ISDE nu te combineren met lokale subsidies

21.05.2021

ISDE nu te combineren met lokale subsidies

Tot voor kort was het voor huizenbezitters niet mogelijk om ISDE-subsidie aan te vragen als zij ook al een subsidie van hun lokale gemeente of provincie hadden ontvangen. Sinds 21 april is de ISDE gewijzigd, waardoor het stapelen van subsidies voortaan mogelijk wordt.

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. Zakelijke gebruikers komen in aanmerking voor subsidie voor een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet en voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen. Voor deze laatste groep blijft stapelen van ISDE met andere subsidies nog steeds niet toegestaan.

De mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor isolatiemaatregelen werd eerder dit jaar toegevoegd aan de ISDE-regeling. Voorheen werden deze maatregelen gesubsidieerd vanuit de  SEEH. Voor isolatie blijft de voorwaarde gelden dat er minimaal twee maatregelen moeten worden genomen. Deze voorwaarde kan nu ook worden ingevuld door één isolatiemaatregel te combineren met een andere maatregel uit de ISDE, zoals de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler.