Overname geothermie adviesbureau Veegeo door Sproule

22.06.2022 Kenneth Nwosu

Overname geothermie adviesbureau Veegeo door Sproule

Het Nederlandse adviesbureau in geothermie Veegeo is overgenomen door het Canadese Sproule. Sproule hoopt hiermee haar dienstverlening in energie advies te versterken met de kennis van de Nederlandse geothermie specialist. 

“Deze aankoop zal Sproule versterken in haar vermogen om onze klanten te helpen navigeren door de wereldwijde mogelijkheden voor geothermie. We verwachten dat geothermie een essentieel onderdeel zal zijn in de energie mix van vele markten in hun stappen richting klimaat-neutraliteit. We zijn blij deze expertise aan ons team toe te voegen, wetende dat de gezamenlijke kennis van Veegeo en Sproule een krachtige combinatie zal vormen om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen”, aldus Jim Chisholm, CEO van Sproule.

Veegeo
Veegeo heeft volgens het bericht een rol gespeeld in het merendeel van de Nederlandse geothermie projecten sinds de oprichting in 2012. Daarbij zou het bedrijf naam hebben gemaakt in bron productie beheer, ondersteuning van project uitvoering en advisering in de opkomende Nederlandse markt voor geothermie. Hierbij wordt onder andere het voorbeeld genoemd van projectmanagement van het project bij Trias Westland, gericht op het terugbrengen van de uitstoot van de glastuinbouw.

Volgens Floris Veeger, oprichter en managing director van Veegeo, stelt de samenwerking het bedrijf in staat om hun diensten portfolio te verbreden. Christoffer Mylde, corporate development bij Sproule, voegt hieraan toe: ”Veegeo is een toevoeging aan onze groeiende ervaring in de brede energiemarkt. Dit is noodzakelijk in het helpen begrijpen van waarde en risico in de toenemend complexer wordende energiemarkten door onze klanten.