Event: Open Energiedag

Doet jouw bedrijf/organisatie ook mee met de Open Energiedag op 21 september 2024 en open jij graag je deuren om te laten zien hoe een energiesysteem eruit ziet en werkt?

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) organiseert deze dag voor het vierde jaar, samen met zes brancheorganisaties. Vorig jaar namen meer dan zevenduizend bezoekers tijdens deze dag een kijkje bij meer dan 60 duurzame energieprojecten. Dit jaar worden dat er vast meer. Een breed scala aan energieprojecten, zoals zon- en windparken, aquathermie-, bio-energie-, bodemenergie-, geothermie-, isolatie-, warmtepompen- en infrastructuurprojecten kunnen zich aanmelden voor de Open Energiedag. 

De dag wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), NedZero, HollandSolar, Energie Samen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie, Geothermie Nederland. Wat is de Open Energiedag? Duurzame energieprojecten in heel Nederland openen de deuren om mensen kennis te laten maken met de technieken én de mensen achter de energietransitie. Bezoekers varen met een bootje naar een drijvend zonnepark, kijken binnenin een windmolen, horen het verhaal achter de houtsnippers in de biomassacentrale, voelen de warmte van bodemenergie, vergapen zich aan de uitbreiding van elektriciteitsnetten. De belangstelling voor duurzame energie en energiebesparing nam vorig jaar flink toe. De Open Energiedag draagt bij aan begrip en draagvlak voor duurzame energie.

Meld je energieproject aan

Wil jij de deuren van jouw energieproject ook openen voor publiek op 21 september 2024? Je kan locaties voor de Open Energiedag aanmelden via het formulier onderaan de webpagina: https://www.daarkrijgjeenergievan.nl/open-energiedag/ . De Open Energiedag is niet voor individuele woningen: die passen goed bij de duurzame huizenroute.

Praktische informatie

Je kan zelf de dag naar eigen inzicht vormgeven. Denk aan rondleidingen, presentaties, fietsroutes en gewoon rondkijken. Je ontvangt van ons een toolkit met beeldmateriaal om te gebruiken in de eigen on- en offline communicatie en een voorbeeldpersbericht voor de lokale media. De Open Energiedag is onderdeel van de 'Daar krijg je energie van'-campagne.

 

Opkomende events