KIWA NTA 8800-kwaliteitsverklaringen voor 5 kW-, 7 kW- en 9 kW-modellen van Aquarea J Generatie

3 november 2022

KIWA NTA 8800-kwaliteitsverklaringen voor 5 kW-, 7 kW- en 9 kW-modellen van Aquarea J Generatie

De Aquarea mono-bloc lucht-water warmtepompen van Panasonic ontvangen nieuwe op NTA 8800 gebaseerde kwaliteitsverklaringen. NTA 8800 is een methodiek voor de bepaling van de energieprestatie van gebouwen en is van toepassing op zowel nieuwe en bestaande bouw als woning- en utiliteitsbouw. De verklaringen zijn opgesteld door KIWA.

Het gaat om de 5 kW-, 7 kW- en 9 kW-modellen van de Aquarea High Performance J Generatie mono-bloc units. De NTA 8800-kwaliteitsverklaringen zijn beschikbaar voor de mono-blocs als losstaande units en in combinatie met een 200 liter- en 300 liter boiler.

Kwaliteit en hoge efficiëntie
Aquarea is een zeer innovatief systeem dat hoge prestaties levert, zelfs bij extreme buitentemperaturen tot -20°C. De units leveren verwarming, warm tapwater en koeling. Met zijn compacte formaat is de J Generatie een ideale oplossing voor uiteenlopende toepassingen en groottes van woningen.

De lucht-water warmtepompen beschikken over een A+++ energielabel. De units combineren hiermee optimale prestaties met maximale energiebesparingen en een lage CO2-uitstoot. De mono-bloc modellen bieden een zeer gunstige COP. Een voorbeeld is het 5kW-model, dat bij een buitentemperatuur van 7°C en een verwarmingstemperatuur van 35°C een COP van 5,08 biedt. Een belangrijk voordeel van de mono-bloc units is de zeer eenvoudige installatie. De units maken gebruik van het milieuvriendelijke koudemiddel R32.

U kunt de kwaliteitsverklaringen voor de Aquarea High Performance J Generatie mono-bloc units vinden in de BCRG-database. De kwaliteitsverklaringen zijn aangemeld voor deze databank, waar zij binnenkort beschikbaar zijn. In de tussentijd kunt u de verklaringen downloaden via de Panasonic PRO Club.

Dit artikel is 3 november 2022 geplaatst door: Panasonic Heating & Cooling Solutions