Kusters THO: ‘Gree wordt net zo populair in Nederland als daarbuiten’

02.09.2021 Simone Tresoor

Kusters THO: ‘Gree wordt net zo populair in Nederland als daarbuiten’

Eén op de drie airco’s die wereldwijd in gebruik zijn hebben dezelfde leverancier: het Chinese Gree. Ze hebben wereldwijd maar liefst 300 miljoen gebruikers. Binnen Nederland is het merk Gree nog niet zo bekend en daar gaat Kusters Technische Handelsonderneming (THO) verandering in brengen. Xander Wiardi, General Manager bij Kusters: “Wij werden in 1993 de eerste importeur van Gree-producten in Europa en zijn voornemens dit A-merk hier net zo populair te maken als in de rest van de wereld.”

Buiten airconditionings produceert Gree ook warmtepompen en luchtreinigingssystemen. Eigenlijk alles voor een kwalitatief hoogwaardig leefklimaat. En dat doen ze voor residentieel en commercieel gebruik en utiliteit. Gree is de grootste internationale fabrikant in dit segment met een verkoopnetwerk binnen 200 landen en regio’s.

Voorraad in Nederland en dealer-programma
Wiardi: “De naam Gree is in Nederland nog niet zo bekend, dus aan ons de taak dit A-merk op de kaart te zetten. Van de 90.000 man die werkzaam zijn bij het bedrijf, werken er maar liefst 12.000 op R&D, wat wel aantoont dat er sprake is van constante innovatie. Buiten de particuliere systemen zijn ze ontzettend goed in grotere systemen. Wij kunnen echt zeggen dat ze stiller, energiezuiniger en kosten-efficiënter zijn dan de andere bekende merken. Ook bij extreme kou of warmte blijft het systeem zijn efficiëntie houden.”

Hij vervolgt: “Wat ook handig is voor de installateur: wij hebben de voorraad gewoon in Nederland staan. Dus vandaag gebeld, is morgen in huis. Daarbij hebben wij een dealer-programma en daarmee begeleiden we grote en kleine bedrijven. We garanderen een goede prijs en support voor, tijdens en na de installatie.”

Residentieel gebruik
Het assortiment voor residentieel gebruik bestaat uit airconditioning voor toepassingen in woningen, uitgevoerd als wandmodel of consolemodel. Voor recreatieve gebruikers is een speciale airconditioning ontwikkeld voor camper of caravan. Tenslotte zijn er ook luchtontvochtigers en mobiele airconditionings opgenomen binnen dit segment.

Commercieel gebruik en utiliteit
Binnen het assortiment voor commercieel gebruik bieden ze diverse typen airconditioning, warmtepompen en sanitairwater-units. De multi- en monosplit en Gree Multi Variabel (GMV) systemen verkoelen en verwarmen ruimtes voor een aangenaam werkklimaat.

Als er bij bijvoorbeeld een winkelcentrum, kantorencomplex of hotel meerdere ruimtes gelijktijdig moeten worden gekoeld én/of verwarmd leveren de Gree GMV-systemen optimale prestaties voor een hogere verwarmingscapaciteit. Dit systeem heeft één buitendeel waar je tot 100 binnendelen op kunt aansluiten, met een maximale leidinglengte tot 1000 meter en een capaciteit tot 272 kW koelvermogen.

Maak kans op het winnen van een Gree-luchtreiniger
Op de beurs Duurzaam Verwarmd laat Kusters onder andere de Gree GMV6 zien. Reden genoeg om de stand van Kusters THO op de beurs binnen te lopen dus? Wiardi: “Inderdaad en buiten het bekijken van onze Gree-producten maakt de bezoeker ook iedere dag kans op het winnen van een Gree-luchtreiniger. We verloten er namelijk iedere dag één onder onze bezoekers.”   

Kusters THO staat op de beurs Duurzaam Verwarmd, 28-30 september, Expo Haarlemmermeer.