Bedrijfsnieuws

Duurzame energie en warm water op het dak; waarom nog wachten?

18.02.2021

5 vragen aan… Solarus directeur Niels Stolk De verschuiving van fossiele naar duurzame energie is heel hard nodig is. “We moeten met z’n allen investeren, innoveren, samenwerken en veranderingen realiseren.

Schwank en Panasonic bundelen hun krachten op het gebied van heatpump chillers

16.02.2021

De samenwerking levert een win-win situatie voor beide bedrijven op. Als wereldwijd actief familiebedrijf biedt Schwank op maat gemaakte totaaloplossingen van commerciële en industriële verwarmings- en koelsystemen.

Panasonic en AGO Technische installaties plaatsen 75 Warmtepompen in appartementen in Cuijk

15.02.2021

Aan de Irenestraat in Cuijk is recent een nieuw woongebouw opgeleverd met 75 huur appartementen. AGO Technische Installaties heeft in nauw overleg met Panasonic Heating & Cooling Solutions ervoor gekozen om het gasloze complex uit te voeren met 75 individuele installaties in plaats van een collectief systeem, het initiële idee.

Isobooster onderworpen aan bijzondere prestatietest:  Meer dan 45% energiereductie!

09.02.2021

Isobooster onderworpen aan bijzondere prestatietest: Meer dan 45% energiereductie Isobooster maakt de resultaten bekend van een meerjarig onderzoek naar de energiebesparing met Isobooster ten opzichte van standaard isolatiematerialen.

Gree GMV6

28.01.2021

Met de nieuwe Gree GMV6 serie heeft Gree wederom een enorme stap gezet in SEER en SCOP efficiëntie en performance. De GMV6 lijn is modulair opgezet, waarbij tot 4 buitendelen kunnen worden samengevoegd tot 1 centraal buitendeel tot wel 246kW.

Remeha Elga Ace; de nieuwe norm in hybride warmtepompen

19.01.2021

De Elga Ace van Remeha is dé hybride warmtepomp met de beste prijs/prestatieverhouding in de markt die ook nog eens snel en eenvoudig is te installeren. Installatie en inbedrijfstelling gaat snel en eenvoudig.

Oplossingen voor betere ventilatie op school

19.01.2021

De laatste maanden hebben Nederlandse scholen in een korte tijd veel moeten leren over goede ventilatie. Om zo snel een overzicht te krijgen van alle mogelijkheden en oplossingen is geen kleinigheid.

Schonere lucht dankzij coating

19.01.2021

Schimmelvorming in ventilatiesysteem Een mens produceert per uur 30 á 40 gram vocht. Dat is al gauw 10 liter vocht voor een gezin per dag. In ruimtes waar veel mensen tegelijkertijd verblijven, zoals kantoren, scholen of winkels, is dat een veelvoud hiervan.

Intergas Xtreme 30 en 36 HR-ketel "Beste uit de test" Consumentenbond

19.01.2021

De Consumentenbond onderwierp onlangs moderne verwarmingsketels aan een uitgebreid vergelijkend onderzoek. Daarbij kwamen de Intergas Xtreme 30 en 36 naar voren als ‘Beste uit de test’.

Aansluiten van PV -panelen met de SUNA PV-verdelers

18.01.2021

Sneller en makkelijker de zonnepaneel installatie realiseren met een SUNA PV-verdeler op maat.  De beveiliging van de omvormer kan zowel met een aardlekautomaat als een installatieautomaat gedaan worden.

RIVM kiest voor Panflex

15.01.2021

In het Utrechtse Science Park naast de A27 werkt MEET Strukton hard aan de bouw van het nieuwe RIVM hoofdkantoor. Ook het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) neemt haar intrek in dit nieuwe gebouw met BREEAM Outstanding keurmerk.

Een frisse blik op een gezond binnenklimaat

14.01.2021

Een gezond binnenklimaat en een goede luchtkwaliteit in woningen en gebouwen zijn heel belangrijk. Wasco biedt complete ventilatiesystemen voor een optimaal binnenklimaat.

Twee prijzen voor de warmtenetten van Ennatuurlijk

12.01.2021

Tijdens het Nationaal Warmtecongres 2020 heeft Greenvis dit jaar opnieuw dé brancheprijzen voor warmtenetten in Nederland uitgereikt: één voor het duurzaamste en één voor het meest innovatieve warmtenet.

Snel, sneller, snelst! 3 redenen waarom u niet zonder digitaal afrekenen kan

07.01.2021

Maak dit jaar, en in de toekomst, gebruik van digitaal afrekenen en profiteer samen met uw bewoners van de voordelen. Want we kunnen toch geen bomen blijven kappen voor het opstellen van de energienota? Iets waarop we het liefst zoveel mogelijk willen besparen.

Het meest ideale afgiftesysteem voor de warmtepomp

21.12.2020

“De markt is aan het verduurzamen. Wij stappen van de aardgasketel over op de warmtepomp, daarbij is vloerverwarming het meest ideale afgiftesysteem,” vertelt Jeroen Curré, verkoopleider bij Albrand.

STULZ introduceert de vernieuwde Hydrolution lucht/water warmtepomp van Mitsubishi Heavy Industries.

04.12.2020

STULZ Groep B.V. is leverancier van de Hydrolution, de lucht/water warmtepomp van Mitsubishi Heavy Industries. De Hydrolution is een duurzaam en modern systeem voor het verwarmen, koelen en produceren van warm tapwater in woningen, zonder afhankelijk te zijn van aardgas.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu