Pilot hybride warmtepompen levert deelnemers 500 euro op

14.01.2022 Joyce Beuken

Pilot hybride warmtepompen levert deelnemers 500 euro op

Iedereen die overweegt een warmtepomp aan te schaffen, kunnen 500 euro verdienen als ze deelnemen aan de pilot Demonstratieproject Hybride Warmtepompen. Dit houdt in dat de installatie en prestatie van hun nieuwe systeem in de gaten wordt gehouden.

De monitoring van tweehonderd hybride warmtepompen moet meer duidelijkheid scheppen over de systemen. “Om de toepasbaarheid, prestaties, besparingen en het comfort van de hybride warmtepomp goed in beeld te brengen, wordt de werking van tweehonderd hybride warmtepompen in woningen gevolgd”, zo is te lezen op de website van het project. “De installaties worden minimaal één stookseizoen gevolgd en de hieruit voortkomende data worden vastgelegd en geïnterpreteerd.”

Samenwerking instanties
Het project is een initiatief van de Nederlandse Verwarmingsindustrie (NVI), Techniek Nederland, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Tevens nemen de universiteiten van Utrecht en Twente deel aan het project.

Op de site staan ook een aantal voorwaarden waar deelnemers aan moeten voldoen.