Kennisplein

Event: Nationaal Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie

19 mei 2022
10:00 - 15:00
Gebruikersplatform Bodemenergie
Archimedeslaan 10 Utrecht, Utrecht 3584 BA
Hoofdkantoor a.s.r. Nederland

Het Gebruikersplatform Bodemenergie organiseert op 19 mei 2022 het Nationaal Symposium Bodemenergie. Dit kennisevent vindt plaats in het hoofdkantoor van a.s.r. Nederland in Utrecht en duurt van 12.30 uur tot 17.30 uur. Deelname aan dit populaire kennisevent voor eindgebruikers van bodemenergiesystemen is gratis.

Dagvoorzitter Henk van Zoelen praat het programma van het symposium aan elkaar. Een belangrijk onderdeel tijdens het symposium is de bekendmaking van de winnaar van de WKO Duurzaamheid Award 2021. Meteoroloog Peter Kuipers Munneke is dit jaar de gastspreker maar hij reikt ook de prestigieuze prijs uit.

Verduurzamingsmaatregelen a.s.r.

Na de uitreiking van de WKO Duurzaamheid Award, vertelt Adri Meijdam, specialist MVO bij a.s.r. Nederland, over de inspanningen van a.s.r. om het hoofdkantoor te laten voldoen aan de eisen in het Klimaatakkoord van Parijs. Meijdam, die in 2019 de winnaar was van de WKO Duurzaamheid Award, zet zich naast zijn verduurzamingswerkzaamheden voor het hoofdkantoor van a.s.r. Nederland ook al jaren in voor een intensieve samenwerking onder WKO-gebruikers. Die samenwerking richt zich op een integrale verduurzaming van de gebouwde omgeving met behulp van bodemenergie.

Kennissessies

De bezoekers van het Nationaal Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie kunnen verder van 15.00 uur tot 16.30 uur deelnemen aan drie kennissessies. In totaal organiseert het Gebruikersplatform tijdens het evenement negen kennissessies, verdeeld over drie zalen. De drie ‘lezingen-routes’ hebben elk een eigen thema. De drie thema’s dit jaar zijn: ‘Innovaties in bodemenergie’, ‘Optimalisatie van WKO-systemen’, ‘Toepassing van bodemenergie in transitievisie warmte’. Elke sessie duurt ongeveer 25 minuten duren, waarbij de presentaties ongeveer 15 minuten duren. Vervolgens hebben deelnemers ongeveer 10 minuten om vragen te stellen aan de sprekers. Het symposium wordt afgesloten met een netwerkborrel en een rondleiding langs de WKO-installatie van het hoofdkantoor van a.s.r. Nederland.

 

Meer evenementen

Laatste evenementen
Training: Opleidingen Advieskunde en Duurzame Energie
12 april 2022 - 28 juni 2022
13.00 - 17.00 uur Duurzame Energie 8.30 - 12.30 uur Advieskunde
Naarden

PHOE

Lees verder

Event: 22 juni 2022: Kennissessie ‘Startmotor katalysator voor energietransitie?’
22 juni 2022
van 12.00 tot 18.00 uur
Beeld en Geluid, Zeestraat 82 in Den Haag

Stichting Warmtenetwerk

Lees verder

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu