Bedrijfsnieuws

Duurzaamheidsdag 2021: Welke kansen biedt de energietransitie?

04.10.2021

Tijdens de Duurzaamheidsdag 2021, op locatie bij #Duurzaamverwarmd2021 & #Solarsolutions2021, vertelden vooraanstaande partners en leden van Techniek Nederland over allerlei ontwikkelingen en initiatieven in de wereld van duurzaamheid van installerend Nederland.

Panasonic introduceert nieuw adaptief kanaalmodel voor VRF-systemen

29.09.2021

Panasonic Heating & Cooling Solutions introduceert het adaptief kanaalmodel F3 voor zijn VRF-systemen. Deze zijn speciaal ontworpen voor winkels, hotels en utiliteiten.

Triple Solar lanceert PVT-warmtepomp met propaan als koudemiddel

27.09.2021

Op 28 september tijdens de beurs Duurzaam Verwarmd presenteert Triple Solar haar nieuwe Triple Solar® PVT-warmtepomp. Deze werd specifiek ontwikkeld voor PVT-panelen als energiebron en is zowel hybride (bestaande bouw) als all-electric (nieuwbouw) in te zetten.

De nieuwe Panasonic Smart Multisite Control Solution biedt geavanceerde HVAC-regeling en -beheer

17.09.2021

Panasonic Heating & Cooling Solutions heeft de nieuwe Smart Multisite Control Solution geïntroduceerd. Het is een bedrijfsbreed energiebeheerplatform voor HVAC-installaties van bedrijven.

Veel onontdekte warmtepotentie in gemeenten

11.09.2021

Het regionale warmtebedrijf Polderwarmte ziet nog veel potentie voor gemeenten in de warmtetransitie. Nu de (concept) Transitievisie Warmte in veel gemeenten zijn gepresenteerd, is het tijd voor de volgende stap.

De nieuwe generatie vloerverwarming

10.09.2021

Een professionele en snelle installatie door innovatie Vloerverwarming in een nieuw jasje Van oudsher kennen we allemaal de traditionele vloerverwarming die zich kenmerkt door de woorden dik en traag.

Van gas naar stadsverwarming in één dag

07.09.2021

Of we willen of niet; over een flink aantal jaar mogen er alleen nog gasloze woningen bestaan. Bij KZ hebben we een lange historie in gas. Er is vrijwel niets wat we daar niet van weten.

De nieuwste generatie watergedragen vloerverwarming

31.08.2021

Een minimale opbouwhoogte van 15mm inclusief afwerking Vloerverwarming in een nieuw jasje Iedereen kent traditionele vloerverwarming met de eigenschappen dik, traag en zwaar.

Triple Solar lanceert nieuw PVT-paneel M3 met 15 procent hogere opbrengst

25.08.2021

Triple Solar brengt per 1 oktober het nieuwe PVT-warmtepomppaneel M3 op de markt. Het PVT-paneel is 10 procent groter en kent een 15 procent hogere opbrengst. Het product is in 2 maten verkrijgbaar.

De nieuwe generatie groepenkasten GACIA G63 voorbereid op de energietransitie!

24.08.2021

De toekomst vraagt om duurzame energie en begint in de meterkast! Wij zijn voorbereid op de energietransitie! Met de introductie van de serie GACIA G63 groepenkasten laat Schotman Elektro overtuigend zien dat zij gereed is voor de veranderingen die de huidige transitie meebrengt.

Thermo Controlled Heat Pipe

23.08.2021

De meest nieuwe innovatie van ReSolar zit in de kern van de Heatpipe, we noemen het de Thermo Controlled Heatpipe. Zoals de naam al zegt, zit hier een thermische temperatuursbeveiliging in geïntegreerd.

Onderzoek universiteit Gent rekent af met traditionele bouw

19.08.2021

Een nieuw onderzoek van Knauf Insulation en de Universiteit Gent toont aan dat een luchtspouw niet altijd noodzakelijk is in de nieuwbouw. Met deze wetenschap kan bouwend Nederland vaker de volledige spouwruimte benutten voor isolatie.

Voor nieuwe wijk in Almere kozen Dura Vermeer, Van Dam Groep en DHPS voor warmtepompen van Panasonic

16.08.2021

Erik Ks Roodenburg, Adviseur DHPS, vertellen enthousiast over dit project!   Jacques Roodenburg, Adviseur DHPS: "Een Hydrocap is een dakopbouw warmtepomp, eigenlijk een schoorsteen die op het dak staat en esthetisch fraai is weggewerkt en ook qua geluid doen de Panasonic units het natuurlijk erg goed.

Behaal uw certificaat, volg één van onze Bodemenergie-opleidingen

12.08.2021

Branchevereniging Bodemenergie faciliteert dé opleidingen in Nederland ten behoeve van de certificering die verplicht is om werkzaam te mogen zijn binnen onze branche.

Doe Maar Duurzaam opname Panasonic warmtepompen en airconditioning bij Moduluxe en Landall

11.08.2021

William van Driel en Michael Maessen, Key accountmanagers bij Panasonic Heating & Cooling Solutions, vertellen enthousiast over de mogelijkheden en voordelen van warmtepompen en airconditioning bij vakantieparken Landall Green Parks en Moduluxe.

Strakke Panasonic cassette-units zorgen voor een aangenaam binnenklimaat

06.08.2021

Een aangenaam binnenklimaat is bij CASBA Wonen & Slapen in Zoeterwoude gegarandeerd door zestien esthetisch fraai gevormde cassette-units van Panasonic. Een gesprek met directeur Robert Kuiper over de bewuste keuze voor Panasonic.

Hoe geef je jouw klant duurzaam advies?

05.08.2021

Krijg jij als installateur vaak vragen over duurzaam wonen? De webapp ‘Wijzer Duurzaam Wonen Assistent” (WDWA) geeft je in 20 minuten een duurzaam totaaladvies op maat gemaakt voor jouw klant met bijbehorende offertes, subsidies en nog veel meer.

Met de regelingenconfigurator zijn we je nog sneller van dienst

29.07.2021

Met de regelingenconfigurator zijn we je nog sneller van dienst Voor alle nieuwbouw geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG).

Buitentemperatuur speelt een grote rol in energieverbruik

29.07.2021

Als klimaatpartner van het Ministerie EZK heeft Ton Willemsen, oprichter van TONZON Vloerisolatie, op 19 mei in een online meeting met de ministeries van EZK en BZK een pleidooi gehouden voor een verbetering van de maandelijkse rapportages van de energieleveranciers.

Isolatiewaarde TONZON Thermoskussen fors hoger bijgesteld

12.07.2021

ENSCHEDE - Het College van Deskundigen van Bureau CRG heeft nieuwe, hogere, Rc-waarden voor het TONZON Thermoskussen vastgesteld. Dat is goed nieuws voor iedereen met een TONZON-vloer, die meent dat de Rc-waarde van zijn vloer 3,8 m²K/W bedraagt.

Nieuwe EC-centrifugaalventilatoren met meer vermogen en hoger rendement

30.06.2021

Ventilatoren worden voortdurend ontwikkeld omdat de vraag van gebruikers naar regelmogelijkheden en vooral energie-rendement snel toeneemt. Wettelijke eisen, het vergroten van het bewustzijn van milieukwesties en mogelijke besparingen op de bedrijfskosten dragen hier ook aan bij.

De voordelen van zone-regeling

10.06.2021

Er wordt steeds meer bezig gehouden met duurzaamheid, voorbeeld? Het overstappen van de klassieke cv-ketel naar een warmtepomp. Ook zijn steeds meer woningen voorzien van zonnepanelen en het elektrisch rijden is ontzettend populair.

ClimaPac Compact-luchtbehandelingskasten met warmtepompen frame.

07.06.2021

Compact formaat, hoge prestaties. De serie ClimaPac-luchtbehandelingskasten biedt met haar luchtdebieten tot wel 160.000 m³/h een flexibele en modulair configureerbare oplossing voor de meest veeleisende projecten.

Interessante feiten over warmtepompen die u misschien nog niet had gehoord.

18.05.2021

Vijf interessante feiten over warmtepompen van Mitsubishi Heavy Industries. Zoals u wellicht weet, neemt de vraag naar warmtepompen in Nederland, Europa en de rest van de wereld toe vanwege de toenemende vraag om gebouwen gasloos te maken.

Technologie van MHI Thermal Systems biedt potentie voor het verwijderen en deactiveren van COVID-19.

18.05.2021

Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems, Ltd. (MHI Thermal Systems), eigenaar van Mitsubishi Heavy Industries Airconditioning Europe, Ltd., heeft bevestigd dat zijn nieuwste gepatenteerde luchtzuiveringstechnologie de potentie heeft om het nieuwe COVID-19 virus (SARS-CoV- 2) te verwijderen en te deactiveren.

Ga voor een gezonde en energiezuinige woning met TONZON

01.05.2021

Onafhankelijk onderzoek laat zien dat het TONZON Vloerisolatiesysteem met thermoskussens en bodemfolie het milieu het minste belast. Meer dan 40 jaar praktijkervaring laat zien dat dit ook de meest effectieve vloerisolatie is.

Vreemde meters uitlezen

28.04.2021

Geen probleem. Individuele afrekeningen opmaken met metingen uit niet-Techem meters. Uw huidige, niet-Techem meters, zijn nog niet aan vervanging toe, maar uw contract loopt ten einde en u wilt de meest actuele informatie- en bespaarmogelijkheden voor de komende jaren? Een niet-Techem meter leren wij snel kennen en kan zonder moeite in onze dienstverlening en eindafrekeningen worden opgenomen.

Geluid van warmtepompen moeilijk te vergelijken: zo krijg je als installateur inzicht

30.03.2021

Er is veel over te doen: het geluid dat warmtepompen maken. Terecht. Je zal maar een buurman hebben met een warmtepomp waarvan de buitenunit veel lawaai maakt.

Vensterbankfolie, katten niet blij met nieuwste uitvinding TONZON

26.03.2021

Bij veel woningen komt de warmte die we uit het gas halen niet efficiënt op de plaats van bestemming. Het stookhok is onnodig warm. Daarnaast gaat onderweg veel warmte verloren en eenmaal aangekomen bij de radiator worden de buitenmuur en de vensterbank eerst opgewarmd voordat de warmte de kamer in komt.

Sluiting dreigt voor duizenden kantoorgebouwen.

25.03.2021

Nederlandse kantoorpanden moeten volgens het bouwbesluit 2021 vanaf 2023 verplicht geregistreerd zijn met energielabel niveau C. Aan deze eis voldoet nu slechts 38% van alle kantoren.

Een volledig energieneutraal distributiecentrum met de Q-ton warmtepomp

16.03.2021

In samenwerking met InnQ Installaties heeft STULZ het Almeerse bedrijf Telesuper.nl voorzien van zeven Q-ton warmtepompen van Mitsubishi Heavy Industries. Het doel van dit project was om het nieuwe distributiecentrum van Telesuper.

Multitube kiest voor duurzame efficiente airconditioning van Panasonic

15.03.2021

In Multitube’s nieuwe bedrijfshal reikt de besparing tot aan elke vierkante meter! Wie inspeelt op de toekomst maakt z’n keuzes al snel verstandig. Hoe dat uitpakt, weten ze bij Multitube.

CASBA Wonen & Slapen. Duurzaam woonwinkelen in een gezonde omgeving. Gerealiseerd door: JADIKOEL, Multi Import en Panasonic.

11.03.2021

Een aangenaam binnenklimaat is bij CASBA Wonen & Slapen in Zoeterwoude gegarandeerd door zestien esthetisch fraai gevormde cassette-units van Panasonic. Een gesprek met directeur Robert Kuiper over de bewuste keuze voor Panasonic.

Horos Klimaattechniek levert 6000L RVS316 hydraulische module als systeem

08.03.2021

Maxi Hydraulisch moduul, geheel redundant uitgevoerd en in RVS 316. De gehele installatie is zo ontworpen dat essentiële onderdelen, tijdens bedrijf, uitgewisseld kunnen worden.

Panasonic levert compacte, stille chiller voor koeling bedrijfsverzamelgebouw Marineterrein Amsterdam.

08.03.2021

Sinds begin dit jaar zorgt een nieuwe chiller van Panasonic voor koeling van bedrijfsruimten in de Voorwerf, een historisch gebouw op het Amsterdamse Marineterrein.

Vastgoedinvesteerder JOVI Investments kiest bewust voor Panasonic VRF-systemen. Gerealiseerd door: JADIKOEL, Multi-Import BV en Panasonic.

04.03.2021

Vastgoedinvesteerder kiest bewust voor Panasonic VRF-systemen Met zo’n 250.000 m2 aan kantoorruimte in de portefeuille biedt JOVI Investments onderdak aan een groot aantal bedrijven.

Pandemie vergroot bewustzijn voor ventilatietechniek

04.03.2021

Ventilatietechniek krijgt meer belangstelling dan voorheen. De focus op luchtkwaliteit door de Covid-19 pandemie zorgt voor meer informatie-aanvragen en opdrachten bij installatiebedrijven.

Panasonic en AGO Technische installaties plaatsen 75 Warmtepompen in appartementen in Cuijk

02.03.2021

Aan de Irenestraat in Cuijk is recent een nieuw woongebouw opgeleverd met 75 huur appartementen. AGO Technische Installaties heeft in nauw overleg met Panasonic Heating & Cooling Solutions ervoor gekozen om het gasloze complex uit te voeren met 75 individuele installaties in plaats van een collectief systeem, het initiële idee.

Duurzame energie en warm water op het dak; waarom nog wachten?

18.02.2021

5 vragen aan… Solarus directeur Niels Stolk De verschuiving van fossiele naar duurzame energie is heel hard nodig is. “We moeten met z’n allen investeren, innoveren, samenwerken en veranderingen realiseren.

Schwank en Panasonic bundelen hun krachten op het gebied van heatpump chillers

16.02.2021

De samenwerking levert een win-win situatie voor beide bedrijven op. Als wereldwijd actief familiebedrijf biedt Schwank op maat gemaakte totaaloplossingen van commerciële en industriële verwarmings- en koelsystemen.

Isobooster onderworpen aan bijzondere prestatietest:  Meer dan 45% energiereductie!

09.02.2021

Isobooster onderworpen aan bijzondere prestatietest: Meer dan 45% energiereductie Isobooster maakt de resultaten bekend van een meerjarig onderzoek naar de energiebesparing met Isobooster ten opzichte van standaard isolatiematerialen.

Gree GMV6

28.01.2021

Met de nieuwe Gree GMV6 serie heeft Gree wederom een enorme stap gezet in SEER en SCOP efficiëntie en performance. De GMV6 lijn is modulair opgezet, waarbij tot 4 buitendelen kunnen worden samengevoegd tot 1 centraal buitendeel tot wel 246kW.

Remeha Elga Ace; de nieuwe norm in hybride warmtepompen

19.01.2021

De Elga Ace van Remeha is dé hybride warmtepomp met de beste prijs/prestatieverhouding in de markt die ook nog eens snel en eenvoudig is te installeren. Installatie en inbedrijfstelling gaat snel en eenvoudig.

Oplossingen voor betere ventilatie op school

19.01.2021

De laatste maanden hebben Nederlandse scholen in een korte tijd veel moeten leren over goede ventilatie. Om zo snel een overzicht te krijgen van alle mogelijkheden en oplossingen is geen kleinigheid.

Schonere lucht dankzij coating

19.01.2021

Schimmelvorming in ventilatiesysteem Een mens produceert per uur 30 á 40 gram vocht. Dat is al gauw 10 liter vocht voor een gezin per dag. In ruimtes waar veel mensen tegelijkertijd verblijven, zoals kantoren, scholen of winkels, is dat een veelvoud hiervan.

Intergas Xtreme 30 en 36 HR-ketel "Beste uit de test" Consumentenbond

19.01.2021

De Consumentenbond onderwierp onlangs moderne verwarmingsketels aan een uitgebreid vergelijkend onderzoek. Daarbij kwamen de Intergas Xtreme 30 en 36 naar voren als ‘Beste uit de test’.

Aansluiten van PV -panelen met de SUNA PV-verdelers

18.01.2021

Sneller en makkelijker de zonnepaneel installatie realiseren met een SUNA PV-verdeler op maat.  De beveiliging van de omvormer kan zowel met een aardlekautomaat als een installatieautomaat gedaan worden.

RIVM kiest voor Panflex

15.01.2021

In het Utrechtse Science Park naast de A27 werkt MEET Strukton hard aan de bouw van het nieuwe RIVM hoofdkantoor. Ook het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) neemt haar intrek in dit nieuwe gebouw met BREEAM Outstanding keurmerk.

Een frisse blik op een gezond binnenklimaat

14.01.2021

Een gezond binnenklimaat en een goede luchtkwaliteit in woningen en gebouwen zijn heel belangrijk. Wasco biedt complete ventilatiesystemen voor een optimaal binnenklimaat.

Twee prijzen voor de warmtenetten van Ennatuurlijk

12.01.2021

Tijdens het Nationaal Warmtecongres 2020 heeft Greenvis dit jaar opnieuw dé brancheprijzen voor warmtenetten in Nederland uitgereikt: één voor het duurzaamste en één voor het meest innovatieve warmtenet.

De afrekening energiekosten binnen 2 weken in huis

07.01.2021

Maak dit jaar, en in de toekomst, gebruik van digitaal afrekenen en profiteer samen met uw bewoners van de voordelen. Want we kunnen toch geen bomen blijven kappen voor het opstellen van de energienota? Iets waarop we het liefst zoveel mogelijk willen besparen.

Het meest ideale afgiftesysteem voor de warmtepomp

21.12.2020

“De markt is aan het verduurzamen. Wij stappen van de aardgasketel over op de warmtepomp, daarbij is vloerverwarming het meest ideale afgiftesysteem,” vertelt Jeroen Curré, verkoopleider bij Albrand.

STULZ introduceert de vernieuwde Hydrolution lucht/water warmtepomp van Mitsubishi Heavy Industries.

04.12.2020

STULZ Groep B.V. is leverancier van de Hydrolution, de lucht/water warmtepomp van Mitsubishi Heavy Industries. De Hydrolution is een duurzaam en modern systeem voor het verwarmen, koelen en produceren van warm tapwater in woningen, zonder afhankelijk te zijn van aardgas.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu