Seminar: Seminar BioWKK: Duurzame gassen terug van weggeweest

Door de oorlog is de drang naar alternatieven voor aardgas steeds groter geworden. Duurzame gassen hebben jaren moeilijk gehad maar zijn ondertussen bezig aan een nieuwe opmars. Vergisting, (water)vergassing, bio-LNG productie; het zijn zoektermen die weer vaak worden ingetypt en de (onderzoeken naar) duurzame gassen zijn daarmee weer terug van weggeweest. Om nog maar niet te spreken van waterstof. Dat wordt ook gemerkt op het Energy Innovation Park in Alkmaar. In dit Noord-Hollandse bedrijvencluster, gelegen naast de gasopslag van TAQA, werken ondernemers, onderzoekers en overheden samen aan duurzame en innovatieve groen gas-, maar ook waterstof, initiatieven. Ondertussen zijn er elders grote projecten in voorbereiding. Zo staan Gasunie en Perpetualnext aan de vooravond van een miljoeneninvestering in een vergassingsfabriek in Delfzijl, wordt in Leeuwarden een bio-LNG fabriek gebouwd en staat innovatieve watervergassing aan de vooravond van opschaling naar tientallen megawatts.

De ontwikkelingen van de aanwezige bedrijven worden met grote interesse gevolgd en volgen elkaar in rap tempo op. Meld u nu aan voor het seminar Duurzame gassen terug van weggeweest van Projectgroep Biomassa & WKK, waarin de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame gassen in relatie tot de recente gebeurtenissen met u worden gedeeld! Het seminar wordt georganiseerd op donderdag 1 december. U bent daarnaast in de gelegenheid om de activiteiten op het Energy Innovation Park te bezichtigen tijdens een rondleiding op locatie!

We zijn te gast bij Expertisecentrum InVesta. Na een heerlijke lunch, zal als eerste worden stilgestaan bij het afscheid van Klaas de Jong (oprichter BioWKK) en wordt vooruitgeblikt op de nieuwe naam van de projectgroep. Daarna zal inhoudelijk worden ingegaan op vergassing en groen gas en hoe Boekelermeer zich als ‘duurzame gassen hub’ aan het positioneren is. Na de pauze volgen drie pitches van de aanwezige bedrijven op het innovatieterrein waarin ze hun werkzaamheden toelichten, maar ook vooruitblikken naar de toekomst. Vervolgens gaan we het terrein in kwestie bezoeken waarbij we op locatie worden rondgeleid. De middag wordt afgesloten met een kleine borrel.

 

1 december 2022
12:30-17:00
Projectgroep Biomassa & WKK
Diamantweg 38, Alkmaar
InVesta Expertise Centrum
€195

Meer evenementen

Opkomende events