Rolf Heynen verlaat Good! en DNE Research bij tienjarig jubileum

01.02.2022 | Interview Christian Sparborth

Rolf Heynen verlaat Good! en DNE Research bij tienjarig jubileum

Deze maand markeert een bijzonder moment voor Good! Events & Media, het moederbedrijf van Warmte365 en vakbeurs Duurzaam Verwarmd. Precies tien jaar geleden begonnen oprichters Peter Groot, Henriette Vrisekoop en Rolf Heynen in Heerhugowaard. Nog vrijwel niemand had het over de energietransitie, Good! ging als een van de eersten pionieren. Inmiddels is de wereld doordrongen van de noodzaak van duurzame energie en floreert Good! als nooit tevoren – maar is ook het moment aangebroken dat Heynen het bedrijf gaat verlaten.

"Ik ben ontzettend trots op onze twee bedrijven. Vanuit die 3 personen zijn we inmiddels uitgegroeid naar bijna 25 mensen, verdeeld over Good! Events & Media en Dutch New Energy Research. Onze beurzen, marktonderzoeken en vakpublicaties zijn niet meer weg te denken uit de wereld van de duurzame energie. Inmiddels is het bedrijf ook aangekomen op een punt waarbij het een ander type mens nodig heeft dan dat ik ben. Ik hou er van om te pionieren en nieuwe dingen op te zetten, en daarom is dit jubileum voor mij een mooi moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan", aldus Heynen.

"We zijn nu onderverdeeld in vier business units met zelfsturende teams. Dit heeft mij de kans gegeven om langzaam wat meer naar achteren te schuiven. Inmiddels is mijn conclusie dat er een ijzersterk team staat met mooie projecten. Natuurlijk geeft mij dit ook gemengde gevoelens bij mijn vertrek. Ik weet dat er de komende jaren nog veel successen gaan volgen, zoals de uitrol van Duurzaam Verwarmd en Dutch New Energy Research naar het buitenland en de uitbouw en uitbreiding van consumentenbeurs Huis & Energie na de succesvolle eerste editie."

De komende maanden gaat Heynen in ieder geval zijn volgende boek voltooien, waarin hij de kansen van de energie-, landbouw-, en grondstoffentransities zal uitleggen aan een breder publiek. "Vrijwel iedereen is nu wel doordrongen van de noodzaak en het nut van windmolens en zonnepanelen. Maar we staan nu aan het begin van de volgende stap, waarbij de energietransitie niet alleen steeds sneller opschaalt maar ook gaat verslimmen. Om echt wat te bereiken moeten we vergaand elektrificeren en gaan duurzame warmte, elektrisch vervoer en energieopslag een enorme rol spelen. Wat deze transformatie gaat betekenen voor de maatschappij heeft nog lang niet iedereen door."

Wat er verder voor Heynen in het verschiet ligt, weet hij nog niet precies. "Na tien jaren kijk ik er in eerste instantie vooral naar uit om meer tijd door te brengen met mijn gezin. Maar hoe dan ook zal ik iets gaan doen dat maatschappelijk gedreven is. Waarschijnlijk zal dit weer met de energietransitie of een aanverwante sector te maken hebben. Ik kijk er dan ook naar uit om in gesprek te blijven met al die gedreven mensen die de afgelopen jaren onze mooie sector hebben betreden."

Rolf HeynenDutch New Energy ResearchonderzoekGood! Events & MediaPeter GrootHenriette Vrisekoopenergietransitie

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Nationaal Congres Bodemenergie 2022

7 juli 2022
09:00 - 17:00
Utrecht Science Park

Branchevereniging Bodemenergie

Lees verder

Event: Zet uw collectieve warmteproject in de spotlights tijdens de Open Energiedag!

17 september 2022
10:00 - 17:30

NVDE

Lees verder

Webinar: ‘Gasloos met Bodemenergie in de bestaande bouw! Maar hoe dan?

21 september 2022
13:00 - 15:30
online

Gebruikersplatform Bodemenergie

Lees verder

Event: Energeia Energy Tour

26 september 2022
10:00 - 17:00
Beeld en Geluid

Energeia

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu