S-Klima SAS: goed voor de installateur én goed voor de klant

03.03.2022 Simone Tresoor

S-Klima SAS: goed voor de installateur én goed voor de klant

Stel: iemand kiest voor een hybride warmtepomp, maar hij is liever niet teveel ruimte in zijn woning kwijt aan de installatie, dan komt de S-Klima SAS warmtepomp van STULZ meer dan goed uit de bus. Dennis van der Blom, productspecialist comfort techniek bij klimaatbeheersingsbedrijf STULZ Groep, laat de installateur op Duurzaam Verwarmd persoonlijk zien wat de voordelen zijn.

Van der Blom: “Deze warmtepomp, verkrijgbaar in drie formaten en met de energie-efficiëntieklasse A++ tot A+++, is perfect voor situaties waarbij je wilt verwarmen en koelen, maar geen binnenunit kwijt kunt of wilt. Vooral als de warmtepomp wordt gebruikt voor een hybride opstelling, waarbij de cv-ketel al ruimte inneemt, is deze monoblock-unit ideaal. Overigens kan het grootste broertje van de SAS, die tot 30 kilowatt gaat, ook prima geplaatst worden bij bedrijven.”

Ruimtewinst, zuinig, lekker stil én met een fikse subsidie
De SAS kent vele voordelen voor de eindgebruiker: ruimtewinst is al genoemd, maar, zoals je ook mag verwachten van een A-merk, is het ook een zuinige machine en is hij lekker stil. De klant heeft nog steeds hetzelfde comfort als hij gewend is, alleen tegen veel lagere energiekosten. Afhankelijk van het gekozen model kan de subsidie oplopen van 2.850 tot 3.900 euro. 

Van der Blom: “We zien dat de verkopen van hybride systemen een vlucht beginnen te nemen. Al rond de 75 procent van onze verkochte warmtepompen zijn voor een dergelijk systeem. Onze installateurs zijn STEK gecertificeerd en kozen eerder graag voor onze b-block warmtepompen, maar tegenwoordig kiezen steeds meer installateurs voor monoblock.”

Enorme besparing in installatietijd
Het feit dat de warmtepomp een enorme besparing in installatietijd geeft is belangrijk omdat tijd geld is voor de installateur. Hij sluit de bediening aan, zorgt dat de kabels en leidingen tussen de cv-ketel en de warmtepomp aangesloten worden en dat is het dan: afpersen is niet noodzakelijk, hij moet alleen even goed ontluchten.

“Op de beurs Duurzaam Verwarmd laten we de S-Klima SAS zien”, gaat hij verder. “We nemen het kleinste model mee en we sluiten hem als hybride opstelling aan op een frame. Dat gaan we overigens ook doen met onze Hydrolution, de b-block van Mitsubishi Heavy. Hybride warmtepompen worden steeds interessanter voor de installateur. Laten we wel wezen: met de huidige gasprijzen heb je hem nu nog vlugger terugverdiend.”

‘Op Duurzaam Verwarmd geven wij de installateur installatietips’
“We tonen dus twee hybride opstellingen”, vervolgt hij. “Zo kan de installateur direct bekijken wat hij aan extra ruimte binnen nodig heeft bij de b-block en wij kunnen hem installatietips geven. Het voordeel van de Hydrolution is dat hij zuiniger is en dat er geen vorstbeveiliging nodig is. Het grote voordeel van de SAS is het ontbreken van de binnenunit.”

Van der Blom: “De warmtepompen zijn beiden meer dan goed, de keuze hangt puur af van de situatie. Dan kun je denken aan een grote woning versus een kleinere woning of meer wensen van de klant wat betreft de regeltechniek. Wij helpen de installateur graag bij zijn keuze.”

STULZ Groep B.V. is van 12 tot en met 14 april te bezoeken op de beurs Duurzaam Verwarmd in Expo Haarlemmermeer. Standnummer J6.1.