Nieuws

Hybride warmtepomp werkt al bij matige isolatie - en andere redenen om hem aan te schaffen

21.01.2022 | Nieuws

De Volkskrant schotelt lezers de voordelen van een hybride warmtepomp voor. Onder meer wordt gesteld dat hybride modules ook bij matig geïsoleerde woningen goede resultaten vervaardigen.

Nieuwe warmtewet laat op zich wachten

21.01.2022 | Nieuws

Uit het introductiedossier dat ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat hebben opgesteld voor de nieuwe ministers Micky Adriaansens en Rob Jetten, blijkt dat de nieuwe warmtewet niet voor 2023 wordt aangeboden.

Het Deense Næstved Fjernvarme werft zonder moeite zijn warmteklanten

21.01.2022 | Actueel

Op zo’n 80 kilometer ten zuiden van Kopenhagen bevindt zich de stad Næstved. Hier gaan rond de 43.000 inwoners voor 2025 over op warmtelevering via een warmtenet.

De Geologische Dienst maakt Nederlandse ondergrond zichtbaar

20.01.2022 | Nieuws

Nederland staat bekend om het ondernemen van grootschalige projecten, waaronder klimaatadaptatie en de energietransitie. Om deze vraagstukken op te lossen, is (basis)kennis van de ondergrond van groot belang.

Geit in de tuin: Giel Janssen van Dutch New Energy Research

20.01.2022 | 't Hoekje

Pas toen een van onze collega's al jaren bij Solar Solutions International had gewerkt, ontdekten wij dat zij een geit in haar kleine Amsterdamse stadstuin had lopen.

42 warmtepompen voor vakantiewoningen Landal

20.01.2022 | Innovatie

Panasonic kan een mooi project bijschrijven op hun cv. Ze hebben namelijk 42 all-in-one-warmtepompen geplaatst bij vakantiewoningen van Landal GreenParks naast de Volendamse haven.

Energie Beheer Nederland laat feiten en cijfers energie(systeem) zien

19.01.2022 | Nieuws

Voor het zesde jaar op rij heeft Energie Beheer Nederland de infographic Energie in cijfers uitgebracht met feiten en cijfers over energie en het energiesysteem in Nederland.

‘De warmtetransitie gaat nog te veel over gas’

19.01.2022 | Seminar

Onlangs organiseerde branchevereniging Bodemenergie Nederland de online themamiddag Energietransitie: denken in de breedte én diepte waarin verschillende sprekers de potentie van bodemenergie verder uitdiepten.

Groene industriepolitiek betekent vooral jarenlang (heel) veel CO2 afvangen

18.01.2022 | Analyse

De ruim dertig bedrijven die samen verantwoordelijk zijn voor ongeveer 60 procent van de Nederlandse industriële CO2-emissies, willen hun CO2-reductie hoofdzakelijk verminderen door in te zetten op het afvangen en opslaan van CO2 (CCS).

Nijmegen heeft spijt van de aanpak van aanleg warmtenet

18.01.2022 | Nieuws

Tien jaar geleden werd er in Nijmegen-Noord een warmtenet aangelegd. Van de manier waarop dit is gegaan heeft oud-wethouder en huidig gedeputeerde van de provincie Gelderland Jan van der Meer nu spijt, schrijft Omroep Gelderland.

Doorbraak grootschalige warmteopslag

18.01.2022 | Column

Een volledig duurzaam energiesysteem dat vooral draait op wind- en zonne-energie heeft vormen van energieopslag nodig om onbalans tussen opwek en gebruik op te kunnen vangen.

Duurzaam Verwarmd verplaatst naar april 2022

17.01.2022 | Actueel

De gecombineerde vakbeurs Duurzaam Verwarmd / Solar Solutions International vindt dit jaar plaats van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 april 2022, in de gebruikelijke locatie Expo Haarlemmermeer.

Kantoren verduurzamen te langzaam

17.01.2022 | Nieuws

Vanaf volgend jaar is het wettelijk verplicht voor kantoorpanden om aan tenminste energielabel C te voldoen. Op dit moment voldoen vier op de tien Nederlandse kantoren niet aan deze eis.

‘Ons nieuwe pand is onze showroom én ons visitekaartje’

17.01.2022 | Interview

Het zweet staat Dennis van der Blom, productspecialist comfort techniek bij klimaatbeheersingsbedrijf STULZ Groep, net niet meer op zijn bovenlip. Drie maanden geleden verhuisde het bedrijf van het oude pand in Amstelveen naar een nagelnieuw pand in Hoofddorp.

Pilot hybride warmtepompen levert deelnemers 500 euro op

14.01.2022 | Nieuws

Iedereen die overweegt een warmtepomp aan te schaffen, kunnen 500 euro verdienen als ze deelnemen aan de pilot Demonstratieproject Hybride Warmtepompen. Dit houdt in dat de installatie en prestatie van hun nieuwe systeem in de gaten wordt gehouden.

‘Laat individuele huishoudens ook uitgaan van de trias energetica’

14.01.2022 | Seminar

Onlangs sprak Arlo Hemkes, oprichter van Powerly, op consumentenbeurs Huis & Energie over het verduurzamen van de individuele woning. In zijn seminar Voorbeeldwoning: bestaande bouw naar all-electric zette hij de belangrijkste pijlers en aandachtspunten uiteen.

Grote energieverbruikers kunnen niet voor 1 oktober van Gronings gas af

13.01.2022 | Nieuws

NCR meldt dat het, onder andere, Eneco en Uniper niet lukt om zich voor de wettelijk vastgestelde einddatum van 1 oktober af te koppelen van laagcalorisch gas dat wordt gewonnen in Groningen.

Warmte Powervrouw: Bianca Verhage (WARP Systems)

13.01.2022 | 't Hoekje

Bianca Verhage groeide op in een boerengezin in een klein dorp nabij Gouda. Verder studeren leek er niet in te zitten, maar middels een creatieve route kwam de powervrouw uiteindelijk toch terecht op de stoel van projectmanager bij WARP Systems, leverancier van duurzame vloerverwarming.

Feiten en fabels bij infraroodverwarming

13.01.2022 | Innovatie

Infrarood is een techniek met veel potentie voor de duurzame verwarmingssector. Toch weet niet iedereen wat een infraroodpaneel precies voor zijn verduurzamingsslag zou kunnen betekenen.

Neptunusballen houden de boel warm

12.01.2022 | Nieuws

Eigenlijk heten ze posidonia oceanica, maar in de volksmond kennen we ze als neptunusballen of zeegrasballen en in Duitsland worden ze nu verwerkt tot isolatiemateriaal, schrijft Innovation Origins.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu