Drie redenen om je voorraad op orde te hebben

19 november 2021

Drie redenen om je voorraad op orde te hebben

Als installateur of cv-monteur wil je maar één ding: een klus zo snel mogelijk oplossen en door naar de volgende. Zoals voor de meeste dingen geldt, is een goede voorbereiding het halve werk. Weten op wat voor klus je afgaat is stap één. Maar nog essentiëler is dat je de juiste onderdelen bij je hebt. Over het belang van een goede voorraad in je bus.

1. Service

Met een goede voorraad in de bus kun je de service verlenen waar de klant op zit te wachten. Storingen komen nooit gelegen en doen zich ook voor in de avond of weekenden. Dan is er haast geboden, helemaal nu het kouder wordt. Juist dan is het prettig dat je direct het probleem kunt oplossen, want een storing betekent ongemak voor de eindgebruiker.

Het is onmogelijk om voor alle bestaande merken en soorten cv-ketels een arsenaal aan onderdelen bij je te hebben. Maar een klant drie dagen in de kou laten zitten, of zonder warm water, is geen optie. Daarom hoort het standaard assortiment – en van de bekende merken ook service-onderdelen – gewoon in de bus te liggen. Hoe beter jouw voorraad, hoe beter je de klant kunt helpen. Een tevreden klant komt altijd bij je terug en is de beste reclame.

2. Efficiëntie

Negen van de tien keer heb je bij een klus spullen nodig waar je sowieso dagelijks mee werkt. Je wil niet misgrijpen, want het kost tijd om het benodigde onderdeel op te halen bij de servicebalie of te bestellen bij de groothandel. En tijd is geld. Een geordende voorraad betekent minder ritten naar de balie en minder vervolgafspraken of herhaalbezoeken. Hoe meer storingen je direct kunt verhelpen, hoe meer storingen je kunt rijden. En meer werk leidt tot meer inkomsten.

3. Besparing

Als je het juiste assortiment bij je hebt, bespaart dat uiteindelijk geld. Onderdelen die je zelden of nooit gebruikt, worden op den duur onbruikbaar door veroudering en kun je weggooien.

Wat als …

In grote lijnen weet je wat je nodig hebt bij een bepaalde klus, maar je kunt altijd voor verrassingen komen te staan. De servicebalies van Rensa bieden de meeste dagelijkse producten. Voor alles wat niet standaard in de bus ligt, heel specifieke onderdelen, of onderdelen die niet verkrijgbaar zijn bij de balies, kun je terecht bij de groothandel in Didam of Doetinchem. Dan heb je binnen een dag het onderdeel in huis om je klus af te maken.

Dit artikel is 19 november 2021 geplaatst door: Rensa Verwarming & Ventilatie

 

Bedrijvenregister

Agenda

Event: EZK-evenement: Partners in energie-uitdagingen 2022

24 januari 2022 - 27 januari 2022
09:00 - 17:00
online

RVO, NVDE & MKB NL

Lees verder

Webinar: Utiliteitsgebouwen in Aardgasvrije Wijken

27 januari 2022
10:00 - 12:00
online

Platform31

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Warmtenet Den Haag, geleerde lessen

10 februari 2022
10:00 - 11:30
online

AEDES

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Wijkwarmte Atlas

16 februari 2022
10:00 - 11:30
online

De Alliantie

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu