Hoe maak je warmtepompen verkoopbaar?

07.01.2020

Hoe maak je warmtepompen verkoopbaar?


De energietransitie is in volle gang. Steeds meer warmtepompen vinden een plek in een woning, kantoor of industrieel pand. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar de sector blijft stoeien met belangrijke uitdagingen. Warmtepompen zouden ineens te groot en te luid zijn, te veel energie verbruiken, en ook nog eens te hoge aanschafkosten hebben. Hoe maak je het alternatief voor de gasketel, een verwarmingsvorm die inmiddels gemeengoed is geworden, verkoopbaar?

“Het maakt de klant niet uit of hij of zij door commercie, een accountmanager of een customer service agent wordt geholpen. Een klant wil gewoon goed geholpen worden,’’ is het antwoord van Sabine van Loon, Customer Experience Director bij Philips, waar zij wereldwijd verantwoordelijk is voor de klantervaring rondom alle services van het bedrijf.

Tijdens de Warmtepomp Business Day zal zij vanuit haar ervaring met volwassen commerciële markten haar analyse geven van de warmtepompmarkt die nog volop in ontwikkeling is. Van Loon: “Als je iets succesvol verkoopbaar wil maken, moet je naar de hele keten kijken. Dit betekent ook dat je goed moet kijken en luisteren naar wat je klanten vinden.”

Met 19 jaar werkervaring in de telecomwereld bij VodafoneZiggo heeft Van Loon zowel aan customer experience-kant als de operationele kant verschillende rollen vervuld. “Mijn kracht zit in het doorbreken van silo’s, het bij elkaar brengen van mensen vanuit verschillende invalshoeken en hen elkaar te laten begrijpen,” vertelt Van Loon.

Precies dat zal zij doen tijdens de Warmtepomp Business Day, door de verzamelde vertegenwoordigers van de warmtepompmarkt uit te nodigen de branche te bekijken vanuit een fris perspectief: Hoe positioneer je de warmtepomp, hoe maak je deze verkoopbaar en hoe bereik je alternatieve doelgroepen? De prikkelende presentatie van Sabine van Loon vindt plaats op woensdag 15 januari 2020 om 16:00 tijdens de Warmtepomp Business Day op Landgoed de Horst in Driebergen. Save the date en bestel snel uw tickets.