Resolar wint Duurzaam Verwarmd Innovation Award 2022

14.04.2022 Jan de Wit

Resolar wint Duurzaam Verwarmd Innovation Award 2022
©Ton van Til

Resolar is de winnaar geworden van de Best Innovation Award tijdens de vakbeurs Duurzaam Verwarmd. De O'so Easy zonneboiler werd door de jury beoordeeld als een “gemakkelijk te installeren zonneboiler”. De jury vermoed dat het product een goede kans maakt om zich te gaan meten met populaire producten als warmtepompen en zonnepanelen.

De jury ziet dat thermische systemen het vaak nog lastig hebben in een door zonnepanelen gedomineerde markt. “Resolar kan dat sentiment veranderen”, zo merkt het juryrapport op.

“De O'so Easy zonneboiler is een eenvoudig systeem waar solarpomp, controller, overstortventiel, expansievaten en servicekranen reeds op de boiler en onzichtbaar onder één kap zijn gemonteerd.”

Het principe van warmteterugwinning dat al veel langer in luchtsystemen wordt toegepast is door Resolar “slim toegepast” in de O’so Easy zonnecollector. De Thermo Controlled Heatpipe met thermische temperatuursbeveiliging zorgt ervoor dat er geen pomp meer nodig is.

Thermaflex en Radson completeren het podium
Ook waren er eervolle vermeldingen voor de kant-en-klare voorgeïsoleerde buis van Thermaflex, inclusief fittingen, voor Monobloc warmtepompen, en voor de nieuwste generatie ventilo-convectoren van Radson. Zij eindigden op een respectievelijke tweede en derde plaats in de verkiezing van de Duurzaam Verwarmd Innovation Award 2022.

De jury van de Duurzaam Verwarmd Innovation Award 2022 bestond uit voorzitter Paul Smorenburg (hoofdredacteur van E&W Installatietechniek), Frank Agterberg (voorzitter Vereniging Warmtepompen en voorzitter Branchevereniging Bodemenergie) en Coen van de Sande (directeur NVKL).