Redactieteam & Columnisten

Jan de Wit

Jan de Wit

Functie: Hoofdredacteur

Ons land bevindt zich in een interessante en spannende periode, de energietransitie wordt niet voor niets de grootste verbouwing van Nederland genoemd. Geen dag is hetzelfde en je kunt aan alles merken dat de energietransitie voor iedere Nederlander steeds urgenter wordt. De verslaggeving over zo'n belangrijk thema de goede kant op sturen is daarom ook buitengewoon interessant en dynamisch.

Simone Tresoor

Simone Tresoor

Functie: Redacteur

De duurzame sector is volop in ontwikkeling. Bijna wekelijks verschijnen er nieuwe technologieën, waarvan sommige potentie hebben om de industrie te veranderen. Mijn specialiteit is het vertalen van ingewikkelde materie zodat alle voordelen inzichtelijk worden voor een groter publiek. Als installateurs door mijn artikelen hun werkwijze verder kunnen verbeteren, is dat het grootste compliment.

Brendan Hadden

Brendan Hadden

Functie: Journalist

Je kan vrijwel elke uitdaging voor de maatschappij terugleiden tot energie. Toen ik geschiedenis studeerde viel me al op dat je onze geschiedenis aan de hand van energieverbruik kan samenvatten. Nu richt ik me als journalist bij Warmte365 op de toekomst. Ik probeer de nieuwste ontwikkelingen te duiden en toegankelijke antwoorden te geven op de vraag: hoe werkt het energiesysteem van morgen?

Anne Agterbos

Anne Agterbos

Functie: Datajournalist

Kennis is één van de belangrijkste manieren om klimaatverandering tegen te gaan. Door kennis over energietransitie toegankelijker te maken kunnen er grote stappen gemaakt worden naar een duurzamer Nederland. Ik ben erg enthousiast om daar als datajournalist mijn steentje in bij te kunnen dragen! 

Daan Jansen

Daan Jansen

Functie: Onderzoeker

De duurzame energiesector groeit snel. Dat betekent naast vooruitgang ook meer data. Ik zet mijn kennis op het gebied van informatie management en business intelligence in om die data te vertalen naar hoogwaardige informatie. Snelle ontwikkelingen binnen de sector gaan gepaard met grote veranderingen in beleid en marktwerking. Met behulp van modeleren wil ik inzichten verzamelen die bijdragen aan de veerkrachtigheid van de Nederlandse energiesector.

Nina Groot

Nina Groot

Functie: Redacteur/camjo

Tijdens mijn studies Media en Cultuur & Journalistiek ben ik met mijn neus op de feiten gedrukt als het gaat om de snelle verandering van het klimaat. Echter lijken artikelen over het klimaat vaak op een zakelijke en ingewikkelde wijze te worden opgeschreven, terwijl we er allemaal mee te maken hebben? Aan mij de taak om op Warmte365 zaken op een duidelijke, én luchtige manier te bespreken in hoekjes, nieuws, video’s en overige artikelen. 

Nico van Loon

Nico van Loon

Functie: Assistent marketing manager

Ik werk als communicatiespecialist en grafisch vormgever. Na 10 jaar als video editor gewerkt te hebben vond ik dat het tijd was voor iets nieuws. Mijn liefde voor verhalen vertellen en duurzaamheid hebben mij naar Warmte365 geleid, waar ik me elke dag vol enthousiasme inzet voor de energietransitie.

Stephanie aan de Wiel

Stephanie aan de Wiel

Functie: Grafisch vormgever

Ik ben een enthousiaste en creatieve grafisch vormgever die in 2018 haar opleiding Media & Grafische vormgeving te Amsterdam met succes heeft afgerond. Ontwerpen is altijd mijn passie geweest, werken met de mooiste fonts, kleuren en vormen. Het is een zegen om elke dag bezig te mogen zijn met dat wat ik het allerleukst vind. Ik word er blij van dat ik mijn creativiteit in mag zetten voor duurzaamheid en mee mag helpen aan de verschillende beurzen. Ik heb pas mijn doel bereikt als mijn ontwerpen goed aanslaan op de beurzen en het de doelgroep aanspreekt.

Alexandra Teixeira Miguel

Alexandra Teixeira Miguel

Functie: Accountmanager

Wij moeten zuinig zijn op ons planeet, voor onszelf, maar ook voor de generaties die komen gaan. Door dagelijks bezig te zijn met onze nieuws platformen, brengen wij iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid op de hoogte van het laatste nieuws. Als accountmanager van de 365 websites ben ik het aanspreekpunt voor de verschillende bedrijven die hun product/dienst op onze website willen promoten. Ook denk ik graag mee met de desbetreffende marketingafdeling, zodat elk bedrijf zijn zichtbaarheid vergroot. Hierdoor draag ik mijn steentje bij aan een betere wereld.

Christian Sparboth

Christian Sparboth

Functie: Uitgever

De transitie richting duurzame warmte fascineert mij vanwege de complexiteit. Er zijn zo veel verschillende manieren om Nederland aardgasvrij te krijgen, ieder met zijn eigen bijzondere voordelen en uitdagingen. Op Warmte365 onderzoeken we alle facetten van dit fantastische verhaal. Ik coördineer de redactie, maar onderhoud ook de contacten met de vele experts en organisaties waarmee we samenwerken.

Peter Groot

Peter Groot

Functie: Uitgever

Vanaf het moment dat wij vakbeurs Duurzaam Verwarmd begonnen, wilden wij zo veel mogelijk over deze markt met ongekend groeipotentieel te weten komen. Via ons onderzoeksbureau Dutch New Energy Research delen wij deze kennis al lang met de grootste bedrijven van het land. Het is prachtig om nu met Warmte365 een brede groep professionals te informeren. Ik kijk er naar uit om weer van hen te leren op de volgende editie van Duurzaam Verwarmd. De cirkel is rond!

Harry Heatpump

Harry Heatpump

Functie: Mascotte

Terwijl ik niet vies ben van aangename temperaturen, wordt deze planeet me langzamerhand aan de hete kant. Het is wat mij betreft dan ook de hoogste tijd om gas te geven op het gebied van de transitie naar een aardgasvrij land. Om die ontwikkeling te stimuleren ben ik neergestreken als mascotte van Warmte365.

Columnisten

Rob Verbrugge
Wouter van Dieren
Sven Asijee
Ernst Japikse
Robert Jan van Egmond
Thor Eriksen
Ton Willemsen
Wil van Ophem
Frank Agterberg
Janine Verweij
Khing Go
Maya van den Steenhoven
Atse van Pelt
Ildert Burghout
Doekle Terpstra
Jeroen Prinsen
Patrick Jansen
Puk van Meegeren
Rob Harms
Susanne van Suylekom
Bart van der Kruk
Steven Heshusius
Piet-Jan Dijkstra
Kathelijne Bouw en Daisy Tempelman
Ruud Cuypers
Maya van der Steenhoven
William van Driel
Rob Spoelman
Tomas Olejniczak
Sven Ringelberg

Wekelijks op de hoogte blijven van de duurzame warmtesector?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Abonneer nu