorium' genoemd, met een focus op de gebouwde omgeving waar getest kan worden op wijk-, straat- en gebouwniveau. En door de toegang tot het innovatie-ecosysteem van de TU Delft ligt de wetenschap letterlijk om de hoek.

Want hoe houden we onze huizen koel, in onze steeds heter wordende zomers? Op welke manier kunnen we straten en wijken in extremere weersomstandigheden in de toekomst beter opvangen? En hoe zorgen we dat we ook in de langdurige periodes van droogte genoeg water hebben?

Benieuwd hoe zij dit doen? Je ziet het in deze video.