Vattenfall in overleg met klanten van aardgas af

21.09.2021 Joyce Beuken

Vattenfall in overleg met klanten van aardgas af

Vattenfall kondigt een miljardeninvestering aan waarmee een fikse reductie moet worden gerealiseerd. De in 2019 toegezegde CO2-reductie van 40 procent wordt opgehoogd naar 77 procent minder uitstoot in 2030.

Vattenfall doet niet alleen een gigantische investering in wind en zon, er wordt ook fors geïnvesteerd in laadpalen voor elektrische voertuigen. Daarnaast heeft het bedrijf circa twee miljoen klanten die naast stroom aardgas afnemen. Daar hoopt Vattenfall ook vlot mee te kunnen stoppen. Ook worden alle activiteiten die gebruikmaken van steenkool stopgezet.

Samen over mogelijkheden
“Wij vinden het als energiebedrijf heel belangrijk om sámen met onze klanten goed te kijken naar hun woonsituatie en financiële mogelijkheden. We helpen ze met oplossingen die het beste bij hun situatie passen. Duurzame en betaalbare stadswarmte als de gemeente dat aanwijst voor hun wijk, of groen gas in plaats van aardgas”, stelt Cindy Kroon, directeur customers & solutions Vattenfall Nederland.

“Wij hebben een verantwoordelijkheid als leider in de energietransitie om de klimaatcrisis serieus aan te pakken. Daarom nemen we bij Vattenfall extra actie om de opwarming van de aarde te helpen beperken tot 1,5 graad”, stelt CEO Anna Borg.

Gehele bedrijfsvoering
In 2020 werden de doelstellingen om 40 procent reductie ten opzichte van 2017 te realiseren behaald. Tegen 2040 wil het bedrijf uitkomen op een CO2-uitstoot van netto nul in de gehele bedrijfsvoering. Hiermee wordt bedoeld dat naast de eigen uitstoot ook bij klanten en leveranciers wordt gereduceerd.