Nieuwe Panasonic Aquarea K- & L-generatie erkend in de Good Design Awards 2022

11 januari 2023

Nieuwe Panasonic Aquarea K- & L-generatie erkend in de Good Design Awards 2022

De Aquarea K- en L-generatie warmtepompen van Panasonic zijn erkend in de Good Design Awards 2022 (gesponsord door het Japan Institute of Design Promotion). Naast de erkenning van de prestatie-efficiëntie van de units prezen de juryleden het ontwerp van de buitenunit, dat opgaat in het landschap en bijdraagt aan de verbetering van de omgeving.

De Good Design Award selecteert "good design" uit verschillende industrieën. Een ervaren jury geeft erkenning door middel van een award aan het design dat tot doel heeft ons leven, onze industrieën en de samenleving als geheel naar een welvarender niveau te brengen.

Dit jaar ontving de organisatie 5.715 inzendingen, met in totaal 1.560 inzendingen die werden geselecteerd voor een award. Van alle winnaars ontvingen 100 ontwerpen bijzonder hoge beoordelingen van de juryleden en werden geselecteerd voor de GOOD DESIGN BEST 100, waaronder de Aquarea K- & L-generatie warmtepompen van Panasonic.

Nieuwe K- en L-generatie
De nieuwe Aquarea K- en L-generaties, beschikbaar vanaf het voorjaar van 2023, zijn de nieuwste innovaties ontwikkeld door de R&D-centra van Panasonic. Ze weerspiegelen de waarden van het bedrijf door middel van innovatie en sluiten aan bij zijn visie om technologieën te creëren voor een koolstofarme samenleving. De nieuwe modellen zijn gericht op het verbeteren van de energieprestaties en bieden een serie die gebruikmaakt van een natuurlijke koudemiddelen:

  • Aquarea K-generatie: maakt gebruik van R32-koudemiddel en is ideaal voor verwarmen, koelen en de productie van warm tapwater. Het levert uitstekende prestaties, zelfs bij extreme buitentemperaturen. Dit model is met name geschikt voor nieuwe installaties en goed geïsoleerde woningen. T-CAP beschikbaar.
  • Aquarea L-generatie: maakt gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290. De L-generatie modellen hebben een hydraulische verbinding tussen de binnen- en buitenunit, waardoor een cv-aanvoertemperatuur van 75°C wordt bereikt, zelfs met een buitentemperatuur van -10°C. Deze units zijn ideaal voor retrofit-toepassingen zoals het renoveren van een huis met bestaande radiatoren.

Flexibel systeem
Bij het veroveren van een plaats in de Good Design Awards 2022 merkte de jury op dat het ontwerp van Panasonic voor de Aquarea K- & L-generatie “is verheven tot een uiterlijk dat opgaat in het landschap en bijdraagt aan de verbetering van de omgeving.... Bovendien, gezien het feit dat veel apparaten met afstandsbedieningen aan de muur hangen, maakt de afstandsbediening gebruik van een flexibel systeem dat ofwel integraal met de boiler of afzonderlijk kan worden geïnstalleerd.”

Lucht-water warmtepompen
Het hoogwaardige assortiment Aquarea lucht-water warmtepompen van Panasonic is een van de breedste op de markt en heeft oog voor comfort, efficiëntie en lage energiekosten. Deze geavanceerde lucht-water warmtepompreeks maakt gebruik van warmte uit de lucht en wekt zijn eigen elektriciteit op uit een lokale, hernieuwbare bron. Het is daarmee niet alleen een veel efficiënter verwarmingsalternatief voor gasketels, de units leveren daarnaast ook verwarming, koeling en warm tapwater. Met deze 3 functies in slechts 1 unit is het een waardevolle oplossing, het hele jaar door.

Dit artikel is 11 januari 2023 geplaatst door: Panasonic Heating & Cooling Solutions