Sotex combineert componenten voor betere bescherming

02.11.2021 Joyce Beuken

Sotex combineert componenten voor betere bescherming

Net als iedere andere leiding kan het water dat je je warmtepomp instuurt flink schade aanrichten, mits de kwaliteit te wensen over laat. Daarom heb je zowel een ontgasser als een filter nodig. Sotex combineert deze twee benodigdheden met als resultaat: een nóg betere werking van je pomp.

Sotex biedt een eigen product aan dat twee essentiële componenten combineert. Namelijk de vacuümontgasser, waarmee lucht uit water wordt onttrokken, en het deelstroomfilter, dat vuil uit het water haalt. “Je hebt beiden nodig in je verwarmings- of koelinstallatie. Wij hebben deze twee gecombineerd”, legt Rocco Geers, algemeen directeur van Sotex, uit.

Samenbouw maakt uniek
Een bijkomend voordeel is dat het deelstoffilter de vacuümontgasser als het ware beschermt, door daar al geen vuil bij te laten komen. Hierdoor functioneert de ontgasser beter. Sotex heeft een eigen productlijn die zij aan de installateur aanbieden. Geers: “Het zijn geen unieke producten, maar de samenbouw maakt ze wel uniek.”

Verder dient Sotex sinds de oprichting in 2002 als groothandel op het gebied van componenten voor de cv-ketel, koeling, expansievaten, vuilafscheiding en ontgassers. “We zijn bijvoorbeeld partner van Flamco, het bedrijf dat ons tevens aanraadde om op vakbeurs Duurzaam Verwarmd te staan.” Eind september stonden de heren voor het eerst met hun producten op de beurs.

Momenteel bedient Sotex veelal klanten die met cv-ketels werken. Op lange termijn zou dit zomaar kunnen veranderen nu de gaskraan dicht wordt gedraaid, meent Geers. Maar zelfs als de cv-ketel in de ban wordt gedaan blijven de producten van Sotex relevant. “Een warmtepomp heeft immers ook leidingen.” Wie nieuwsgierig is geworden naar wat Sotex de installateur te bieden heeft, kan een kijkje nemen op de website.