‘Wij zijn er voor iedere installateur’

09.09.2021 Simone Tresoor

‘Wij zijn er voor iedere installateur’

Al jarenlang is LG Climate Solutions een graag geziene gast bij de groothandels. Jeroen Bustin, Business Developer Heating bij het bedrijf: “Groothandels als Centercon, Maxicool en Rexel zijn bij ons kind aan huis. Zij kennen onze producten van binnen en van buiten en zijn al jarenlang ‘fan’. Hoogste tijd dat ook de installateur ons brede segment oplossingen voor een perfect binnenklimaat beter leert kennen.”

Ventilatie, airconditioning, batterijopslag, koelen en verwarmen middels diverse soorten warmtepompen; LG kan zich met gemak meten met de grote namen. “Sterker nog: we doen het qua prestaties vaak een stuk beter en LG is dan ook helder in zijn communicatie richting de installateur”, vertelt Bustin. “Zo zijn onze technische data wat betreft de verwarmingsvermogens altijd inclusief een correctiefactor ten opzichte van de ontdooicyclus en dan zónder een elektrisch element”, gaat hij verder. “Heel veel fabrikanten nemen hier een loopje mee. Ze benoemen deze waarden zonder ontdooicyclus en inclusief een elektrisch element bij min tien graden Celsius. Dan ben je natuurlijk appels met peren aan het vergelijken. LG kiest er altijd voor eerlijke en heldere technische data te communiceren.”

Kennis is macht
“Het is voor de installateur handig dat er één merk is dat alle apparatuur kan leveren”, vervolgt hij. “Daarbij is alles eenvoudig aan te sturen en te monitoren via de LG-app. Overigens zijn wij er niet alleen voor de installateur bij het keuzemoment, maar ook tijdens de installatie en daarna. En om alle ‘ins and outs’ van onze apparatuur onder de knie te krijgen hebben we de LG Academy opgericht. Hier kan de installateur gratis leren over onze producten en zijn kennis up to date houden, want kennis is nog altijd macht.”

De MonoBloc en ERV
Voor renovatie- en nieuwbouwprojecten is LG’s MonoBloc een aanrader. Deze compacte en geïntegreerde lucht/water-warmtepomp maakt gebruik van R32, hét toekomstgerichte koudemiddel. Daarnaast is hij door het watertemperatuurbereik van 65 graden Celsius zeer goed toepasbaar voor zowel LT als MT-afgiftesystemen en heeft hij een zeer kleine buitenunit. Hij is beschikbaar in een 5 kW, 7kW, 9kW, 12kW, 14kW- en 16 kW-uitvoering. En goed nieuws: in januari komt de nieuwe versie op de markt, de stilste in zijn soort in Nederland.

Bustin: “Ook onze ERV (Energy Recovering Ventilation) is zo’n topper, en heel belangrijk in tijden van corona. Het 3-staps zuiveringssysteem is voorzien van een antiviruscoating en heeft geïmplementeerde CO2-sensoren. Ook informeer ik de installateur graag over onze LG-Hydrosplit, welke heel eenvoudig te installeren is. In plaats van de gasleiding koppel je twee leidingen aan het buitendeel en klaar ben je. In de hele breedte hebben we echt alles voor de installateur. We vertellen hier graag meer over tijdens onze trainingen in de LG Academy!”