Hoe kun je uit de voeten met vloerverwarming?

15.04.2022 Joyce Beuken

Hoe kun je uit de voeten met vloerverwarming?

De naam WARP Systems gonst inmiddels maanden over de Nederlandse ether. Middels een radioreclame bereikt het Zuid-Hollandse bedrijf het hele land. Toch blijft algemeen directeur Joop Voogd altijd kritisch kijken naar zijn product. Hoe zorg je dat je met vloerverwarming uit de voeten kunt?

“Stap 1 van verduurzamen is isoleren”, begint Voogt. “Pas als je een goed geïsoleerde woning hebt kun je naar lage temperatuurverwarming. Daarna kun je je primaire verwarmingsbron aanpassen.” Om die tweede stap dichterbij te halen werkt WARP Systems nauw samen met een aantal bedrijven waarmee een totale energieoplossing kan worden aangeboden. “We leveren zelf geen opwekker of bron. Maar er moet ergens een bron zijn. Of het nou een zonneboiler is of een palletkachel. Ons zusterbedrijf Tugeo zit bijvoorbeeld op geothermie. Zo kunnen we samen een totaaloplossing bieden.”

Inpandig trainen
Voor de coronapandemie gaf WARP Systems inpandige trainingen, maar ook bij groothandels en klanten daarvan. Ook kon er SpeeTraining ‘on the job’ gegeven worden. “Waarbij we medewerkers naar een opdracht om ter plaatse mee te helpen en uitleg te geven. De tweede keer doen installateurs het dan vaak al zelf.”

Eigen pomp
De voornaamste uitdaging zit het volgens Voogt in het aanbrengen van de afwerklaag. Daarvoor bieden we dan ook weer een stortservice aan. Die is altijd te boeken, voor ieder project. Installateurs die met regelmaat WARP Systems leggen kunnen zelf hun eigen egalinepomp kopen.” Ook daarna kan fluitend verder worden gewerkt: alle soorten afwerkvloeren kunnen erop.

Droogbouw
WARP Systems biedt ook een droogbouwsysteem aan, wat gebruik maakt van aluminium. “Het is alsof je een hele grote aluminiumradiator hebt. Binnen drie kwartier is je vertrek warm, en als je het weer uitzet koelt de ruimte ook sneller af, omdat er geen dikke massa gekoeld wordt.”

WARP Systems blijft innoveren. “We kijken verder dan gebaande paden.”